Ana içeriğe atla

Medipol’ün buluşları ödül kazandı

19.10.2020

İstanbul Medipol Üniversitesi, ‘Patentle Türkiye-2. Ulusal Üniversiteler Patent Yarışması’nda 3 ödül, ISIF20’de ise 6 madalya kazandı.

tto1-483d1ccf-c8a2-4831-a3d3-650e5e656f4a.jpg

İstanbul Medipol Üniversitesi, Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından düzenlenen ‘Patentle Türkiye-2. Ulusal Üniversiteler Patent Yarışması’nda 3 ödül kazandı. Üniversitelerde üretilen teknik bilginin patente dönüştürülerek ülke ekonomisinin ve teknolojisinin gelişmesine katkı sağlamayı amaçlayan yarışmaya, 98 farklı üniversiteden 584 patent başvurusu yapıldı. İlk 10’a giren patentlerin ödüllendirildiği yarışmada İstanbul Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesine ait buluşlardan 3’ü ise finale kaldı. Finalde ‘Birincil Kullanıcı Emülatörü/Sinyal Karıştırıcı Saldırısı Tespit Yöntemi’ başlıklı patent 5., ‘Hibrit Boşluk ve İndis Modülasyonlu’ isimli patent 7., ‘Kablosuz Haberleşmede Kanal Kademe Numaralarının Gözü Kapalı Tanımlanması’ isimli patent ise 8. oldu. Ödülleri üniversitemiz adına Medipol TTO Teknoloji Ticarileştirme ve İş Geliştirme Uzmanı Mert Çeliksoy, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın elinden aldı. 

MEDİPOL ISIF 20’DEN 6 MADALYA İLE DÖNDÜ
İstanbul Medipol Üniversitesi, İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı (ISIF) 2020 ödüllerinde ise 6 madalya kazandı. 26 ülkeden 519 buluşun 18 kişilik jüri tarafından değerlendirildiği ISIF’20’de Medipol, 1 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalyaya layık görüldü.

İşte madalyaları getiren buluşlar:

Altın Madalya
-Beşinci Nesil Hücresel Haberleşme Sistemlerinde Numeroloji Sayısının Optimizasyonu ve Numeroloji Seçim Yöntemi

Gümüş Madalya
-Kablosuz Ağlarda Mutlak Güvenlik ve Kimlik Doğrulaması Sağlanması İçin Otomatik Tekrar Talep Sistemi
-Yapay Bir Biyomimetik Sinir Doku İskelesi ve Üretim Yöntemi

Bronz Madalya
-Bir Venovenöz Ecmo (Extracorporeal Membrane Oxygenetıon Ekstrakorporeal Membran Oksijenasyonu) Kanül
-Beşinci Nesil Hücresel Haberleşme Sistemlerinde Numeroloji Kenarlarındaki Kullanıcıların Belirlenmesi Yöntemi
-Kanal Temelli Dönüşüm Kullanan Güvenli ve Uyum Sağlayan Dikgen Bölmeli Dalga Şekilleri Çoğullama Sistemi

Son Güncelleme Tarihi: 24/02/2023 - 10:24