Ana içeriğe atla

Genetik Hastalıkları Değerlendirme Merkezi akredite edildi

13.05.2022

İstanbul Medipol Üniversitesi Genetik Hastalıkları Değerlendirme Merkezi, TÜRKAK tarafından akredite edildi.

genetik-9987bea0-7bce-4df1-bb09-146eb274c720.jpg

İstanbul Medipol Üniversitesi Genetik Hastalıkları Değerlendirme Merkezinin, TS EN ISO 15189:2014 Standardı kapsamında Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akredite edilmesi, düzenlenen törenle kutlandı. Güney Kampüs Konferans Salonunda düzenlenen törene İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Ceran, Kalite Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Recep Öztürk ve Genetik Hastalıkları Değerlendirme Merkezi Müdürü Prof. Dr. Türkan Yiğitbaşı başta olmak üzere çok sayıda akademisyen katılım gösterdi. Törenin açış konuşmasını gerçekleştiren Yiğitbaşı, akreditasyon belgesi ile laboratuvarın teknik açıdan geçerli sonuçlar sağlamak için gerekli olan teknik yeterlilik ve yönetim sistemi şartlarını kanıtladığını söyledi. ISO 15189’un merkeze çok şey kazandırdığını ifade eden Yiğitbaşı şöyle dedi: “2016 yılında faaliyete başladık. Test çeşitliliğimizi 3’ten 590’a, hizmet verdiği dış laboratuvar sayısını 87’ye taşıdık. Bugün tecrübeli ve mesleki yetkinliğe sahip 36 personel ile akredite bir laboratuvar olmanın gururunu yaşıyoruz. Bütün kalite süreçlerimizde bizimle birlikte olan iç ve dış paydaşlarımıza teşekkür ederiz.”

PROF. ÖZTÜK: 4 YILLIĞINA AKREDİTE OLDUK
Törende konuşan Kalite Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Recep Öztürk ise şöyle dedi: “ISO 15189 standardı; ISO\IEC 17025 VE ISO 9001’i temek alarak tıbbi laboratuvarlarda güvenliği; hastaların, hekimlerin ve hasta hizmetinden sorumlu klinik personelin ihtiyaç duyduğu doğruluk ve kalitenin sağlanmasını amaçlar. Doğrusu, hak edilmesi zor bir akreditasyondur. Disiplinli ve geniş bir ekip çalışmasıyla 4 yıllığına akredite edildi. Pandemi sürecinde 700 bine yakın COVID-19 PCR testi yapılarak ciddi bir toplumsal hizmet sağlandı. Bu vesile ile 7/24 hizmet veren merkezimizin yöneticilerine ve çalışanlarına teşekkür ederim.”

REKTÖR CERAN: SAYISAL BÜYÜMEMİZ TAMAMLANDI
Programın kapanış konuşmasını gerçekleştiren İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Ceran ise akredite edilmenin haklı gururunu yaşadıklarını söyledi. Medipol’ün kurulduğu günden bu yana niceliksel büyümenin yanında kaliteye yönelik çalışmalara ağırlık verdiğini ifade eden Ceran sözlerine şöyle devam etti: “Gelinen notada sayısal büyümemizi tamamladık. Üniversitemizin akredite lisans program oranı %32. Medipol, Türkiye’deki vakıf üniversiteleri arasında en fazla akredite lisans programı bulunan ikinci, bütün yükseköğretim kurumları düşünüldüğünde en fazla akredite lisans programı bulunan üniversiteler arasında ise altıncı sırada yer alıyor. Bu rakamlar günbegün iyileşiyor. Diğer üniversiteler de aktif bir çalışma içinde. Ancak şunu söyleyebilirim ki akreditasyon çalışmalarımız örnek alınıyor. Amacımız, tüm programlarımızın akredite edilmesi ve kurumsal akreditasyon için başvurulması.”

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 15:46