Ana içeriğe atla

Medipol, ‘Sağlığın Geliştirilmesi’ toplantısına ev sahipliği yaptı

10.03.2020

Sağlık Bakanlığı ve yerel yönetimlerin ortak çalışma modelinin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen toplantıya Medipol ev sahipliği yaptı.

saglik_toplanti1-3

Kuzey Kampüs Senato Odası’nda gerçekleşen toplantı, Sağlık Bakanlığı ve yerel yönetimlerin ortak çalışma modelinin geliştirilmesi amacıyla düzenlendi. İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın’ın da katıldığı toplantıya İstanbul Milletvekili Mustafa Demir, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Prof. Dr. Mustafa Taşdemir, Aydın Adnan Menderes Üniversitesinden Prof. Dr. Didem Evci Kiraz, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Müdürü Murat Ar ile Sağlık Bilimleri Fakültemizden Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yeter Demir Uslu ile Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Dr. Salih Kenan Şahin başta olmak üzere Beykoz, Çekmeköy, Pendik, Sancaktepe, Sultanbeyli, Tuzla, Ümraniye ve Üsküdar ilçelerinden belediye yetkilileri ile ilçe sağlık müdürleri katılım gösterdi.
AYDIN: YEREL YÖNETİMLER SAĞLIKTA ÖNEMLİ ROLE SAHİP
Toplantıda konuşan İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın, yerel yönetimlerin sağlığın korunması ve geliştirilmesinde çok önemli bir role sahip olduğunu söyledi. Sağlık Bakanlığının hastalıkların tedavisine odaklandığını kaydeden Aydın, sağlıktaki tüm paydaşların özellikle de yerel yönetimlerin sağlığın korunmasına katkı sağlaması gerektiğini ifade etti. Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Prof. Dr. Mustafa Taşdemir ise Türkiye’nin sağlık alanında dünyaya örnek olacak başarılı işler yaptığını kaydetti. Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın da fiziksel aktivitede en önemli konu başlıklarından birisinin bisiklet kullanımı olduğunu söyledi. Bisikletin ulaşım aracı olarak da yaygınlaşması gerektiğini ifade eden Aydın, Beykoz Belediyesinin bu kapsamda vatandaşlara 30 dakikada bisiklet kullanmayı öğrettiğini söyledi. Milletvekili Mustafa Demir ise Sağlık Bakanlığı ve yerel yönetimler arasında ortak çalışma kültürü oluşmasının çok önemli olduğunu kaydederken başta çocukların kentte sağlıklı gelişimi konusu olmak üzere çalışılacak birçok konu başlığı olduğunu belirtti. Toplantıda belediyelerden temsilciler de obezite ile mücadele ve fiziksel aktivite altyapılarıyla alakalı sunumlar gerçekleştirdi.

Son Güncelleme Tarihi: 24/02/2023 - 16:09