Ana içeriğe atla

Prof. Dr. Kerem Alkin: Sektörel Uygulama Programı bizi öne çıkarıyor

10.08.2020

İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kerem Alkin, son yarıyılda uygulanan ‘Sektörel Uygulama Programı’nın öğrencileri iş hayatına girişte bir adım öne çıkardığını söyledi.

s

İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kerem Alkin, TVNET’te yayınlanan Tercih Rehberi Programı’na konuk oldu. Hande Aydemir’in sorularını yanıtlayan Alkin, İYBF’nin Alman Akreditasyon Kuruluşu FIBAA (The Foundation for International Business Administration Accreditation) tarafından 2023 yılına kadar akredite olduğunu söyledi. Fakülte olarak eğitimlerini uluslararası standartlarda olduğunu tescil ettiklerini ifade eden Alkin şöyle devam etti: “Türkiye’nin çalışan nüfusu 2050 yılında 47 milyona ulaşacak. Bu nüfusun 2060 yılında 62 milyona erişmesi bekleniyor. Çalışan nüfusumuz bu oranlara ulaşacakken dünyada öne çıkacak sektörlerle alakalı çok iyi uzmanlar yetiştirecek programlara sahibiz. İstanbul Medipol Üniversitesi olarak tüm bu gelişmeleri takip ediyor ve adımlarımızı buna göre atıyoruz.”

“LOKASYON OLARAK FİNANS MERKEZLERİNE ÇOK YAKINIZ”
İYBF’nin eğitimlere Kavacık Güney Kampüs’te devam ettiğini kaydeden Alkin şöyle devam etti: “İstanbul’u küresel ve bölgesel finans merkezi haline getirecek olan İstanbul Finans Merkezi Projesine sadece 10 dakika uzaklıktayız. Ayrıca Türkiye ekonomisi için çok önemli bir yer tutan katılım bankalarına çok yakınız. Dünyadaki önemli şirketlerin Türkiye merkezleri ise Kavacık’ta, kampüsümüze komşu bir lokasyonda yer alıyor. Dolayısıyla farklı sektörlerin yoğunlaştığı Kavacık’ta eğitim görmek öğrenciler için büyük avantaj sağlıyor. Bu şirketlerin yöneticilerini yıl içinde derslerimize konuk ediyor ve öğrencilerin kişisel iş ağlarını geliştirmelerine katkı sunuyoruz.”

“SEKTÖREL UYGULAMA PROGRAMI BİZİ ÖNE ÇIKARIYOR”
İYBF’nin öğrencilerine sekizinci yarı yılda ‘Sektörel Uygulama Programı’ ile birlikte stajın ötesinde bir fırsat sunduğunu kaydeden Alkin, uygulamanın 3,5-4 ay sürdüğünü söyledi. Programın öğrencileri iş dünyasına girişte bir adım öne çıkardığını ifade eden Alkin şöyle dedi: “Bu program için bir yazılım hazırladık. Bu yazılım içinde öğrencimiz, ilgili firmadan sorumlu kişi, danışman akademisyen ve dekanlık var. Dolayısıyla dörtlü bir yapı içinde öğrencimizin programdan verim alıp almadığını sürekli takip ediyoruz. Program aynı zamanda ilgili firmaya öğrencimizi tanıma fırsatı veriyor. Temelleri sağlam eğitimimiz ve ‘Sektörel Uygulama Programı’mız sayesinde öğrencilerimiz staj yaptıkları firmalardan iş teklifleri alıyor. Bu dönemde ayrıca öğrencilerimiz okula gelerek proje yazma ve raporlama ile ilgili seminerlere katılıyor. Öğrenci ayrıca dönemin sonunda bitirme projesi yazarak teori ve pratiği birleştiriyor. Yürüttüğümüz bu model bizi diğer üniversitelerden ayırıyor.”

Program TVNET’te yayınlanmıştır, izlemek için tıklayınız.

Son Güncelleme Tarihi: 24/02/2023 - 10:41