Doç. Dr. Vardarlıer: İşletmeler ‘dijital lider’le başarıyı yakalayabilir

17.02.2021

Doç. Dr. Pelin Vardarlıer, işletmelerin COVID-19 sürecinde ‘dijital lider’lerin varlığı ile başarılı olup yükselişe geçebileceğini söyledi.

pelin hoca-348a6963-f14f-4290-b934-4899eeec15b7.jpg

İstanbul Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi İnsan Kaynakları Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Pelin Vardarlıer, COVID-19 salgını sebebiyle insan kaynakları süreçlerinde de değişikliklerin olduğunu söyledi. İşe alım süreçlerinde yapay zekâ programlarının etkin rol oynamaya başladığını kaydeden Vardarlıer şöyle dedi: “Salgın sürecinde işletmeler, müşterilerin ve çalışanlarının zarar görmemesi için uzaktan çalışma gibi pek çok önlemi devreye aldı. Belirsizliğin fazla olduğu bu dönemde güçlü ve dijital liderlerin varlığı işletmelerin gücünü arttırmada itici bir faktördür. İşletmeler bu süreçte dijital liderlerin varlığı ile başarılı olabilir ve yükselişe geçebilir. Pandemi süreci iş yapış şekillerini değiştirdiğinden bu değişikliklere ayak uydurabilecek çalışanlar, işletmelerin genel performanslarını da büyük ölçüde arttırmaktadır. Bu nedenle, çalışanların performansını arttırmak için ödüllendirme politikalarının uygulanması gerekmektedir.”

Haberin tamamı Anadolu Ajansında yayımlanmıştır, okumak için tıklayınız.

Son Güncelleme Tarihi: 04/01/2023 - 09:26