Ana içeriğe atla

Dr. Arpa’nın buluşu Avrupa’dan patent tescili aldı

19.04.2022

Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Davut Arpa’nın da aralarında yer aldığı bilim insanlarının buluşu, Avrupa Patent Tescili aldı.

1

İstanbul Medipol Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Davut Arpa’nın da aralarında yer aldığı bilim insanları, geliştirdikleri deriden daha hızlı emilen ve ilgili bölgede daha yüksek etkinlik gösteren buluşlarıyla Avrupa Patent Tescili aldı.  “Tedavi Amaçlı Benzokain İçeren Mikroemilsüyon Bazlı Hidrojel Formülasyonları ve Üretim Yöntemi” isimli buluş için Teknoloji Transfer Ofisi’nde tescil plaket töreni yapıldı. 

ARPA: ÜRÜN MEVCUT BENZERLERİNDEN YÜZDE 50 DAHA UCUZ
Buluşu gerçekleştiren akademisyenlerden Arpa, 2015 yılında çalışmaya başladıkları ürünün derinin alt katmanlarına daha hızlı ulaştığını ve bölgede birikip kan dolaşımına geçmediğini belirtti. Ürünü Prof. Dr. Hatice Yeşim Karasulu, Doç. Dr. Neslihan Üstündağ Okur ve Dr. Eczacı Emre Şefik Çağlar ile geliştirdiklerini ifade eden Arpa şöyle dedi: “Piyasada buna benzer ürünler var fakat bizim yaptığımız ürün daha hızlı ve yüksek etkinlik gösteren bir ürün. Geliştirdiğimiz ürün piyasadaki benzerleri ile kıyaslandığında yüzde 50 daha ucuz. Bu açıdan önemli bir katkı sunacak. Biz sadece ulusal değil uluslararası piyasada da kullanılabilecek bir ürün tasarladık. Zaten Avrupa tescil belgesi bize Avrupa’daki çeşitli ülkelerde bu avantajı sağlamış oluyor. Oradaki ticari ürünlere göre hem etkinlik hem de maliyet açısından avantajlar sağladığı için eğer ruhsatlandırılıp ticarileştirilirse hem halk sağlığı hem de ekonomik açıdan ulusal ve uluslararası çapta bir avantaj oluşturacak.”

OMURTAG: BAŞARI TESADÜF DEĞİL
Tescil töreninde yer alan İstanbul Medipol Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülden Omurtag ise “Hiçbir başarının tesadüf olmadığını bir kez daha gördük. Çok mutlu olduk, emekleri için bütün ekibi kutluyorum. Ticari bir ürüne dönüşürse hem ülkemize hem dünyaya hem de insanlığa çok büyük bir katkısı olacak. Çok çalışıyorlar ve çalışınca emeğin karşılığı da böylece geliyor.” dedi.

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 11:16