Öğrenciler İçin Telafi Sınavı Duyurusu

25.11.2020

23 ve 25 Kasım tarihlerinde teknik sorun yaşanan sınavlarda;

• Telafi sınavı yapılması halinde, öğrencinin girdiği ara sınav notu geçersiz olacak ve telafi sınavına girecektir. Bu sınavın, akademik takvim mazeret sınavı haftasında mazeret sınavı da yapılacaktır. Telafi sınavına girecek olan öğrenciler, varsa, MEBİS'ten doldurdukları "teknik mazeret" formunu iptal etmelidir. Aksi takdirde, telafi sınavı notu iyi olsa dahi, geçersiz sayılarak, mazeret sınavına girmek zorunda kalırlar.
• Telafi sınavı yapılmaması halinde; ara sınavı başarıyla tamamlayan öğrencilerin notları geçerli olacak. Sınavını tamamlayamayan öğrenciler içinse mazeret sınavı haftasında, mazeret sınavı yapılacaktır. Sınavını tamamlayamayan öğrenciler, MEBİS'ten, "teknik mazeret" formu doldurmalıdır.
Öğrenciler, sınavlarının durumunu dersin öğretim elemanından öğrenmelidir.

Telafi sınavı, bir mazeret sınavı değildir. Mazeret sınavı ayrıca açılacaktır.

Mazeret Formu İptal Bilgilendirmesi için Tıklayınız.

Bilgi Talep Formu