Ana içeriğe atla

2021’de Medipol’de öne çıkanlar

30.12.2021

İstanbul Medipol Üniversitesi; başarılar, ödüller ve buluşlarla dolu bir yılı geride bırakıyor. Geleneksel almanağımızda 2021’de öne çıkan gelişmeleri derledik.

almanak-444e3930-2317-4b9a-9e99-312fffecefcb.png

Ülkemizde eğitim hayatı bu sene de pandeminin gölgesinde geçti ancak aşının yaygınlaşması sayesinde normalleşme hızlandı, öğrencilerimizin büyük bir bölümü kampüslere geri döndü. Yaşam pratiklerinin eskiye yaklaştığı 2021’de “önce sağlık” diyen Medipol, uzaktan eğitim imkanlarını da devreye sokarak öğrencilerin başarılı bir eğitim-öğretim dönemi geçirmesine olanak sağladı. İstanbul Medipol Üniversitesi için 2021, başarılarla dolu bir yıl olarak da kayıtlara geçti. Üniversitemiz; 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020’de olduğu gibi 2021’de de YKS birincilerinin ve derece yapanların adresi oldu. Medipol aynı zamanda yüksek doluluk oranıyla en çok tercih edilen üniversiteler arasında yer aldı. 

MEDİPOL DÜNYANIN EN İYİ ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA
2021 yılında eğitim akreditasyonu adımlarını hızlandıran Medipol, bu sene de dünyanın en saygın yükseköğretim derecelendirme kuruluşlarının açıkladığı dünyanın en iyi üniversiteleri listelerinde yer aldı. Medipol 2021’de TÜBİTAK Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi (GYÜE), Times Higher Education (THE), QS EECA University Rankings, URAP Üniversiteler Sıralaması, University Ranking by Academic Performance (URAP), Scimago, Round University Ranking (RUR), Webometrics ve U-Multirank gibi birçok listede üst sıralarda yer aldı.

2021’DE ÖDÜLLER GURURLANDIRDI
İstanbul Medipol Üniversitesi 2021’de akademik personelinin ve öğrencilerinin farklı alanlarda aldığı ödüllerle büyük gurur yaşadı. Medipol Eğitim ve Sağlık Grubu geçen sene olduğu gibi bu sene de sağlık alanında “Türkiye’nin Altın Markası” seçildi. Medipol Eğitim ve Sağlık Grubu aynı yıl içinde “Türkiye’nin Yükselen Değeri” projesi ile ‘Yılın Sağlık Turizmi Projesi’ ödülüne de layık görüldü. İstanbul Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Dinçer sosyal bilimler alanında, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Muhammed Fatih Toy ise mühendislik bilimleri alanında TÜBA-GEBİP Ödülü’ne layık görüldü. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekai Şen ise 2021 İlim Yayma Ödülleri’nde Büyük Ödül’ün sahibi oldu. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Elif Hocaoğlu da Elektrik ve Elektronik İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen ‘TET Proje Pazarı’ndan ödülle döndü. Dil Okulu’nda hazırlık eğitimi alan Rüya Kolçak Oxford University Press Türkiye tarafından düzenlenen yarışmada birinci oldu. İletişim Fakültesi öğrencisi Hasan Demiralp TRT tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen ‘Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda ödül kazanarak önemli bir başarıya imza attı.
Gelin şimdi 2021’de öne çıkan gelişmeleri bir kez daha hatırlayalım.

OCAK
Rektör Ceran, ‘TEKNOFEST 2021’in tanıtım toplantısına katıldı
İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Ceran, akademik paydaşı olduğumuz ‘TEKNOFEST 2021’in tanıtım toplantısına katıldı.

ŞUBAT
Kadın İstihdamı Çalıştayı düzenlendi
İstanbul Medipol Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi iş birliği ile “Kadın İstihdamı Çalıştayı” düzenlendi.

