Eğitim Fakültesi Muafiyet Başvuruları

17.09.2021

Eğitim Fakültesi Muafiyet Başvuruları

2021-2022 Eğitim öğretim yılı DGS-ÖSYM yolu ile yerleşerek kayıt yaptıran ve önceki yıllarda (ÖSYM/DGS/ÇAP/YATAY) kayıtlı olan öğrencilerimizin muafiyet başvurularını 17.09.2021-24.09.2021 tarihleri arasında aşağıdaki mail adreslerine başvuru formunu doldurarak imzalı olarak pdf dosya şeklinde göndermeleri gerekmektedir.

***Her öğrenci kayıtlı olduğu bölümün mail adresine başvuruda bulunmalıdır.

İlköğretim Matematik Öğretmenliği Programı için: [email protected]

İngilizce Öğretmenliği Programı için: [email protected]

Okul Öncesi Öğretmenliği Programı için: [email protected]

Özel Eğitim Öğretmenliği Programı için: [email protected]

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programı için (TR/İNG) : [email protected]

Muafiyet Başvurusu Esnasında Gönderilecek Evraklar ve Dikkat Edilecek Hususlar;

• Resmi Transkript (E-İmzalı veya Islak İmzalı Mühürlü)
  • Ders İçerikleri
  • Ders içerikleri tek pdf dosya şeklinde kaydedilmelidir.
  • Gönderilen dosyalar “Muafiyet Çizelgesi-Öğrenci Adı”, “Transkript-Öğrenci Adı” ve “Ders içerikleri--Öğrenci Adı” adıyla ayrı ayrı kaydedilmelidir.
  • Muafiyet formu üzerinde hangi yolla kayıt olunduğu (DGS, ÇAP, ÖSYM vb.) doğru bir şekilde işaretlenmeli ve boş bırakılmamalıdır.
  • Muafiyeti talep edilecek dersin karşılığı ilgili dersin tam karşısına yazılmalıdır. Karışık şekilde doldurulan form geçersiz sayılmaktadır.

*** Formun eksik olarak doldurulmaması, öğrencinin daha önce alıp başarılı olduğu ve karşılığında muaf olmak istediği dersleri kodları AKTS ve Başarı notu ile birlikte eksiksiz doldurması gerekmektedir.

*** Öğrenci transkriptinde yer alan ve başarılı olduğu muaf olabileceğini düşündüğü bütün dersleri dönem ve yıl fark etmeksizin forma yazmalıdır. Muafiyetler dönemlik yapılmamaktadır.

*** Muafiyet formunda eksik veya hatalı doldurulan dersler işleme alınmayacaktır.

*** Fakültemiz programlarında okutulan derslere üniversitemiz web sitesinden aşağıdaki şekilde ulaşabilirsiniz.

Akademik→ Eğitim Fakültesi-Bölümler→(Örn) İlköğretim Matematik Öğretmenliği→Program Bilgileri→Ders Planı ve AKTS kredileri→Ders listesi(pdf).

Not: 2021-2022 eğitim öğretim yılı güz döneminde fakültemiz programlarına kayıt yaptıracak olan Çift Anadal, “DGS Ek” ve “ÖSYM Ek” yerleştirme ile kayıt yaptıracak öğrencilerimizin muafiyet tarihleri ve şartları ayrıca ilan edilecektir.

*** Muafiyet Dilekçesi İçin tıklayınız.

Bilgi Talep Formu