Ana içeriğe atla

2019’da Medipol’de neler yaşandı?

31.12.2019

2020 yılında 10. yaşını geride bırakacak olan İstanbul Medipol Üniversitesi, 2019’u dopdolu geçirdi.

2019_almanak_3-31f

Kuruluşundan itibaren var olan bilgiyi aktarmanın ötesinde yeni bilginin üretilmesine ev sahipliği yapma vizyonu ile hareket eden İstanbul Medipol Üniversitesi, 2019’u başarılarla geride bırakmaya hazırlanıyor. 2020 yılında 10. yaşını kutlayacak olan İstanbul Medipol Üniversitesi, geçmiş yıllarda olduğu gibi 2019 senesinde de geleneği bozmayarak Türkiye birincilerinin adresi oldu. 2016, 2017 ve 2018'de de şampiyonların tercihi olan Uluslararası Tıp Fakültesi (UTF) Türkiye’deki tüm tıp fakültelerini geride bırakarak 547,58 ile en yüksek taban puana sahip fakülte oldu. 2009 yılında kurulan ve eğitim kalitesinde uluslararası standartları yakalamayı hedefleyen üniversitemiz, bu doğrultuda çeşitli programlarını değerlendirme kuruluşlarının denetimine açarak 2019 yılında akreditasyon süreçlerini başarıyla tamamladı. Aynı yıl içerisinde ulusal ve uluslararası iş birliklerine imza atan üniversitemizde öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz aldıkları prestijli ödüllerle başarıyı taçlandırdı. 200’e yakın diploma programında eğitim veren üniversitemiz, geçtiğimiz haziran ayında yaklaşık 8 bin öğrenciyi mezun etti. Kurulduğu günden bugüne birçok etkili organizasyona imza atan Medipol, 2019’da da çok sayıda sempozyum, çalıştay, konferans, panel, söyleşi, açılış, sergi ve konseri başarıyla gerçekleştirildi. 2019'da öne çıkan gelişmeleri bir kez daha hatırlayalım.
OCAK
Öğrencimiz Onğulu bedensel engelliler Türkiye yüzme şampiyonu oldu
İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Hizmetleri MYO Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik Programı öğrencisi Dilan Onğulu, Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonası’nda dört altın madalya kazanarak büyük başarıya imza attı.
ŞUBAT
MEDKOM çalışmalarına başladı
İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteğiyle kurulan Medipol Dil, Konuşma, Yutma ve Yenilikçi Teknolojiler Araştırma ve Uygulama Merkezi (MEDKOM) çalışmalarına başladı.
TÜBİTAK Başkanı Prof. Mandal üniversitemizi ziyaret etti
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, İstanbul Medipol Üniversitesinde bir dizi temaslarda bulundu. Önce Rektörümüz Prof. Dr. Sabahattin Aydın ile görüşen Prof. Mandal, ardından Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile Rejeneratif ve Restoratif Tıp Araştırmaları Merkezini (REMER) ziyaret etti.
MART
Türkiye’nin ilk ‘Engelsiz Üniversitesi’ Medipol iş birliğiyle açıldı
İstanbul Medipol Üniversitesi ve Bağcılar Belediyesi iş birliğiyle hazırlanan ‘Engelsiz Üniversite Projesi’nin açış töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti.
Gençler sordu, Binali Yıldırım cevapladı
TBMM Eski Başkanı Binali Yıldırım, İstanbul Medipol Üniversitesi öğrencileriyle buluştu. ‘Gençler Soruyor, Başkan Cevaplıyor’ başlıklı programda Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ile birlikte öğrencilerin sorularını cevaplayan Yıldırım’a, İstanbul Medipol Üniversitesi Senatosu kararıyla fahri doktora unvanı verildi.
NİSAN
Ebelerin büyük buluşması gerçekleşti
İstanbul Medipol Üniversitesi’nde gerçekleştirilen 2.Uluslararası İstanbul Ebelik Günleri, ülkemiz başta olmak üzere Asya ve Avrupa kıtalarından ebelerin büyük buluşmasına sahne oldu.
MAYIS
İMÜFEST’19’da Haluk Levent ve Yalın rüzgârı esti
İstanbul Medipol Üniversitesi öğrencileri tarafından düzenlenen İMÜFEST’19’da, pop müziğin sevilen ismi Yalın ve rock müziğin usta ismi Haluk Levent sevilen şarkılarını öğrencilerimiz için söyledi.
HAZİRAN
Sekiz bin öğrencimiz mezun oldu
İstanbul Medipol Üniversitesi ‘2019 Mezuniyet Töreni’ sona erdi. Üç gün süren törende 8 bini aşkın öğrenci mezuniyet sevinci yaşadı.
TEMMUZ
Medipol TÖMER’den 150 öğrenci mezun oldu
