Doç. Dr. Gür: Teknoloji şirketleri üretimi ve ihracatı artırabilir

13.04.2021

İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurullah Gür, büyük teknoloji şirketlerinin Türkiye’ye yaptığı yatırımların üretim, istihdam ve ihracatı artıracağını ifade etti.

gur-04170ac9-34dd-49ad-9938-fe62901e7b76.jpg

İstanbul Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurullah Gür, büyük teknoloji şirketlerinin yatırımlarının Türkiye’nin üretim, istihdam ve ihracatını artırmasını beklediklerini söyledi. COVID-19 salgınından sonra Türkiye’nin küresel üretim zincirinden daha fazla pay alması ve buradaki ağırlığının artmasının beklenen bir durum olduğunu ifade eden Gür, şöyle dedi: “Türkiye’de canlı bir iç pazar olduğu doğru ama bunlar ihracat odaklı yatırımlar. Bu yatırımların ihracatı artırması da kuvvetle muhtemel. Ama tabii ki biz etkilerinin burada kalmasını istemiyoruz. Türkiye’nin daha fazlasına ihtiyacı var. Yerli şirketlerin yabancı şirketlerden teknoloji transferi sağlayabilecekleri hatta mümkünse Türkiye’de yatırım yapan yabancı şirketlerin Ar-Ge merkezlerini buraya kurarak ürünlerinin katma değer seviyesini artırmalarını ve teknolojiyi buraya transfer etmelerini bekliyoruz.”

Haberin tamamı Anadolu Ajansında yayımlanmıştır, okumak için tıklayınız.

Son Güncelleme Tarihi: 04/01/2023 - 11:46