Eğitim öğretime 3 hafta ara verilmesi hk.

13.03.2020

Eğitim öğretime 3 hafta ara verilmesi hk.

Değerli Öğrencilerimiz,

Cumhurbaşkanlığınca alınan karara göre 16 Mart 2020 tarihinden itibaren tüm üniversitelerde eğitim-öğretime 3 hafta süreyle ara verilmiştir. Öğrenciler için alınan tatil kararının uygulama esasları ve detayları Yükseköğretim Kurulu ile eşgüdüm içinde belirlenecek ve sizlerle paylaşılacaktır. Bu çerçevede aşağıdaki hususlar önem arz etmektedir.

1- Eğitim-öğretime ara verilmesi ile Dünya Sağlık Örgütünce pandemi olarak ilan edilen koronavirüs salgınından ülkemizin en az etkilenmesi amaçlanmış olup bu süre içinde genel ve kişisel hijyene dikkat edilmesi, Sağlık Bakanlığınca yapılacak açıklamalara uyulması önemlidir.

2- Bu üç haftalık süreçteki derslerin nasıl telafi edileceği ile bütün bölümlerdeki staj ve intörnlüklerin nasıl yönetileceği muhtemelen bugün Yükseköğretim Kurulunca yapılacak açıklamayla belli olacağından, öğrencilerimizin buradan yapacağımız duyuruları takip etmesi önemlidir.

3- Yurt dışına çıkacak öğrencilerimiz ülkemize girişlerinde 14 günlük karantina sürecine tabi olacağından; özellikle yurtta kalan öğrenciler için bu durumun zor olacağı göz önünde bulundurularak öğrencilerimizin ülkemizde kalmalarını tavsiye ederiz.

4- Verilen izin öğrenciler için geçerli olup idari ve akademik personelin izin durumu Yükseköğretim Kurulunun alacağı karar çerçevesinde netleşecektir.

Bilgilerinize sunarız.

İstanbul Medipol Üniversitesi