Ana içeriğe atla

Medipol, Apiterapi Kongresi’ne ev sahipliği yaptı

22.05.2021

İstanbul Medipol Üniversitesi, 1. Uluslararası Apiterapi Ortak Kongresi’ne ev sahipliği yaptı. Kongreye 90 ülkeden 3 binin üzerinde ziyaretçi katılım sağladı.

photo 2-0626a4ff-6e18-4614-812b-714e7adb3cde.png

İstanbul Medipol Üniversitesi, 1. Uluslararası Apiterapi Ortak Kongresi’ne ev sahipliği yaptı. İstanbul Medipol Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi, Uluslararası Apiterapi Federasyonu ile Latinamerika Apiterapi Federasyonu ortaklığında gerçekleşen kongreye 90 ülkeden 3 binin üzerinde ziyaretçi katılım sağladı. Çevrim içi gerçekleşen kongre, en fazla ziyaretçinin katılım sağladığı ‘Apiterapi Kongresi’ olarak kayıtlara geçti. Dünyanın farklı ülkelerinden apiterapi ve apikültür alanında bilim insanlarını bir araya getiren kongreye Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Sabahattin Aydın ile Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece başta olmak üzere Prof. Fang Zhu, James Fearnley, Christina Mateescu, Stefan Stangaciu, Andreas Castillo, Pushpendra Bhandari ve Baddia Lyouci gibi apiterapi camiasından önemli isimler de katılım gösterdi.
108 PANEL DÜZENLENDİ
Uluslararası Apiterapi Federasyonu Başkanı ve İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ali Timuçin Atayoğlu kongreye ilişkin şunları söyledi: “Apiterapi bilindiği üzere arı ürünlerinin kullanıldığı bir ‘Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp’ ya da yaygın kullanılan kısaltmasıyla söyleyecek olursak bir ‘GETAT’ yöntemidir. 2020 yılında ev sahipliğini yapacağımız kongre pandemi nedeniyle ertelenmek zorunda kalmıştı. Bunun üzerine, Apiterapi üzerine küresel çapta bir dijital etkinliğin yapılmasına karar verdik. Kongre boyunca 108 uluslararası panel düzenlendi ve online platformda devam eden oturumlarda 45 binin üzerinde sayfa görüntüleme oldu. Kongre ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilen WorldApiExpo isimli Apiterapi Fuarı’na, Amerika’dan Avustralya’ya, Avrupa’dan Uzak Doğu’ya kadar dünyanın farklı bölgelerinden katılım gerçekleşti.” 

Son Güncelleme Tarihi: 04/01/2023 - 11:55