Ana içeriğe atla

Ders Detayı

Ders Tanımı

DersKoduYarıyılT+U SaatKrediAKTS
DIETETICS-Güz Dönemi2+022
Ders Programı
Ön Koşul Dersleri
Önerilen Seçmeli Dersler
Dersin Diliİngilizce
Dersin SeviyesiLisans
Dersin TürüPrograma Bağlı Seçmeli
Dersin KoordinatörüÖğr.Gör. Merve PEHLİVAN
Dersi VerenlerÖğr.Gör. Merve PEHLİVAN
Dersin Yardımcıları
Dersin AmacıDiyetetik alanına giren konular üzerine İngilizce yapılan yayınları analiz edip değerlendirebilmesidir.
Dersin İçeriğiBu ders; Kompleks cümle çevirileri,Kompleks cümle çevirileri,Karmaşık cümle analizi,Karmaşık cümle analizi,Cümle içindeki kısaltmalar,Cümle içindeki kısaltmalar,Cümle içindeki kısaltmalar,Paragraf çevirisi,Paragraf çevirisi,Paragraf çevirisi,Paragraf çevirisi,Paragraf çevirisi,Paragraf çevirisi,Paragraf çevirisi,Paragraf çevirisi; konularını içermektedir.
Dersin Öğrenme KazanımlarıÖğretim YöntemleriÖlçme Yöntemleri
1. Beslenme ve diyetetik alanında yazılmış uluslararası ingilizce makaleleri tarar ve değerlendirir.10, 14, 16, 9A
2. Akademik arama motorları üzerinden kaynaklara ulaşır.10, 14, 16, 9A
3. İngilizce dilinde mesleki terimleri tanımlar ve kullanır.10, 14, 16, 9A
Öğretim Yöntemleri:10: Tartışma Yöntemi, 14: Bireysel Çalışma Yöntemi, 16: Soru - Cevap Tekniği , 9: Anlatım Yöntemi
Ölçme Yöntemleri:A: Klasik Yazılı Sınav

Ders Akışı

SıraKonularÖn Hazırlık
1Kompleks cümle çevirileriMakale okunması
2Kompleks cümle çevirileriMakale okunması
3Karmaşık cümle analiziMakale okunması
4Karmaşık cümle analiziMakale okunması
5Cümle içindeki kısaltmalarMakale okunması
6Cümle içindeki kısaltmalarMakale okunması
7Cümle içindeki kısaltmalarMakale okunması
8Paragraf çevirisiMakale okunması
9Paragraf çevirisiMakale okunması
10Paragraf çevirisiMakale okunması
11Paragraf çevirisiMakale okunması
12Paragraf çevirisiMakale okunması
13Paragraf çevirisiMakale okunması
14Paragraf çevirisiMakale okunması
15Paragraf çevirisiMakale okunması
Kaynak
Ders notları
Diyetetik ile ilgili konularda yayınlanmış İngilizce kitap ve dergiler

Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı

Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı
NoProgram Yeterliliği Katkı Düzeyi
12345
1
Beslenme ve Diyetetik alanında temel bilgiye sahiptir.
X
2
Mesleki bilgi ve becerilerini, bireysel ve toplumsal düzeyde sağlığın geliştirilmesi, hastalıkların önlenmesi ve tedavisi için kullanır.
3
Birey, aile ve topluma beslenme ve diyetetik alanında eğitim verir, danışmanlık yapar.
X
4
Bilgi birikimini kullanarak alanına ilişkin çalışmaları bağımsız olarak yürütür, sağlık ekibi ve diğer disiplinler ile işbirliği içinde araştırma, proje ve etkinliklerde rol alır.
X
5
Mesleğini bilimsel araştırmalar, kanıtlar, gelişen teknoloji, güncel literatür ve sağlık politikaları doğrultusunda yürütür.
X
6
Mesleki uygulamalarını etik ilke ve standartlar doğrultusunda gerçekleştirir. Davranışı ile meslektaşlarına ve topluma örnek olur.
X
7
En az bir yabancı dili kullanarak alanına ilişkin uluslararası literatüre ulaşır, değerlendirir ve mesleki gelişim için kullanır.
X
8
Beslenme ve Diyetetik alanında eleştirel düşünme, sorun çözme ve karar verme becerilerini kullanır.
X
9
Mesleki alanda yazılı ve sözlü etkili iletişim kurar.
X
10
Mesleğin gerektirdiği genel kültür bilgisine sahiptir.
X
11
Yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirir ve davranışa dönüştürür.
X

Değerlendirme Sistemi

Katkı DüzeyiMutlak Değerlendirme
Ara Sınavın Başarıya Oranı 40
Genel Sınavın Başarıya Oranı 60
Toplam 100
AKTS / İşyükü Tablosu
EtkinlikSayıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Saati14228
Rehberli Problem Çözme1400
Problem Çözümü / Ödev / Proje / Rapor Tanzimi000
Okul Dışı Diğer Faaliyetler000
Proje Sunumu / Seminer000
Kısa Sınav (QUİZ) ve Hazırlığı000
Ara Sınav ve Hazırlığı000
Genel Sınav ve Hazırlığı000
Performans Görevi, Bakım Planı000
Toplam İş Yükü (Saat)28
Dersin AKTS Kredisi = Toplam İş Yükü (Saat)/30*=(28/30)1
Dersin AKTS Kredisi: *30 saatlik çalışma 1 AKTS kredisi sayılmaktadır.

