Dr. Sitrava: Sosyal medya kullanımının neye hizmet ettiğinin adını koymak gerekir

21.09.2021

İstanbul Medipol Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık Birimi’nden Dr. Sevilay Sitrava, sosyal medyanın gençlerin psikolojisi üzerindeki olumsuz etkilerini değerlendirdi.

sevilay_hoca-7131e4ca-f606-444d-8fff-f741c03

Facebook’un sahibi olduğu Instagram’ın şirket içinde yaptırdığı araştırma, sosyal medyanın gençlerin psikolojisi üzerinde olumsuz etkileri olduğunu ortaya koydu. İstanbul Medipol Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık Birimi’nden Dr. Sevilay Sitrava, söz konusu araştırma ile yeniden gündeme gelen sosyal medyanın gençler üzerindeki olumsuz etkisine ilişkin Anadolu Ajansı’na açıklamalarda bulundu. Sitrava yaşadıkları psikolojik sorunlara rağmen sosyal medya kullanmayı bırakamayan gençlere ilişkin şöyle dedi: “Böyle bir durumda bakılması ve anlaşılması gereken durum, rahatsızlık vermesine rağmen sosyal medya kullanımına devam etmenin kişide neye hizmet ettiğidir. Çünkü kişi, sosyal medyadan bir ya da başka sebepten dolayı kopamıyordur. O sebebin ne olduğu önemlidir. Örneğin, sosyalleşmek, kişinin kendisini 'beğeniler' alarak iyi hissetmesi, kişinin kendisini ifade etmesi, kişinin farklı konular hakkında bilgi edinmesi ve benzeri olabilir. Her ne kadar sosyal medya kullanımı rahatsızlık veriyor olsa bile bu gibi amaçlara hizmet ediyorsa ve kişi bunun adını koyamıyorsa, rahatsız olsa da sosyal medya kullanmaya devam eder. O nedenle sosyal medya kullanımının neye hizmet ettiğinin adını koymak gerekir. Kişi, böylelikle sosyal medyayı hayatında nereye konumlandıracağını netleştirir. Ayrıca sosyal medya kullanımını daha yönetebilir hale gelecektir.”

Haberin tamamı Anadolu Ajansı’nda yayımlanmıştır, okumak için tıklayınız.

Son Güncelleme Tarihi: 05/01/2023 - 11:14