Ana içeriğe atla

Ders Detayı

Ders Tanımı

DersKoduYarıyılT+U SaatKrediAKTS
ELEKTİF UYGULAMASI-Bahar Dönemi0+2878
Ders Programı
Ön Koşul Dersleri
Önerilen Seçmeli Dersler
Dersin DiliTürkçe
Dersin SeviyesiLisans
Dersin TürüZorunlu
Dersin KoordinatörüÖğr.Gör. İdil ALPAT YAVAŞ
Dersi VerenlerDr.Öğr.Üye. Nadide Gizem TARAKÇI FİLİZ, Öğr.Gör. Emre BAYRAKTAROĞLU
Dersin Yardımcıları
Dersin AmacıÖğrencileri klinik diyetisyenlik, toplu beslenme diyetisyenliği, endüstri diyetisyenliği, sporcu diyetisyenliği ya da diğer meslek alanlarında uygulamalı olarak hazırlamaktır.
Dersin İçeriğiBu ders; Oryantasyon, uygulama yerleri hakkında bilgilendirme, uygulamanın başlaması,Uygulama,Uygulama,Uygulama,Uygulama,Uygulama,Uygulama,Uygulama,Uygulama,Uygulama,Uygulama,Uygulama,Uygulama,Uygulama,Uygulamanın değerlendirilmesi; konularını içermektedir.
Dersin Öğrenme KazanımlarıÖğretim YöntemleriÖlçme Yöntemleri
1. Kliniklerde beslenme ve diyetetik biliminin teorik bilgilerini gösterir.6A, E
2. Sağlıklı beslenmenin temel ilkelerini doğrultusunda menüler belirler.6A, E
3. Çocuk ve yetişkin hastalıklarında tıbbi beslenme tedavilerini belirler.6A, E
4. Laboratuvar bulguları ve besin tüketimine göre hastanın diyetini belirler.6A, E
5. Sağlıklı ve hasta bireylere beslenme konusunda eğitim etkinlikleri planlar.6A, E
6. Besin hijyeni ve HACCP ilkelerini açıklar.6A, E
Öğretim Yöntemleri:6: Deneyimle Öğrenme Modeli
Ölçme Yöntemleri:A: Klasik Yazılı Sınav, E: Ödev

Ders Akışı

SıraKonularÖn Hazırlık
1Oryantasyon, uygulama yerleri hakkında bilgilendirme, uygulamanın başlamasıUygulama yerleri hakkında araştırma yapılması
2UygulamaLiteratür tarama, Rapor çalışması
3UygulamaLiteratür tarama, Rapor çalışması
4UygulamaLiteratür tarama, Rapor çalışması
5UygulamaLiteratür tarama, Rapor çalışması
6UygulamaLiteratür tarama, Rapor çalışması
7UygulamaLiteratür tarama, Rapor çalışması
8UygulamaLiteratür tarama, Rapor çalışması
9UygulamaLiteratür tarama, Rapor çalışması
10UygulamaLiteratür tarama, Rapor çalışması
11UygulamaLiteratür tarama, Rapor çalışması
12UygulamaLiteratür tarama, Rapor çalışması
13UygulamaLiteratür tarama, Rapor çalışması
14UygulamaLiteratür tarama, Rapor çalışması
14Uygulamanın değerlendirilmesiRapor çalışması
Kaynak
Powerpoint sunum dosyaları.
Beslenme ve Diyetetik alanındaki bilimsel kaynaklar

Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı

Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı
NoProgram Yeterliliği Katkı Düzeyi
12345
1
Beslenme ve Diyetetik alanında temel bilgiye sahiptir.
X
2
Mesleki bilgi ve becerilerini, bireysel ve toplumsal düzeyde sağlığın geliştirilmesi, hastalıkların önlenmesi ve tedavisi için kullanır.
X
3
Birey, aile ve topluma beslenme ve diyetetik alanında eğitim verir, danışmanlık yapar.
X
4
Bilgi birikimini kullanarak alanına ilişkin çalışmaları bağımsız olarak yürütür, sağlık ekibi ve diğer disiplinler ile işbirliği içinde araştırma, proje ve etkinliklerde rol alır.
X
5
Mesleğini bilimsel araştırmalar, kanıtlar, gelişen teknoloji, güncel literatür ve sağlık politikaları doğrultusunda yürütür.
X
6
Mesleki uygulamalarını etik ilke ve standartlar doğrultusunda gerçekleştirir. Davranışı ile meslektaşlarına ve topluma örnek olur.
X
7
En az bir yabancı dili kullanarak alanına ilişkin uluslararası literatüre ulaşır, değerlendirir ve mesleki gelişim için kullanır.
X
8
Beslenme ve Diyetetik alanında eleştirel düşünme, sorun çözme ve karar verme becerilerini kullanır.
X
9
Mesleki alanda yazılı ve sözlü etkili iletişim kurar.
X
10
Mesleğin gerektirdiği genel kültür bilgisine sahiptir.
X
11
Yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirir ve davranışa dönüştürür.
X

Değerlendirme Sistemi

Katkı DüzeyiMutlak Değerlendirme
Ara Sınavın Başarıya Oranı 40
Genel Sınavın Başarıya Oranı 60
Toplam 100
AKTS / İşyükü Tablosu
EtkinlikSayıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Saati6212
Rehberli Problem Çözme632192
Problem Çözümü / Ödev / Proje / Rapor Tanzimi11010
Okul Dışı Diğer Faaliyetler11010
Proje Sunumu / Seminer155
Kısa Sınav (QUİZ) ve Hazırlığı050
Ara Sınav ve Hazırlığı000
Genel Sınav ve Hazırlığı11111
Performans Görevi, Bakım Planı000
Toplam İş Yükü (Saat)240
Dersin AKTS Kredisi = Toplam İş Yükü (Saat)/30*=(240/30)8
Dersin AKTS Kredisi: *30 saatlik çalışma 1 AKTS kredisi sayılmaktadır.

