Babacan: Biden kurumsal zeminde hareket eden bir figür

01.02.2021

Doç. Dr. Abdurrahman Babacan, Joe Biden’in Donald Trump’ın aksine, kurumsal zeminde hareket eden bir figür olduğunu söyledi.

babacan-e6f82543-0f43-4b8d-8043-b2b7d11e5fe1.jpg

İstanbul Medipol Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdurrahman Babacan, Anadolu Ajansına yaptığı açıklamada Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden’in, önceki başkan Donald Trump’ın aksine kurumsal zeminde hareket eden bir figür olduğunu söyledi. Trump’ın yerleşik norm ve uluslararası anlaşmalara ABD’nin çıkarları açısından sonuç odaklı bakan bir lider olduğuna vurgu yapan Babacan, Biden’in ise tek taraflılığa karşı geleneksel çizgiye dönen bir yönetim sergileyebileceğini ifade etti. Biden’ın Barack Obama’nın yardımcısı iken iki dönem boyunca Orta Doğu’dan sorumlu olduğunu hatırlatan Babacan şöyle dedi: “Biden döneminde Suriye’nin kuzeydoğusunda, geriden yönlendirilen, enerji ve İsrail'in güvenliği başlıklarına bir nevi garantörlük hizmeti sunacak vekil-paramiliter-terör güçlerine daha da yatırım yapılacağı hatta iç yapılanmalarında birtakım niteliksel değişikliklere gidilebileceği beklenebilir. Yani uluslararası toplumun onayını kazanabilmek adına PYD-YPG unsurlarının içeriğinde niteliksel değişime gitmek suretiyle, bizatihi kendisi tarafından da resmi olarak terör örgütü kabul edilen PKK’nın görünür unsurları Irak tarafına çekilecektir. Sonuç olarak yeni dönemde bu yapıyı legal bir muhalefet yapısı olarak tahkim ettirme yolunda bir stratejiyi bekleyebiliriz.”

Haberin tamamı Anadolu Ajansında yayımlanmıştır, okumak için tıklayınız.

Son Güncelleme Tarihi: 04/01/2023 - 09:07