Ana içeriğe atla

İletişim sektörünün tecrübeli isimleri Medipol’de bir araya geldi

26.02.2020

İstanbul Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesinin düzenlediği ‘İletişim Günleri’nde alanında tecrübeli isimler öğrencilerle bir araya geldi.

s

İstanbul Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından ilk kez organize edilen ‘İletişim Günleri’nde tecrübeli isimler öğrencilerle bir araya gelerek deneyimlerini paylaştı. Medipol Medya Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte panel, söyleşi ve atölye çalışmaları başta olmak üzere 9 farklı oturum gerçekleştirildi. İki gün süren etkinliğin açış konuşmasını İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Büyükaslan yaptı. Fakülte öğrencilerinin İletişim Günleri’ni iyi bir fırsat olarak değerlendirmeleri gerektiğini kaydeden Büyükaslan, “Buraya gelen tecrübeli isimlerle bağlantınızı kesmeyin, bugün öğrencisiniz ama yarın birlikte aynı alanlarda yan yana çalışacaksınız. Bu yüzden iletişim ağınızı geliştirip çevrenizle iletişiminize önem göstermelisiniz.” dedi.
“DUAYEN DİJİTAL YAYINCI YOK”
Yeni Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Müge Demir Ayral’ın modere ettiği ‘Dijitalleşen Medya Oturumu’nda Habertürk Yazı İşleri Koordinatörü Kadir Kaymakçı ve GZT Dijital Yayın Yönetmeni Doğukan Gezer, gazeteciliğin dönüşüm sürecini, dijital medyanın işleyişini ve okur kitlesinin değişimini ele aldı. Gündeme dair hazırladıkları haberlerde izleyicinin kafasında soru işareti kalmamasına özen gösterdiklerini söyleyen Gezer, ‘İyi bir dijital yayın uzmanı nasıl olmalı?’ sorusuna ise “Bu çok kapsamlı bir görev. Şu kişiyi örnek alalım da onun gibi çalışalım diyebileceğimiz bir kişi yok. Duayen gazeteciler var ama bugün için duayen diyebileceğimiz dijital yayıncılar yok. Bu nedenle GZT’nin öncü olacağını düşünüyorum.” cevabını verdi. Habertürk Yazı İşleri Koordinatörü Kadir Kaymakçı da kâğıt gazetelerin geleceğini yeni neslin belirleyeceğini söyledi. Günümüzde habere ulaşmanın kolaylığı nedeniyle gazetecilerin imajının da değiştiğini kaydeden Kaymakçı şöyle dedi: “Benim için gazeteciler ulaşılmaz insanlardı. Gençken Cağaloğlu’na gittiğimde büyülenirdim, gazetecilere hayranlık duyardım, onlarla tanışmayı isterdim. Çünkü bilgiyi o kişiden alıyordum, gazetede uzun uzun yazısı vardı. Şimdi ise telefona gelen bir bildirimle haberin başlığı okunuyor ve buna gündem takibi deniliyor.”
“BİZİM İŞİMİZ 45 DAKİYAYI 45 SANİYEYE SIĞDIRMAK”
TRT Cumhurbaşkanlığı Muhabiri ve İletişim Platformu Derneği Başkanı Ali Artmaz ise ‘Muhabirlik Oturumu’nda kendi deneyimlerini ve muhabirlikle ilgili bilinmesi gerekenleri öğrencilerle paylaştı. Artmaz, “Röportajda bir kişi 45 dakika konuşabiliyor. Ancak o röportajı 45 saniyeye sığdırmamız gerekiyor. Bu sebeple haberi oluştururken en can alıcı noktaları seçebilmeniz çok önemli” dedi. Anadolu Ajansı Fotomuhabiri Erhan Sevenler de savaş bölgelerinde görüntülerin çok çirkin olduğunu ancak işlerinin bu çirkinliği insanlara gösterebilmek olduğunu ifade etti.

Son Güncelleme Tarihi: 24/02/2023 - 16:14