Ana içeriğe atla

Günay: Teknoloji ve internet, yükseköğretim alanında değişimin dinamosu oldu

24.11.2014

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, Medipol Üniversitesi’nde yaptığı konuşmada teknoloji ve internetin, yükseköğretim alanında değişimin dinamosu olduğunu kaydetti. Günay, küreselleşme..

20-120177a0bcb7-durmus_gunay_yok_medipol_universite.jpg

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, 24 Kasım 2014 tarihinde Medipol Üniversitesi Kavacık Kampüsünde bir konuşma yaptı. “Üniversite İdeası ve Yükseköğretim” isimli konferansı Rektör Prof. Dr. Sabahattin Aydın, Hukuk Fakültesi Dekanı M. Akif Aydın, Eczacılık Fakültesi Dekanı Şeref Demirayak,  Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan V. Doç. Dr. Hanefi Özbek, akademisyenler ve öğrenciler takip etti.

Aydın: Prof. Günay çok yönlü bir akademisyen

Konuşmasından önce Prof. Günay’ı takdim eden Hukuk Fakültesi Dekanı M. Akif Aydın, "Günay’ın mühendislik alanındaki akademik çalışmalarının yanında, toplumsal ve kültürel konularla da ilgilendiği; bilim felsefesi, teknoloji felsefesi, bilim tarihi, üniversite ve yükseköğretim konularında çalışmalar ve yayınlar yaptığını ve konferanslar verdiğini söyledi. Günay’ın üniversitede mühendislik derslerinin yanı sıra, bilim felsefesi ve bilim tarihi dersleri de verdiğini belirten Aydın, hocanın üniversitenin anlamı, özellikle Türkiye üniversitelerinin yapısı, sorunları ve yeniden düzenlenmesi üzerine çalışmaların önemine işaret etti.

Günay: Teknoloji, internet, küreselleşme ve rekabet değişimin 4 dinamosu

Aydın’ın takdiminin ardından konuşmasına başlayan Prof. Dr. Durmuş Günay, ilk olarak yükseköğretim alanında değişimin dinamiklerini anlattı. Günay, teknoloji ve internetin bu alandaki değişimin dinamosu olduğunu söyledi. Küreselleşme ve rekabeti de değişimin öteki zorlayıcıları olduğunu kaydeden Günay, bilgi ekonomisi kavramına işaret etti. Eğitim ve öğretim, bilgi-işlem altyapısı, inovasyon ve ekonomik önceliklerle kurumsal rejimi bilgi ekonomisinin sütunları olduğunu söyledi.

“Bilgi güdümlü bir geleceğe doğru ilerliyoruz”

Konuşmasında bilgi güdümlü gelecek kavramını irdeleyen Günay, yaratıcılığın bu noktadaki önemine işaret etti, yaratıcı çalışmalar yapan kurumların bugünün dünyasında bir adım öne çıkacağını söyledi. Bugün artık sadece üretmenin yetmeyeceğini, kaliteli üretmenin önemli olduğunu kaydeden Prof. Günay, bunu yaparken etik sınırlara dikkat etmek gerektiğini anlattı. Üniversite kavramının tarihsel arka planına da değinen Günay, modern üniversitenin nüvesini stadium genarale kavramının  oluşturduğunu söyledi. Konuşmasının sonunda Günay’a, Rektör Aydın tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 15:54