‘Haberin Kahramanları’ ödüllerine kavuştu

11.01.2022

İstanbul Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Bağcılar Belediyesi iş birliğinde düzenlenen ‘Haberin Kahramanları’ ödül töreninde 2021 yılının en başarılı gazetecileri ödüllendirildi.

‘Haberin Kahramanları’ ödüllerine kavuştu

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında İstanbul Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Bağcılar Belediyesi iş birliğinde, “Haberin Kahramanları 2” ödül töreni düzenlendi. Törende 32 kategoride öğrencilerin belirlediği gazete ve televizyon dünyasının başarılı isimlerine ödülleri verildi. Siyaset, iş, sanat, spor ve medya dünyasından önemli isimlerin katıldığı programda Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, İstanbul Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Büyükaslan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ödülleri sahiplerine takdim etti. Törende konuşan Büyükaslan “İnsanların haber almak hakkını gözetmek bir yana bunu yaparken öyle hassas dengeler gözetiyorsunuz ki bu dengeler bu bayramı, bugünü bizler için ve sizler için anlamlı kılıyor.” dedi.

ÇAĞIRICI: GAZETECİLİK KUTSAL BİR GÖREV
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise konuşmasına 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ederek başladı. Gazetecilerin kutsal bir görev yaptığını ifade eden Çağırıcı şöyle dedi: “Zor şartlar altında gerçek ve doğru habere ulaşma noktasında çaba sarf ettiğinizin farkındayız. Haber yapmaya giderken şiddete uğraması sebebiyle kendisi olan haber olan arkadaşlarımızı gördük. Bilim ve teknolojinin geliştiği bir süreçte sosyal medyada yalan haber furyasının cirit attığı, doğru haberden daha fazla pirim yaptığı süreçte doğru haber yapan siz değerli dostları tebrik ediyorum.”

İşte 32 kategoride ödül alan haberin kahramanları, gazete ve televizyon dünyasının isimleri;
1- Meslek Onur Ödülü: Yavuz Donat
2- Çevre Özel Ödülü: Milliyet
3- Pandemi ile Mücadele Kahramanı: Dr. Filiz Gültekin Tırtır
4- Vefa Özel Ödülü: Rusya Adına: Başkonsolos Andrey Buravov