Göksu: Kentlerimiz için yeni hikâyeler yazmalıyız

04.04.2018

İstanbul Medipol Üniversitesinde düzenlenen ‘Kentsel Strateji ve Tak Modeli Konferansı’na katılan şehir planlayıcı Ali Faruk Göksu, şehirlerin hikâyelerini yeniden yazacak gençlere ihtiyaç olduğunu..

d

İstanbul Medipol Üniversitesi Tasarım Araştırma ve Mimarlık Kulübü tarafından ‘Kentsel Strateji ve Tak Modeli Konferansı’ düzenlendi. Güney Kampüs Konferans Salonunda yapılan konferansın açış konuşmasını Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla Dikbaş gerçekleştirdi. Tasarım ve Mimarlık fakültesi öğrencilerinin yoğun katılım gösterdiği konferansa şehir planlayıcı Ali Faruk Göksu konuşmacı olarak katıldı. Göksu, kentsel strateji, yeni nesil tasarım, kentsel dönüşüm ve Tak Modeli hakkında bilgiler aktardı. Yeni nesil mimar adaylarına seslenen Göksu, ‘Etki’ ve ‘Etkileşim’ kavramlarının bugünün sorunlarını yeni bir bakış açısıyla ele almada önemli bir rol üstlendiğini söyledi. Şehir planlamasında tasarımcının bilinen rolünün değişime uğradığını belirten Göksu şöyle dedi: “Bir tasarımcı sadece kendi başına oturup tasarım yapmanın ötesinde farklı bir etkileşim ortamında neler yapabileceğini düşünmeli. Ne yapmalıyız sorusunun yanıtını biliyoruz ama bunu nasıl yapmamız gerektiğini bilmiyoruz. Bunun için de yeni kavramlar oluşturacak kent kuramcılarına, hikâye yazıcılarına ihtiyaç var. Kentlerin hikâyelerini yeniden yazacak gençler sayesinde ancak yeni bir kent modeli oluşturabiliriz. Gençler uzlaşmacı tasarımcı olmanın yollarını aramalı. Tasarımcı öncelikle sistemi sorgulamalı ve halka birlikte sorunları nasıl çözeceğini düşünerek katılımcı olmalı. Tasarımın artık pek çok alt dalı var. Sosyal etki yaratmak çok önemli. Sosyal etki tasarımcısı olun.”

Son Güncelleme Tarihi: 03/03/2023 - 10:44