Dersin Detaylı Bilgileri

Ders Tanımı

DersKoduYarıyılT+U SaatKrediAKTS
DIETETICS-Güz Dönemi2+022
Ders Programı
Ön Koşul Dersleri
Önerilen Seçmeli Dersler
Dersin Diliİngilizce
Dersin SeviyesiLisans
Dersin TürüPrograma Bağlı Seçmeli
Dersin KoordinatörüÖğr.Gör. Merve PEHLİVAN
Dersi VerenlerÖğr.Gör. Merve PEHLİVAN
Dersin Yardımcıları
Dersin AmacıDiyetetik alanına giren konular üzerine İngilizce yapılan yayınları analiz edip değerlendirebilmesidir.
Dersin İçeriğiBu ders; Kompleks cümle çevirileri,Kompleks cümle çevirileri,Karmaşık cümle analizi,Karmaşık cümle analizi,Cümle içindeki kısaltmalar,Cümle içindeki kısaltmalar,Cümle içindeki kısaltmalar,Paragraf çevirisi,Paragraf çevirisi,Paragraf çevirisi,Paragraf çevirisi,Paragraf çevirisi,Paragraf çevirisi,Paragraf çevirisi,Paragraf çevirisi; konularını içermektedir.
Dersin Öğrenme KazanımlarıÖğretim YöntemleriÖlçme Yöntemleri
1. Beslenme ve diyetetik alanında yazılmış uluslararası ingilizce makaleleri tarar ve değerlendirir.10, 14, 16, 9A
2. Akademik arama motorları üzerinden kaynaklara ulaşır.10, 14, 16, 9A
3. İngilizce dilinde mesleki terimleri tanımlar ve kullanır.10, 14, 16, 9A
Öğretim Yöntemleri:10: Tartışma Yöntemi, 14: Bireysel Çalışma Yöntemi, 16: Soru - Cevap Tekniği , 9: Anlatım Yöntemi
Ölçme Yöntemleri:A: Klasik Yazılı Sınav

Ders Akışı

SıraKonularÖn Hazırlık
1Kompleks cümle çevirileriMakale okunması
2Kompleks cümle çevirileriMakale okunması
3Karmaşık cümle analiziMakale okunması
4Karmaşık cümle analiziMakale okunması
5Cümle içindeki kısaltmalarMakale okunması
6Cümle içindeki kısaltmalarMakale okunması
7Cümle içindeki kısaltmalarMakale okunması
8Paragraf çevirisiMakale okunması
9Paragraf çevirisiMakale okunması
10Paragraf çevirisiMakale okunması
11Paragraf çevirisiMakale okunması
12Paragraf çevirisiMakale okunması
13Paragraf çevirisiMakale okunması
14Paragraf çevirisiMakale okunması
15Paragraf çevirisiMakale okunması
Kaynak
Ders notları
Diyetetik ile ilgili konularda yayınlanmış İngilizce kitap ve dergiler

Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı

Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı
NoProgram Yeterliliği Katkı Düzeyi
12345
1
Beslenme ve Diyetetik alanında temel bilgiye sahiptir.
X
2
Mesleki bilgi ve becerilerini, bireysel ve toplumsal düzeyde sağlığın geliştirilmesi, hastalıkların önlenmesi ve tedavisi için kullanır.
3
Birey, aile ve topluma beslenme ve diyetetik alanında eğitim verir, danışmanlık yapar.
X
4
Bilgi birikimini kullanarak alanına ilişkin çalışmaları bağımsız olarak yürütür, sağlık ekibi ve diğer disiplinler ile işbirliği içinde araştırma, proje ve etkinliklerde rol alır.
X
5
Mesleğini bilimsel araştırmalar, kanıtlar, gelişen teknoloji, güncel literatür ve sağlık politikaları doğrultusunda yürütür.
X
6
Mesleki uygulamalarını etik ilke ve standartlar doğrultusunda gerçekleştirir. Davranışı ile meslektaşlarına ve topluma örnek olur.
X
7
En az bir yabancı dili kullanarak alanına ilişkin uluslararası literatüre ulaşır, değerlendirir ve mesleki gelişim için kullanır.
X
8
Beslenme ve Diyetetik alanında eleştirel düşünme, sorun çözme ve karar verme becerilerini kullanır.
X
9
Mesleki alanda yazılı ve sözlü etkili iletişim kurar.
X
10
Mesleğin gerektirdiği genel kültür bilgisine sahiptir.
X
11
Yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirir ve davranışa dönüştürür.
X

Değerlendirme Sistemi

Katkı DüzeyiMutlak Değerlendirme
Ara Sınavın Başarıya Oranı 40
Genel Sınavın Başarıya Oranı 60
Toplam 100

Sayısal Veriler

Öğrenci Başarı Durumu

Ekleme Tarihi: 27/01/2023 - 10:24Son Güncelleme Tarihi: 27/01/2023 - 10:33