Ana içeriğe atla

Doç. Dr. Yüksel: Messi transferi sonrası kripto paralar güven tazeleyebilir

19.08.2021

Doç. Dr. Serhat Yüksel, Lionel Messi’nin PSG kulübüne transferinde kripto para kullanılmasına ilişkin olayın reklam yönüne dikkat çekti.

serhathoca-cc002b93-70bc-4279-bf38-1690b81b8579 (1).jpg

Fransız kulübü Paris Saint Germain’e (PSG) transfer olan dünyaca ünlü yıldız Lionel Messi’nin ücretinin bir bölümünü “PSG Fan Token” olarak alacağının açıklanmasıyla gözler tekrar kripto paralara ve kulüplerin çıkardığı dijital varlıklara çevrildi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serhat Yüksel “Messi ve diğer sporcuların maaşlarının bir kısmının kripto para ile alması sonucunda, bu ürünlerin tekrardan güven tazeleyeceği kanaatindeyim.” dedi.

“KRİPTO PARALARIN REKLAMI YAPILIYOR”
Blokzincir teknolojisinin çok ciddi anlamda gelişmekte olduğunun altını çizen Yüksel, şöyle devam etti: “Bu uygulamalar çok kısa süre içerisinde hayatımızın birçok alanında var olacak. Kripto para da bu teknolojinin önemli uygulamalarından. Tabii ki bu uygulamanın Messi’nin transferinde gerçekleşmesi önemli ölçüde dikkati çekti. Bu reklam ayrıca güven verici nitelikte. İnsanlar, ‘Messi bile parasını bu şekilde alıyorsa bu ürünler güvenlidir. Demek ki ben de paramı bu araçlara yatırabilirim.’ diyecek. Bu süreç ileriki zamanlarda kripto paraların kullanımını önemli ölçüde artıracaktır kanaatindeyim.”

Haberin tamamı Anadolu Ajansında yayımlanmıştır okumak için tıklayınız.

Son Güncelleme Tarihi: 05/01/2023 - 10:41