Engelliler Haftası kapsamında etkinlik düzenlendi

16.05.2022

İstanbul Medipol Üniversitesi Engelsiz Yaşam Komisyonu ve Engelli Öğrenci Ofisi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında etkinlik düzenledi.

engelli-1c2ccd31-0aa9-42a9-9968-2f2bc74bb80e.jpg

İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Engelsiz Yaşam Komisyonu ve Engelli Öğrenci Ofisi iş birliğinde 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında etkinlik düzenlendi. “Engellilik ve Eğitim” teması ile düzenlenen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Ceran video mesaj gönderdi. Güney Kampüs Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte Türkiye Beyazay Görme Engelliler Derneği Başkanı Lokman Ayva “Türkiye’deki ve Dünyadaki Engelliliğin Yarını”, Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Pelin Karaçar “Engelli Bireylerin Fiziki Koşulları”, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Adviye Pınar Konyalıoğlu “Engellilerin Karşılaştığı Zorluklar”, Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi Alaaddin Egemenoğlu “Engelli Haklarında Güncel Durum & Engelli Bireylerin Süreçlerindeki Hakları”, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Araştırma Görevlisi Figen Eroğlu Ada ise “Engelli ve Psikoloji” başlıklı sunumlar gerçekleştirdi. Prof. Dr. Arzu Yükselen başkanlığında gerçekleşen sunumların ardından Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Türk Müziği Programı mezunlarından engelli öğrencimiz İlhan Satıcı kanun dinletisi gerçekleştirdi.

Son Güncelleme Tarihi: 14/03/2023 - 16:26