Prof. Taştekin: Hedefimiz araştırmacı hekim yetiştirmek

10.08.2021

Uluslararası Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Taştekin, “Araştırmacı hekim yetiştirme amacımıza yönelik olarak öğrencilerimize bilimsel araştırma yapmayı öğretiyoruz.” dedi.

utfdek-567ab0ae-2644-44cb-9245-908d3408a099.jpg

İstanbul Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Taştekin, ‘Tanıtım Dönemi Sosyal Medya Canlı Yayınları’na konuk oldu. Uluslararası Tıp Fakültesinin YKS’de dereceye girmiş az sayıda öğrenciyi yüzde yüz burslu olarak kabul ettiğini ifade eden Taştekin şöyle dedi: “Uluslararası Tıp Fakültesi olarak iyi araştırmacılar ve iyi hekimler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. İyi bir araştırmacı olmak için İngilizce bilgisi olmazsa olmaz. Bunun için bir yıllık süreyi dil eğitimine ayırıyoruz. Öğrencilerimizin hepsi 4-5 ay Amerika’da dil eğitimi alıyor. Araştırmacı hekim yetiştirme amacımıza yönelik olarak öğrencilerimize bilimsel araştırma yapmayı öğretiyor ve araştırma yapabilme olanaklarını sunuyoruz. İlk üç yıl içinde bilimsel araştırma kurulları, bilimsel makale inceleme eğitimleri ve araştırma yapan öğretim elemanlarıyla yakın iletişim gibi aktiviteler öğrencilerimize veriliyor. Böylece öğrencilerimizde belli hastalıklarda bilimsel araştırma yapma konusunda ciddi bir ilgi oluşuyor. Öğrenciler laboratuvarda belli amaca yönelik olarak deneyler planlayıp hayata geçirebiliyor.”

Yayının tamamını izlemek için tıklayınız.

Son Güncelleme Tarihi: 05/01/2023 - 10:45