Dr. Eyupoğlu: Hiçbir güneş kremi mercanlar için tamamen güvenli değildir

27.08.2021

Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ozan Emre Eyupoğlu, “Hiçbir güneş kremi mercanlar için tamamen güvenli değildir.” dedi.

ozanhoca-020e33bd-8659-401d-8159-5bb317b3840b.jpg

İstanbul Medipol Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ozan Emre Eyupoğlu, güneş kremlerinin denizler üzerindeki yıkıcı etkileri konusunda uyardı. Hürriyet Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Eyupoglu, şöyle dedi: “Resif dostu bir güneş koruyucusunda aranacak ana bileşen, çevre çalışma grubunun en yüksek puanlı ürünlerinin çoğunda cilt dostu bir bileşen olan nano olmayan çinko oksittir. Resif açısından güvenli olarak kabul edilebilmesi için, nano olmayan parçacıkların mercanlar tarafından yutulmalarını engelleyen 100 nanometreden daha büyük bir çapa sahip olması nedeniyle güneş koruyucudaki çinko oksit nano olmamalıdır. Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), su geçirmez güneş kremi olmadığı için şirketlerin ürünlerini su geçirmez olarak markalanmasını yasaklar. Biyobozunur güneş koruyucuların her zaman resif dostu anlamına gelmediği unutulmamalıdır. Bu nedenle içerikleri yine de kontrol edilmelidir.”

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Son Güncelleme Tarihi: 05/01/2023 - 11:18