Ana içeriğe atla

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

28.11.2022

İstanbul Medipol Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından gerçekleştirilen 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliğinde, öğretmenlik mesleğinin önemi ve dijitalleşen dünyada eğitimin dönüşümü konuşuldu.

1

İstanbul Medipol Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlamak ve gelişen teknoloji çağında eğitim alanındaki yeniliklere dikkat çekmek amacıyla etkinlik düzenlendi. Etkinlikte geçmişten bugüne yeni iletişim teknolojilerinin gelişmesine bağlı olarak eğitim ve öğretim alanındaki değişimler ile öğretmenlik mesleğinin dönüşümü konuşuldu. Güney Kampüs Konferans Salonu’nda yapılan etkinliğe İstanbul Medipol Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Servet Bayram başta olmak üzere Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

BAYRAM: EĞİTİM OLMADAN MEDENİYETTEN SÖZ EDEMEYİZ
Programın açış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Bayram, konuşmasına terör saldırılarında hayatını kaybeden öğretmenleri anarak başladı. Öğretmenlik mesleğinin kutsallığına değinen Bayram şöyle dedi: “Bugün dünyanın farklı coğrafya ve ülkelerinde tarihler değişse de her yıl öğretmenler günü kutlanıyor. Bu kutlamalar eğitime ve öğretmenlik mesleğine verilen değeri gösterir. Kuşkusuz eğitim, kültür, uygarlık ve medeniyet kavramları evrenseldir ve bugün değişik coğrafyalarda uygarlık ve kültür adına gördüğümüz her unsurun temelinde eğitim vardır. Eğitim olmadan bugün teknolojiden, gelişimden ve medeniyetten söz etmemiz mümkün değil. Aynı şekilde yaşam, vatan, millet sevgisi, hürriyet, inanç ve barış gibi değerlerin tümünün de temelinde eğitim var. Dolayısıyla eğitimimizi korumak aslında benliğimizi korumaktır. Aksi halde asimilasyon ve benliğin yok olması tehlikesiyle karşı karşıya kalırız. Bizler üniversite ve fakülte olarak büyük ve güçlü Türkiye’nin inşası için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.”

ÖZTUŞ: ÖĞRETMEN ODAKLI DEĞİL ÖĞRENİM ODAKLI OLMALIYIZ
Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümünden Dr. Işık Sabırlı Öztuş ise dijitalleşen dünyada yenilikçi öğrenme ve öğretim bağlamında bir sunum gerçekleştirdi. Öztuş şöyle dedi: “Günümüz dünyasında küreselleşmenin varlığı yadsınamaz bir gerçek. Her alanda söz edebileceğimiz küreselleşmenin eğitimi de etkilediği açıkça görülmekte. Küresel eğitim kavramını ele alırken bilmemiz gerekir ki eğitim sadece küreselleşmeye uyum için değil, küreselleşmenin sebep olabileceği sorunların çözümü için de önemli bir araç. Dijitalleşme ve dijital dönüşüm sürecinin eğitim dünyasındaki canlı örneklerini pandemi döneminde yaşadık. Çevrimiçi dersler ve uygulamalarla eğitim anlayışımızı değiştirdik. Bundan sonraki süreçte de öğretmen odaklı bir anlayıştan ziyade öğrenme odaklı olmalıyız.”

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 10:38