Medipol ile KKTC’li belediye arasında işbirliği

17.10.2016

Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Büyükkonuk Belediyesi arasında ortak araştırma, geliştirme, uygulama ve çalıştay projelerine yöne..

efac877bf70-KKTC_GSTMF.jpg

Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Büyükkonuk Belediyesi arasında gelecek yıllarda ortak araştırma, geliştirme, uygulama ve çalıştay projelerinin yapılmasına yönelik işbirliği protokolü imzalandı. Belediye binasındaki imza törenine Başkan Ahmet Sennaroğlu, Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla Dikbaş ve öğretim üyeleri katıldı. Protokol ile Büyükkonuk Eko Köyü’nün tarihi, kültürel ve ekolojik değerlerinin tanıtımına yönelik çalışmalar yapılması, öğrenciler ile birlikte geleneksel kerpiç yapı malzemeleriyle tarihi dokudaki konutlarda basit bakım ve onarım çalışmalarına yönelik öneriler getirilmesi, Belediye sınırlarında gerçekleştirilecek onarım ve restorasyon çalışmalarında akademisyenlerin danışmanlık yapması hedefleniyor. Bir kongre için Kıbrıs’ta bulunan Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın ise Belediye Başkanı Sennaroğlu’nun davetiyle Medipol öğrencilerinin daha önce yapmış olduğu kerpiçten otobüs durağını inceledi. Kıbrıs’ta ulusal basına da yansıyan kerpiçten otobüs durağı, 18-22 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen 1. Tasarım ve Yap Çalıştayında yapılmıştı.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 10:20