Ana içeriğe atla

Sağlık Bilimleri Fakültesi için akreditasyon töreni düzenlendi

24.04.2022

SABAK tarafından akredite edilen Beslenme ve Diyetetik ile Ortez ve Protez Bölümleri için akreditasyon töreni düzenlendi.

akredite-bdefe61e-8788-4394-8199-171727b2eb4e.jpg

İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik ile Ortez ve Protez Bölümlerinin, Sağlık Bilimleri Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (SABAK) tarafından akredite edilmesine dair bir tören düzenlendi. Güney Kampüs Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Ceran, Kalite Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Recep Öztürk, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Kunter, Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gülgün Ersoy, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Z. Candan Algun, Ortez ve Protez Bölüm Başkanı Doç. Dr. Esra Atılgan katıldı. Törende SABAK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Afsun Ezel Esatoğlu ile Sağlık Bilimleri Eğitim Programları Akreditasyon Kurulu (SAK) Başkanı Prof. Dr. Seyhun Topbaş da yer aldı. 

ERSOY: 2025 YILINA KADAR AKREDİTE OLDUK
Törenin açış konuşmasını gerçekleştiren Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gülgün Ersoy, akreditasyon sürelerinin 5 yıla uzamasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 2018 yılından itibaren akredite çalışmalarına sistematik bir şekilde başladıklarını dile getiren Ersoy, “2020 yılında SABAK tarafından yapılan değerlendirmelerde 2022 yılına kadar akredite olmuştuk. Bu süreçte yaptığımız çalışmalarla akredite süremiz 2025 yılına uzadı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

ALGUN: KALİTE PERÇİNLENDİ
Törende konuşan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Z. Candan Algun ise Ortez ve Protez Bölümünün açılış sürecinden anekdotlar paylaşarak “Akreditasyon ile kalite perçinlendi” dedi ve sözü Ortez ve Protez Bölüm Başkanı Doç. Dr. Esra Atılgan’a bıraktı. Atılgan da “2014 yılında Türkiye’de ilk defa üniversitemizde açılmış olan Ortez ve Protez Bölümümüz 2022 yılında SABAK tarafından 2 yıl süreyle akredite oldu. Türkiye’de lisans ve yüksek lisans anlamında bir ilkiz. Önümüzdeki dönemde doktora programı da açacağız. Araya pandeminin de girdiği uzun ve yorucu bir süreci geride bıraktık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz” dedi. 

KUNTER: SORUMLULUKLARIMIZ ARTTI
Törende konuşan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Kunter, hem gurur verici hem de sorumluklarının artığı bir döneme girdiklerini dile getirdi. Gelinen noktada durmak yerine daha fazla koşmaları gerektiğini kaydeden Kunter, SABAK’ın yaklaşımından da övgüyle bahsetti.

ÖZTÜRK: KALİTE NEYİ GEREKTİRİYORSA YAPACAĞIZ
Kalite Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Recep Öztürk ise İstanbul Medipol Üniversitesinin ilk öğrencilerini 2010 yılında aldığını hatırlattı. Üniversitenin 2012 yılında ilk stratejik planını yaptığını ifade eden Öztürk şöyle dedi: “İlk stratejik planımızı yaparken program akreditasyon hedeflerini belirledik. 2017- 2021’de bu planlar hayata geçti. Sağlık Bilimleri Fakültemizin 11 programından 6 tanesi akredite oldu. İlk akredite olan programımız Sağlık Bilimleri Fakültesinde Hemşirelik. Bu yolu açan, cesaret veren herkese teşekkür ederim. İstanbul Medipol Üniversitesi olarak sürece bütünleşik kalite yönetimi anlayışıyla bakıyoruz. Süreç yönetimi, stratejik yönetim temelli bir anlayışla gerek akademik gerek idari anlamda kalite neyi gerektiriyorsa bunlara devam edeceğiz.”

REKTÖR CERAN: VAKIF ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA İKİNCİYİZ
Programın kapanış konuşmasını gerçekleştiren İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Ceran ise Medipol’ün kurulduğu günden bu yana niceliksel büyümenin yanında kaliteye yönelik çalışmalara ağırlık verdiğini ifade etti. Gelinen noktada üniversitenin sayısal büyümesini tamamladığını vurgulayan Ceran şöyle dedi: “Üniversitemizin akredite lisans program oranı %32. Medipol, Türkiye’deki vakıf üniversiteleri arasında en fazla akredite lisans programı bulunan ikinci, bütün yükseköğretim kurumları düşünüldüğünde en fazla akredite lisans programı bulunan üniversiteler arasında ise altıncı sırada yer alıyor. Üniversitemiz kurulduğundan bu yana kalite ve akreditasyon çalışmalarına son derece önem veriyor. Amacımız, tüm programlarımızın akredite edilmesi ve kurumsal akreditasyon için başvurulması.”

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 15:48