Ana içeriğe atla

Şampiyon Medipol Başakşehir

20.07.2020

Medipol Eğitim ve Sağlık Grubunun isim sponsoru olduğu Medipol Başakşehir, Süper Ligin bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Sampiyon_Basaksehir-f4fe21e4-d8

Medipol Eğitim ve Sağlık Grubunun isim sponsoru olduğu Süper Lig ekiplerinden Medipol Başakşehir, ligin 33. haftasında Hes Kablo Kayserispor’u 1-0 yenerek bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Medipol Başakşehir ligde puanını 69’a çıkartırken, Trabzonspor 62 puan ile ikinci sırada yer aldı. En yakın rakibinin 7 puan önünde yer alan turuncu-lacivertli ekip, sezonun bitmesine bir hafta kala tarihindeki ilk şampiyonluğuna ulaştı. Süper Lig’in 6. şampiyonu olarak adını Türk futbol tarihine yazdıran Medipol Başakşehir, tarihinde ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi’nde grup aşamasından mücadele etme hakkını da elde etti. Daha önce iki kez Şampiyonlar Ligi ön eleme turlarında mücadele eden turuncu-lacivertli ekip, grup aşamasına kalmayı başaramamıştı.

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR, AVRUPA’DA DA YOLUNA DEVAM EDİYOR
Süper Lig’de mutlu sona ulaşan Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi’nde de yoluna devam ediyor. Son 16 turu ilk maçında Danimarka ekibi Kopenhag’ı 1-0 yenen turuncu-lacivertliler, rakibi ile 5 Ağustos’ta rövanş karşılaşmasına çıkacak. Medipol Başakşehir, Kopenhag’ı geçmesi halinde ise 10 Ağustos'ta Almanya’da oynanacak çeyrek finalde Manchester United-LASK eşleşmesinin galibiyle karşı karşıya gelecek. Öte yandan şampiyon olmayı garantileyen Medipol Başakşehir, TFF Süper Kupa için de mücadele edecek. Ziraat Türkiye Kupası finalinde karşı karşıya gelecek Trabzonspor-Aytemiz Alanyaspor karşılaşmasının galibi, TFF Süper Kupa’da Medipol Başakşehir’in rakibi olacak.

Son Güncelleme Tarihi: 24/02/2023 - 11:18