Dersin Detaylı Bilgileri

Ders Tanımı

DersKoduYarıyılT+U SaatKrediAKTS
ELEKTİF UYGULAMASI-Bahar Dönemi0+2878
Ders Programı
Ön Koşul Dersleri
Önerilen Seçmeli Dersler
Dersin DiliTürkçe
Dersin SeviyesiLisans
Dersin TürüZorunlu
Dersin KoordinatörüÖğr.Gör. İdil ALPAT YAVAŞ
Dersi VerenlerDr.Öğr.Üye. Nadide Gizem TARAKÇI FİLİZ, Öğr.Gör. Emre BAYRAKTAROĞLU
Dersin Yardımcıları
Dersin AmacıÖğrencileri klinik diyetisyenlik, toplu beslenme diyetisyenliği, endüstri diyetisyenliği, sporcu diyetisyenliği ya da diğer meslek alanlarında uygulamalı olarak hazırlamaktır.
Dersin İçeriğiBu ders; Oryantasyon, uygulama yerleri hakkında bilgilendirme, uygulamanın başlaması,Uygulama,Uygulama,Uygulama,Uygulama,Uygulama,Uygulama,Uygulama,Uygulama,Uygulama,Uygulama,Uygulama,Uygulama,Uygulama,Uygulamanın değerlendirilmesi; konularını içermektedir.
Dersin Öğrenme KazanımlarıÖğretim YöntemleriÖlçme Yöntemleri
1. Kliniklerde beslenme ve diyetetik biliminin teorik bilgilerini gösterir.6A, E
2. Sağlıklı beslenmenin temel ilkelerini doğrultusunda menüler belirler.6A, E
3. Çocuk ve yetişkin hastalıklarında tıbbi beslenme tedavilerini belirler.6A, E
4. Laboratuvar bulguları ve besin tüketimine göre hastanın diyetini belirler.6A, E
5. Sağlıklı ve hasta bireylere beslenme konusunda eğitim etkinlikleri planlar.6A, E
6. Besin hijyeni ve HACCP ilkelerini açıklar.6A, E
Öğretim Yöntemleri:6: Deneyimle Öğrenme Modeli
Ölçme Yöntemleri:A: Klasik Yazılı Sınav, E: Ödev

Ders Akışı

SıraKonularÖn Hazırlık
1Oryantasyon, uygulama yerleri hakkında bilgilendirme, uygulamanın başlamasıUygulama yerleri hakkında araştırma yapılması
2UygulamaLiteratür tarama, Rapor çalışması
3UygulamaLiteratür tarama, Rapor çalışması
4UygulamaLiteratür tarama, Rapor çalışması
5UygulamaLiteratür tarama, Rapor çalışması
6UygulamaLiteratür tarama, Rapor çalışması
7UygulamaLiteratür tarama, Rapor çalışması
8UygulamaLiteratür tarama, Rapor çalışması
9UygulamaLiteratür tarama, Rapor çalışması
10UygulamaLiteratür tarama, Rapor çalışması
11UygulamaLiteratür tarama, Rapor çalışması
12UygulamaLiteratür tarama, Rapor çalışması
13UygulamaLiteratür tarama, Rapor çalışması
14UygulamaLiteratür tarama, Rapor çalışması
14Uygulamanın değerlendirilmesiRapor çalışması
Kaynak
Powerpoint sunum dosyaları.
Beslenme ve Diyetetik alanındaki bilimsel kaynaklar

Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı

Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı
NoProgram Yeterliliği Katkı Düzeyi
12345
1
Beslenme ve Diyetetik alanında temel bilgiye sahiptir.
X
2
Mesleki bilgi ve becerilerini, bireysel ve toplumsal düzeyde sağlığın geliştirilmesi, hastalıkların önlenmesi ve tedavisi için kullanır.
X
3
Birey, aile ve topluma beslenme ve diyetetik alanında eğitim verir, danışmanlık yapar.
X
4
Bilgi birikimini kullanarak alanına ilişkin çalışmaları bağımsız olarak yürütür, sağlık ekibi ve diğer disiplinler ile işbirliği içinde araştırma, proje ve etkinliklerde rol alır.
X
5
Mesleğini bilimsel araştırmalar, kanıtlar, gelişen teknoloji, güncel literatür ve sağlık politikaları doğrultusunda yürütür.
X
6
Mesleki uygulamalarını etik ilke ve standartlar doğrultusunda gerçekleştirir. Davranışı ile meslektaşlarına ve topluma örnek olur.
X
7
En az bir yabancı dili kullanarak alanına ilişkin uluslararası literatüre ulaşır, değerlendirir ve mesleki gelişim için kullanır.
X
8
Beslenme ve Diyetetik alanında eleştirel düşünme, sorun çözme ve karar verme becerilerini kullanır.
X
9
Mesleki alanda yazılı ve sözlü etkili iletişim kurar.
X
10
Mesleğin gerektirdiği genel kültür bilgisine sahiptir.
X
11
Yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirir ve davranışa dönüştürür.
X

Değerlendirme Sistemi

Katkı DüzeyiMutlak Değerlendirme
Ara Sınavın Başarıya Oranı 40
Genel Sınavın Başarıya Oranı 60
Toplam 100

Sayısal Veriler

Öğrenci Başarı Durumu

Ekleme Tarihi: 27/01/2023 - 10:24Son Güncelleme Tarihi: 27/01/2023 - 10:33