MART
3. Medipol İK Ödülleri çevrim içi törenle sahiplerini buldu
İstanbul Medipol Üniversitesi İnsan Kaynakları Kulübü tarafından çevrim içi düzenlenen ‘3. Medipol İK Ödülleri’ gecesinde 14 ayrı kategoride ödüller sahiplerini buldu.

NİSAN
COVID-19 tedavisinde yeni umut
TÜBİTAK COVID-19 Türkiye Platformu bünyesinde Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) ve İstanbul Medipol Üniversitesinin ortaklaşa yürüttüğü projede faz-2 çalışmalarına başladı.

MAYIS
Medipol Uluslararası Apiterapi Ortak Kongresi’ne ev sahipliği yaptı
İstanbul Medipol Üniversitesi, 1. Uluslararası Apiterapi Ortak Kongresi’ne ev sahipliği yaptı. Kongreye 90 ülkeden 3 binin üzerinde ziyaretçi katılım sağladı.

Medipol, patent artışında ikinci sıraya yerleşti
İstanbul Medipol Üniversitesi hem patent başvurularında en yüksek artışı gerçekleştiren hem de patent portföyünü en yüksek şekilde büyüten ikinci üniversite oldu.

HAZİRAN
Medipol, sürdürülebilir kalkınma merkezi kurdu
İstanbul Medipol Üniversitesi Sürdürülebilir Kalkınma Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu.

Yapay zekâ COVID-19’u saniyeler içinde tespit ediyor
İstanbul Medipol Üniversitesi tarafından geliştirilen e-burun sistemi, kişilerin COVID-19 olup olmadığına saniyeler içinde karar veriyor.

TEMMUZ
Medipol, Ayrımcılığı Önleme ve Eşitlik Ombudsmanı Ofisi kurdu
İstanbul Medipol Üniversitesi ‘Ayrımcılığı Önleme ve Eşitlik Ombudsmanı Ofisi’ kuruldu. Türkiye’deki üniversiteler arasında bir ilk olan ofis, eşit ve sorumlu davranış ilkelerinin benimsenmesini teşvik ederek dil, ırk, renk, cinsiyet, etnik, siyasi düşünce, din, mezhep ve benzeri sebeplerle her türden ayrımcı davranış ve tutumlarının engellemesini amaçlıyor.

AĞUSTOS
YKS şampiyonları yine Medipol’de
İstanbul Medipol Üniversitesi son 5 yıldır olduğu gibi bu sene de YKS şampiyonlarının adresi oldu. 2021 YKS’de sözel puan türünde Türkiye birincisi olan Hasan Mert ile Sayısal 2.’si Hatice Nur Gürbüz ve Türkiye 4.’sü Mustafa Bora Köseoğlu, İstanbul Medipol Üniversitesini tercih etti.

EYLÜL
Tüm paydaşlar 6G için Medipol'de buluştu
İstanbul Medipol Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ‘6G Çalıştayı’nda haberleşme teknolojilerinin geleceği masaya yatırıldı.

EKİM
Uluslararası Kanser ve İyon Kanalları Kongresi gerçekleşti
İstanbul Medipol Üniversitesi tarafından 3. Uluslararası Kanser ve İyon Kanalları Kongresi düzenlendi. Ana teması kanser metabolizması, translasyonel onkoloji ve iyon kanalları olan kongre, onkoloji alanında disiplinlerarası araştırma ve eğitimle ilgilenen bilim insanlarını bir araya getirdi.

KASIM
Medipol’de kısa film atölyesi gerçekleştirildi
İstanbul Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesinin paydaşları arasında yer aldığı ‘4. Uluslararası Kızılay Dostluk Kısa Film Festivali’nin ‘Kısa Film Atölyesi’ Medipol Medya Merkezi’nde gerçekleşti.

ARALIK
İcra ve İflas Kanunu Değişiklikleri Sempozyumu düzenlendi
İstanbul Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından “İcra ve İflas Kanunu Değişiklikleri Sempozyumu” düzenlendi. Sempozyum kapsamında 2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu’nda yapılacak değişiklikler ele alındı.

Son Güncelleme Tarihi: 05/01/2023 - 11:51