Beslenme ve Diyetetik ile ilintili güncel konularda yapılmış araştırmaların seminer sorumlusu öğretim elemanı ilebirlikte seçilen bir konuda literatür taranarak incelenmesi ve sunulmasıdır.
Dersin İçeriği
Bu ders; Seminer konusunun belirlenmesi,Seminer konusunun belirlenmesi,Literatür araştırması,Literatür araştırması,Literatür araştırması,Literatür araştırması,Literatür araştırması,Veri analizi ve yorumlama,Sunum hazırlama,Seminer sunumlarının yapılması,Seminer sunumlarının yapılması,Seminer sunumlarının yapılması,Seminer sunumlarının yapılması,Eksik ve hataların düzeltilip sunumları teslim edilmesi; konularını içermektedir.
Dersin Öğrenme Kazanımları
Öğretim Yöntemleri
Ölçme Yöntemleri
1. Literatür taraması yapar.
14, 16, 18, 5, 9
F
2. Konuya ilişkin makaleleri özetler.
14, 16, 18, 5, 9
F
3. Araştırma amacını ve metodunu açıklar.
14, 16, 18, 5, 9
F
Öğretim Yöntemleri:
14: Bireysel Çalışma Yöntemi, 16: Soru - Cevap Tekniği , 18: Mikro Öğretim Tekniği , 5: İşbirlikli Öğrenme Modeli, 9: Anlatım Yöntemi
Ölçme Yöntemleri:
F: Proje Görevi
Ders Akışı
Sıra
Konular
Ön Hazırlık
1
Seminer konusunun belirlenmesi
Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
2
Seminer konusunun belirlenmesi
Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
3
Literatür araştırması
Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
4
Literatür araştırması
Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
5
Literatür araştırması
Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
6
Literatür araştırması
Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
7
Literatür araştırması
Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
8
Veri analizi ve yorumlama
Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
9
Sunum hazırlama
Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
10
Seminer sunumlarının yapılması
Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
11
Seminer sunumlarının yapılması
Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
12
Seminer sunumlarının yapılması
Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
13
Seminer sunumlarının yapılması
Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
14
Eksik ve hataların düzeltilip sunumları teslim edilmesi
Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
Kaynak
Beslenme bilimleri ve diyetetik ile ilgili her türlü kaynak
Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı
Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı
No
Program Yeterliliği
Katkı Düzeyi
1
2
3
4
5
1
Beslenme ve Diyetetik alanında temel bilgiye sahiptir.
X
2
Mesleki bilgi ve becerilerini, bireysel ve toplumsal düzeyde sağlığın geliştirilmesi, hastalıkların önlenmesi ve tedavisi için kullanır.
X
3
Birey, aile ve topluma beslenme ve diyetetik alanında eğitim verir, danışmanlık yapar.
X
4
Bilgi birikimini kullanarak alanına ilişkin çalışmaları bağımsız olarak yürütür, sağlık ekibi ve diğer disiplinler ile işbirliği içinde araştırma, proje ve etkinliklerde rol alır.
X
5
Mesleğini bilimsel araştırmalar, kanıtlar, gelişen teknoloji, güncel literatür ve sağlık politikaları doğrultusunda yürütür.
X
6
Mesleki uygulamalarını etik ilke ve standartlar doğrultusunda gerçekleştirir. Davranışı ile meslektaşlarına ve topluma örnek olur.
X
7
En az bir yabancı dili kullanarak alanına ilişkin uluslararası literatüre ulaşır, değerlendirir ve mesleki gelişim için kullanır.
X
8
Beslenme ve Diyetetik alanında eleştirel düşünme, sorun çözme ve karar verme becerilerini kullanır.
X
9
Mesleki alanda yazılı ve sözlü etkili iletişim kurar.
X
10
Mesleğin gerektirdiği genel kültür bilgisine sahiptir.
X
11
Yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirir ve davranışa dönüştürür.
