Fikir sizden destek bizden

24.02.2021

Medipol Üniversitesi Girişimcilik Merkezi, teknoloji ve yenilikçi iş fikrinin TÜBİTAK tarafından desteklenmesini sağlamak için, ön ödemeli 200.000 TL hibe desteği sağlayan TÜBİTAK 1512 Bireysel Genç Girişim Desteği Programı yeni dönem başvurularını almaya başladı.

Süreç nasıl işliyor?

Medipol Üniversitesi Girişimcilik Merkezi, web üzerinden başvuru formu ile toplanan iş fikirlerini iki aşamalı bir eleme sistemine tabi tutacaktır. Medipol Üniversitesi Girişimcilik Merkezi iş fikirlerini; teknolojik düzey ve yenilikçi yönü, iş fikrinin uygulanabilirliği, iş fikrinin taşıdığı ticari değer, iş fikrinin rekabetçi düzeyi, iş fikri ekibinin nitelikleri ve iş fikrine uygunluğu vb. yönler göz önünde bulundurarak değerlendirecektir.

Değerlendirmeyi geçen iş fikirleri; MEDİPOL GİM’in eğitim ve mentorluk programına dahil olacaktır. Birinci aşama sonunda hazırladığı iş planı BİGG Uygulayıcı Kuruluşu tarafından onaylanan girişimciler, programın ikinci aşama başvurusunu TÜBİTAK’a yapacaktır. İş planları, TÜBİTAK tarafından yürütülecek ikinci aşama panellerinde değerlendirilecektir. İkinci aşama desteği almaya uygun bulunan girişimcilerden Teknogirişim Sermayesi Desteğinden faydalanmak üzere şirket kurmaları istenecektir.

Bu sene tematik alt alanları güncellenmiş ve başvuru yapılabilecek konular aşağıdaki gibi çeşitlendirilmiştir:

- Akıllı Ulaşım
- Enerji ve Temiz Teknolojiler
- Akıllı Üretim Sistemleri (Sanayide Dijital Dönüşüm)
- İletişim ve Sayısal Dönüşüm
- Sağlık ve İyi Yaşam
- Sürdürülebilir Tarım ve Beslenme

Çağrı dokümanına ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Başvuru Koşulları:

Programa ön başvuru tarih itibarıyla örgün öğretim veren üniversitelerin;
- Herhangi bir lisans programından bir yıl içinde mezun olabilecek durumdaki öğrenci olmak
- Yüksek lisans veya doktora öğrencisi olmak.
- Lisans, yüksek lisans veya doktora derecelerinden birini en çok 10 yıl önce almış olmak.
- Daha önce Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi Desteği ya da TÜBİTAK 1512 Programı ikinci aşaması kapsamında destek almamış olmak.
- Ön başvuru tarihi itibarıyla herhangi bir işletmenin ortaklık yapısında yer almamak.

Son Başvuru Tarihi:
30 Mart 2021
Saat 17.00

İletişim Bilgileri:
Tel: 0(216) 681 51 00
Adres: Teknoloji Transfer Ofisi, İstanbul Medipol Üniversitesi Kavacık Kuzey Yerleşkesi, Ekinciler Caddesi, No: 19 Beykoz/İSTANBUL
E-posta: [email protected]

Canlı DestekBilgi Talep Formu