Ana içeriğe atla

2022-YKS Ek Yerleştirme Kontenjanları

07.09.2022

2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2022-2023 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından yapılacaktır.
Adaylar, 2022-YKS Ek Yerleştirme tercihlerini, 07-13 Eylül 2022 tarihleri arasında T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak kendileri yapacaklardır. Tercih işlemleri, 07 Eylül 2022 tarihinde saat 10.00’da başlayacak, 13 Eylül 2022 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.
Tercih ettikleri programlara yerleşme hakkı kazanan adaylar 25-28 Eylül tarihlerinde elektronik kayıt yapabileceklerdir. Ek yerleştirmelerin üniversitedeki kayıtları ise 26-30 Eylül tarihlerinde yapılacaktır.
Merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuru yapamayacaklardır.
Üniversitemizin 2022-YKS Ek Yerleştirme kontenjanları ile ilgili detaylı bilgiye aşağıdaki butonlara tıklayarak ulaşabilirsiniz.
ÖN LİSANS KONTENJAN VE TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ.
LİSANS KONTENJAN VE TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ.
Ön lisans programları için TIKLAYINIZ.
Lisans programları için TIKLAYINIZ.
Burs bilgileri içinTIKLAYINIZ.
  • Havacılık Yönetimi ve Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı için;
1) Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı,
(Adli Sicil Kaydı E-devlet üzerinden alınabilir.)
2) Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu (işitme kaybı/ eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb).
 (ÖSYM kılavuz bilgisi Bk. 10)
​​Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı için;
           1) Adli sicil kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı
           2) Bayanlar için 160 cm-180 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak).
           3) Erkekler için 170-190 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak).

           4) Sağlık durumu uçuşa elverişli olmak (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğuna dair rapor almaları gerekmektedir.(*)

           5) Kabin memuru üniforması giyildiğinde vücudunun görünecek yerlerinde dövme, yara izi vb. bulunmamak.
 (ÖSYM kılavuz bilgisi Bk. 10)

Son Güncelleme Tarihi: 14/12/2022 - 21:52