Ara Sınavlara İlişkin Önemli Duyuru

01.04.2021

ARA SINAVLARA İLİŞKİN ÖNEMLİ DUYURU

• Bu duyuru sadece MEBİS üzerinden online olarak yapılan, “Uzaktan Çoktan Seçmeli ve/veya Klasik Sınav” için geçerlidir.
  • Online sınavlara katılabilmeniz için internet bağlantısı olan bir bilgisayardan sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. İnternet bağlantısı olan bilgisayar temini sorumluluğu tümüyle öğrenciye aittir. Tablet ve cep telefonu kullanmanız tavsiye edilmemektedir. Kullanılması durumunda, teknik arıza riskleri öğrenciye aittir.
  • Bilgisayara erişimi olmayan öğrencilerimiz, Üniversitemiz bilgisayar laboratuvarlarında sınava girebilirler. Fakülte / Yüksekokul / Meslek Yüksekokulu Sekreterliğinizle iletişime geçiniz.
  • Sınav sistemimize https://mebis.medipol.edu.tr/ adresini kullanarak doğrudan erişebilirsiniz. Belirtilen tarih aralığında, hangi gün hangi derslerin sınavına girebileceklerini gösteren detaylı sınav programı, bağlı bulunduğunuz Fakülte / Yüksekokul / Meslek Yüksekokulu tarafından duyurulacaktır. Sınav sürecinde, sorumlu olduğunuz ders ya da derslere ait sınavlarınızı, sadece sınav programındaki gün ve saatlerde sisteme girerek gerçekleştirebilirsiniz.
  • Sınavda tarayıcı kaynaklı bir sorun yaşamamanız için Google Chrome tarayıcısını kullanmalısınız. Aksi takdirde, sınava giriş yapamazsınız.
  • Sınav sorularının kişiye özel olması nedeniyle sınav ortamında yalnız bulunmanız ve soruları herhangi bir öğrenme kaynağı olmadan ya da kimseden destek almadan bireysel olarak cevaplamakla yükümlüsünüz.
  • Sınav sorularının her türlü ortamda kopyalanması ve paylaşılması, yasalarımızca suç teşkil etmekte ve bu tür eylemlerin cezai sorumluluğu bulunmaktadır.
  • Herhangi bir etik ihlalde bulunduğu tespit edilen öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacaktır.
  • Her türlü sorunuz ve talebiniz için [email protected]  mail adresinden iletişime geçerek, sorularınıza ve taleplerinize yanıt bulabilirsiniz.

SINAV ESNASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

• Sınav başladıktan 15 dakika sonra (örgün sınavlarda olduğu gibi) sınava giremeyeceksiniz. Sınavınızı kaçırmamak için sınavdan 10 dk önce sistemde hazır bulunmanız önerilir.
  • Sınavı başlattığınız anda sınav süreniz başlar. Bu süre içerisinde “SINAVI BİTİR” butonuna tıklamazsanız, sınav süreniz tamamlandığında seçili cevaplarınız sisteme otomatik olarak gönderilir ve sınav oturumunuz sonlandırılır.
  • Sınav ekranında önceki sorulara ve boş bıraktığınız sorulara tekrar geri gitmek engellenmiştir. Bir soruyu cevapladıktan ya da “SORUYU BOŞ BIRAK” seçeneğini işaretledikten sonra “Cevapla ve Sonraki Soru” butonunu kullanarak bir sonraki soruya geçiş yapabilirsiniz. İşaretleme yapılmadan bir sonraki soruya geçilmeyecektir.
  • Her bir öğrencinin karşısına çıkacak olan soru dizilimi ve cevap şıkları rastgele ve farklı olacaktır.
  • Meydana gelebilecek elektrik/internet kesintisi vb. sorunlar, sistem tarafından belirlenebilmektedir. Sınav süresi içerisinde elektrik/internet kesintisi ile karşılaşmanız durumunda, sınav süresi bitmeden sisteme tekrar giriş yaparak kalan sürenizi kullanabilirsiniz. Ancak sınav süreniz bittikten sonra veya “SINAVI BİTİR” butonuna tıklamanız halinde, sınavınız sonlanacak ve bu ana kadar cevapladığınız sorular üzerinden not alacaksınız.
  • Sınava başlayabilmeniz için, ekranınızı “tam ekran” moduna geçişe onaylamanız gerekmektedir.
  • Tam ekranı kapatmak istemeniz durumunda karşınıza; “Tam ekrandan çıkıyorsunuz / çıktınız. Bir daha çıkmanız halinde sınavınız sonlanacaktır. Aynı sınava tekrar giremezsiniz” şeklinde bir uyarı metni çıkacaktır. Bu nedenle, sınav esnasında, ekranınızı olduğu gibi muhafaza ediniz.
  • “SINAVI BİTİR” butonuna tıklamanız halinde, sınavınız sonlanacak ve bu ana kadar çözdüğünüz sorular üzerinden not alacaksınız.
  • Size özel hazırlanmış sınavın gizliliğinden sorumlusunuz. Sınav sorularını ve cevaplarını başkasına gösteremez, başkasıyla paylaşamaz, kopyalayamaz ve yayınlayamaz; başkaları tarafından yapılan bu tür eylemlere iştirak edemezsiniz.
  • Sınavınızın geçersiz sayılacağı durumlar şunlardır: Kendisi yerine başka birini sınava sokmak, soruların çözümünde başkalarından yardım almak veya başka bir öğrencinin yerine sınava girmek, sınav sorularının tamamını veya bir kısmını kopya etmek, fotoğraflarını çekmek, herhangi bir yolla çoğaltmak, paylaşmak ya da dijital ortamlarda yayımlamak, öğrenciye duyurulan ve bildirilen sınav kurallarını ihlal etmek.
  • Önceden bildirmek koşuluyla dersin öğretim elemanı, kamera ve mikrofonunuz açık bir şekilde sınava girmenizi isteyebilir.
  • Öğrenci, dersin öğretim elemanından yüz yüze yazılı veya sözlü sınav talep edebilir. Yüz yüze yazılı veya sözlü sınav talep etmeniz halinde, sınav başlangıç tarihi/saatinde MEBİS'ten ilgili sınava ulaşıp, karşınıza çıkan onay metninde "Kabul etmiyorum, bu ders için yüz yüze yazılı /sözlü sınav talep ediyorum." seçeneğini seçip, onaylamanız yeterlidir. Yüz yüze / sözlü sınavınızın tarihi için dersin öğretim elemanı ile iletişime geçmeniz gereklidir. Bu şıkkı tercih ederek, “KAPAT” butonuna basınız.

İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörlüğü

Canlı DestekBilgi Talep Formu