Prof. Omurtag: Endüstride eczacıya çok fazla ihtiyaç var

12.08.2021

Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülden Omurtag, “Özellikle endüstride eczacılara çok fazla ihtiyaç var." dedi.

gulden

İstanbul Medipol Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülden Omurtag, ‘Tanıtım Dönemi Sosyal Medya Canlı Yayınları’na konuk oldu. Eczacılık Fakültesinin, Ulusal Eczacılık Eğitimi Akreditasyon Kurulu tarafından 2025 yılına kadar akredite edildiğini ifade eden Omurtag şöyle dedi: “Türkiye’de akredite olan eczacılık fakülteleri arasında ilk 12’deyiz. Vakıf üniversiteleri arasında ise 2.’yiz. Bu, eğitim kalitemizin tescili anlamına gelmektedir. Laboratuvar anlamında oldukça iyi durumdayız. Endüstri ve ilaç firmaları ile yaptığımız çok fazla sayıda proje var. Yaptığımız her projeye öğrencilerimizi de dahil ediyoruz. Eczacı halk için en yakın sağlık danışmanıdır. Eczacılar ilacı en iyi bilen meslek mensuplarıdır. Bu anlamda eczacıların yapacağı çok fazla iş var. Özellikle endüstride eczacılara çok fazla ihtiyaç var. Biz öğrencilerimizi sürekli endüstri ile buluşturuyoruz ve onlara staj imkanları sunuyoruz.”

Yayının tamamını izlemek için tıklayınız.

Son Güncelleme Tarihi: 05/01/2023 - 10:40