İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Sistemleri ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (SASPAM) Politika Serisi kitaplarından ilki olan “Göç ve Sağlık” kitabı yayınlandı!

06.08.2021

İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Sistemleri ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (SASPAM) Politika Serisi kitaplarından ilki olan “Göç ve Sağlık” kitabı yayınlandı.

Türkiye Eğitim Sağlık Bilim ve Araştırma Vakfı (TESA) bünyesinde 2006 yılından beri yayımlanan Sağlık Düşüncesi ve Tıp Kültür Dergisi’nde (SD) farklı dosyalar hazırlanmakta, sağlık politikaları tartışılmakta hatta kurgulanmaktadır. TESA bünyesinde kurulan İstanbul Medipol Üniversitesinin yeni bir merkezi olan Sağlık Sistemleri ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (SASPAM) ilk yayını olan bu kitap, SD Dergisinde yayımlanan makalelerin derlenmesi ile hazırlanmıştır. “Sağlık Politikaları” ana başlığı altında çıkacak seri kitapların ilkinde “sağlık ve göç” konusu masaya yatırılmaktadır. Kaleme alınan makalelerde göçün sağlık üzerine olan etkileri ele alınırken bir adım öteye geçilip “göçmen sağlığı yönetimi” önerilerinden bahsedilmektedir.

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ
SAĞLIK SİSTEMLERİ VE POLİTİKALARI