İstanbul Medipol Üniversitesi ile Türkiye Maarif Vakfı iş birliğinde düzenlenen ‘Uluslararası Türkçe Öğretimi Yaz Kampı’nda öğrenciler sertifikalarını aldı.
Bilim insanı olmak isteyen liseli gençler Medipol’de buluştu
İstanbul Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen ‘Genç Bilim İnsanı Yetiştirme Yaz Programı’ bilim insanı olmak isteyen lise öğrencilerini bir araya getirdi.
AĞUSTOS
20. Ulusal Anatomi Kongresi gerçekleşti
Tıp alanında en prestijli kongreler arasında yer alan Ulusal Anatomi Kongresi İstanbul Medipol Üniversitesinin ev sahipliğinde yapıldı.
EYLÜL
Medipol taban puanda yine zirvede
İstanbul Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi (UTF) bu yıl da Türkiye’deki tüm tıp fakülteleri arasında 547,58 ile en yüksek taban puana sahip fakülte oldu.
Tüm dünyadan ürologlar ameliyatlara canlı yayında katıldı
İstanbul Medipol Üniversitesi ve Dünya Üroloji Derneği (SIU) iş birliği ile Medipol Mega’da yapılan ameliyatlar dünyanın farklı bölgelerinde bulunan SIU üyelerine canlı olarak izlettirildi.
EKİM
Medipol 2020’nin en iyi üniversiteleri arasında yer aldı
İstanbul Medipol Üniversitesi, İngiltere’de yüksek öğrenimle ilgili yayımlanan Times Higher Education (THE) dergisinin, “Dünyanın En İyi Üniversiteleri” listesinde yer aldı.
KASIM
Geleceğin Bilimi Forumu’19 gerçekleştirildi
Mühendislikten sosyal bilimlere, sağlıktan mimariye pek çok farklı alanda yurt genelinde bine yakın etkinlik düzenleyen gençlik hareketinin 4. büyük zirvesi Geleceğin Bilimi Forumu gerçekleştirildi.
ARALIK
Recep Akdağ Medipol öğrencileri ile buluştu
Eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ İstanbul Medipol Üniversitesi öğrencileri ile bir araya geldi. Akdağ, 2002’den bugüne Türkiye’de sağlıkta gelinen noktayı anlattı.
“2. Medipol İK Ödülleri” sahiplerini buldu
İstanbul Medipol Üniversitesi öğrencilerinin oylarıyla belirlenen “2. Medipol İK Ödülleri” törenle verildi. Show TV Ana Haber Spikeri Ece Üner, Sunucu Müge Anlı, oyuncu Taner Ölmez, Müzisyen Ceylan Ertem gibi isimlerin de ödüle layık görüldüğü törene kültür, sanat, spor, medya ve iş dünyasından çok sayıda isim katıldı.
440 Hertz Topluluğu’nun ‘Bir Başka Hazan’ albümü dinleyiciyle buluştu
İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hanefi Özbek’in 16 bestesinden oluşan ‘Bir Başka Hazan’ albümü dinleyicilerle buluştu.
2019’DA ÇOK SAYIDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
İstanbul Medipol Üniversitesi 2019 yılında çok sayıda ulusal ve uluslararası iş birliğine imza attı. Eğitim kalitesini her geçen gün artıran Medipol, 2019 yılında Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD), Katar merkezli Al Tecdit Uluslararası Eğitim Hizmetleri A.Ş., Gürcistan Ulusal Üniversitesi, TZU Üniversitesi, KHYBER Sağlık Üniversitesi ve KOSGEB başta olmak üzere çok sayıda kurumla protokol imzalayarak gücüne güç kattı. 
MEDİPOL’E 2019’DA ÖDÜL YAĞDI 
İstanbul Medipol Üniversitesi 2019’da akademik personelinin ve öğrencilerinin farklı alanlarda aldığı ödüllerle büyük gurur yaşadı. Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Aydın, Necip Fazıl Fikir-Araştırma Ödülü’ne layık görüldü. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Aslıhan Demircan ve ekibi, ‘World Cities Congress İstanbul’ kapsamında gerçekleşen ‘Sustainbul Ideathon’ yarışmasında birincilik ödülü kazandı. Sağlık Hizmetleri MYO Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik Programı öğrencisi Dilan Onğulu, Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonası’nda dört altın madalya kazanarak büyük başarıya imza attı. Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Öğrencisi Seher Naz Ayhan, Asya’nın Ambalaj Oscar’ı olarak anılan AsiaStar Yarışması’nda, aynı bölümden Rabia Nur Torun, Yaren Ayrancıoğlu, Aysu Bilge Alkan ve Rabia Kurşun ise İMMİB (İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri) Endüstriyel Tasarım Yarışması’nda birinci oldu.

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 10:01