Ana içeriğe atla

Doç. Dr. Yüksel: Salgın döneminde kripto paralara ilgi arttı

28.12.2020

Doç. Dr. Serhat Yüksel, salgın döneminde kripto paralara olan ilginin arttığını ifade ederek, “Kripto paralardaki yükselişin önümüzdeki yıllarda da artacağını tahmin ediyorum.” dedi.

d

İstanbul Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serhat Yüksel, kripto paraların salgın dönemindeki yükselişine dikkati çekti. Yatırımcıların salgının ilk günlerinden itibaren dolar ve altını güvenli liman olarak tercih ettiğini kaydeden Yüksel, kripto paraların da tercihler arasında yer aldığını söyledi. Aşının bulunması ile birlikte zor günler geçiren küresel ekonominin olumlu bir döneme girdiğini ifade eden Yüksel şöyle dedi: “Borsa endeksleri birçok ülkede yükselmeye başladı. Bu olumlu havanın sürdürülebilir olması için bazı hususlara dikkat edilmesi gerekiyor. Öncelikli olarak, aşı süreci ile ilgili ülkeler ve ilaç şirketleri tarafından şeffaf bilgilerin halk ile paylaşılması önemli. Bu durumun ekonominin tekrar hareketlenmesinde önemli bir etken olduğunu düşünüyorum.”

“KRİPTO PARALARA OLAN GÜVEN ARTTI”
Kripto paraların salgın döneminde tercih edilen bir yatırım aracı haline geldiğini ifade eden Yüksel, şöyle devam etti: “Pandemi öncesindeki döneme baktığımız zaman 2 Ocak 2020’de bir bitcoinin değeri 6 bin 946 dolar’dı. Mart ayında ise 5 bin 24 dolar seviyelerine düştü. Bugün geldiğimiz noktada ise 23 bin 826 dolar seviyelerinde. Verilere baktığımızda özellikle pandemi döneminde kripto paralarda çok ciddi işlem artışlarının yaşandığı görülüyor. Bu durum kripto paraların değerlerinin de artmasına sebebiyet verdi. Ülke yönetimlerine ve kripto para şirketlerine önemli roller düşüyor.  Ülke yönetimleri kripto paralara yönelik gerekli yasal zemini detaylı bir şekilde oluşturmalıdır. Bu konuya yönelik atılacak adımları yatırımcıların kripto paralara olan güvenini daha da artıracaktır. Önümüzdeki yıllarda kripto para kullanan insanların sayısında da kripto paralara yönelik işlem hacimlerinde de ciddi anlamda artışlar yaşanacağını öngörmekteyim. Burada önemli olan husus, ülkemizin de finansal anlamdaki bu yeniliklere kayıtsız kalmamasıdır. Yetkili kurumlar tarafından kripto paralara yönelik bilgiler yatırımcılar ile paylaşılmalıdır. Bu sayede bu süreçteki belirsizliklerin azaltılabilmesi mümkün olabilir.” 

Haberin tamamı Anadolu Ajansında yayımlanmıştır, okumak için tıklayınız.

Son Güncelleme Tarihi: 24/02/2023 - 09:35