Dr. Özdemir: Toplumda kekemeliğin görülme sıklığı yüzde 1

22.10.2021

İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. R. Sertan Özdemir, “Her 100 çocuktan beşinde görülebilen kekemeliğin 5’te 4’ü kendiliğinden iyileşme gösterir.” dedi.

sertanhoca-4c6a1cb0-a4f5-4921-8c01-89fb46138590 (1).jpg

İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi R. Sertan Özdemir, kekemeliğin konuşurken duraksama, hece tekrarı ve akıcı konuşmada sorun gibi belirtilerle başladığını kaydetti. Kişiden kişiye değişmekle birlikte stres, baskı ve heyecanın kekemeliği artıran nedenler arasında bulunduğunu aktaran Özdemir, şöyle dedi: “Kekeleyen bir bireyle gerçekleşecek iletişimde kişiyi zaman baskısına sokmayacak türden bir iletişim kurulmasını tavsiye ediyoruz. Erken müdahalede çocuğun kekemeliğini geçirmekten çok bu sürecini “nasıl” yaşadığına odaklanıyoruz. Anne ve babaların tutumu da büyük önem arz ediyor. Bununla birlikte etkili bir terapi süreciyle takılmalar azaltılabilir ve kekemeliğin çocuğu ve aileyi çok derinden etkilemesinin önüne geçilebilir.”

Haberin tamamı Anadolu Ajansı’nda yayımlanmıştı, okumak için tıklayınız.

Son Güncelleme Tarihi: 05/01/2023 - 11:03