X
Değerlendirme Sistemi
Katkı Düzeyi
Mutlak Değerlendirme
Ara Sınavın Başarıya Oranı
40
Genel Sınavın Başarıya Oranı
60
Toplam
100
AKTS / İşyükü Tablosu
Etkinlik
Sayı
Süresi (Saat)
Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Saati
14
2
28
Rehberli Problem Çözme
14
2
28
Problem Çözümü / Ödev / Proje / Rapor Tanzimi
14
2
28
Okul Dışı Diğer Faaliyetler
14
2
28
Proje Sunumu / Seminer
1
3
3
Kısa Sınav (QUİZ) ve Hazırlığı
0
0
0
Ara Sınav ve Hazırlığı
1
2
2
Genel Sınav ve Hazırlığı
1
2
2
Performans Görevi, Bakım Planı
0
0
0
Toplam İş Yükü (Saat)
119
Dersin AKTS Kredisi = Toplam İş Yükü (Saat)/30*=(119/30)
4
Dersin AKTS Kredisi: *30 saatlik çalışma 1 AKTS kredisi sayılmaktadır.
Beslenme ve Diyetetik ile ilintili güncel konularda yapılmış araştırmaların seminer sorumlusu öğretim elemanı ilebirlikte seçilen bir konuda literatür taranarak incelenmesi ve sunulmasıdır.
Dersin İçeriği
Bu ders; Seminer konusunun belirlenmesi,Seminer konusunun belirlenmesi,Literatür araştırması,Literatür araştırması,Literatür araştırması,Literatür araştırması,Literatür araştırması,Veri analizi ve yorumlama,Sunum hazırlama,Seminer sunumlarının yapılması,Seminer sunumlarının yapılması,Seminer sunumlarının yapılması,Seminer sunumlarının yapılması,Eksik ve hataların düzeltilip sunumları teslim edilmesi; konularını içermektedir.
Dersin Öğrenme Kazanımları
Öğretim Yöntemleri
Ölçme Yöntemleri
1. Literatür taraması yapar.
14, 16, 18, 5, 9
F
2. Konuya ilişkin makaleleri özetler.
14, 16, 18, 5, 9
F
3. Araştırma amacını ve metodunu açıklar.
14, 16, 18, 5, 9
F
Öğretim Yöntemleri:
14: Bireysel Çalışma Yöntemi, 16: Soru - Cevap Tekniği , 18: Mikro Öğretim Tekniği , 5: İşbirlikli Öğrenme Modeli, 9: Anlatım Yöntemi
Ölçme Yöntemleri:
F: Proje Görevi
Ders Akışı
Sıra
Konular
Ön Hazırlık
1
Seminer konusunun belirlenmesi
Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
2
Seminer konusunun belirlenmesi
Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
3
Literatür araştırması
Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
4
Literatür araştırması
Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
5
Literatür araştırması
Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
6
Literatür araştırması
Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
7
Literatür araştırması
Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
8
Veri analizi ve yorumlama
Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
9
Sunum hazırlama
Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
10
Seminer sunumlarının yapılması
Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
11
Seminer sunumlarının yapılması
Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
12
Seminer sunumlarının yapılması
Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
13
Seminer sunumlarının yapılması
Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
14
Eksik ve hataların düzeltilip sunumları teslim edilmesi
Kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
Kaynak
Beslenme bilimleri ve diyetetik ile ilgili her türlü kaynak
Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı
Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı
No
Program Yeterliliği
Katkı Düzeyi
1
2
3
4
5
1
Beslenme ve Diyetetik alanında temel bilgiye sahiptir.
X
2
Mesleki bilgi ve becerilerini, bireysel ve toplumsal düzeyde sağlığın geliştirilmesi, hastalıkların önlenmesi ve tedavisi için kullanır.
X
3
Birey, aile ve topluma beslenme ve diyetetik alanında eğitim verir, danışmanlık yapar.
X
4
Bilgi birikimini kullanarak alanına ilişkin çalışmaları bağımsız olarak yürütür, sağlık ekibi ve diğer disiplinler ile işbirliği içinde araştırma, proje ve etkinliklerde rol alır.
X
5
Mesleğini bilimsel araştırmalar, kanıtlar, gelişen teknoloji, güncel literatür ve sağlık politikaları doğrultusunda yürütür.
X
6
Mesleki uygulamalarını etik ilke ve standartlar doğrultusunda gerçekleştirir. Davranışı ile meslektaşlarına ve topluma örnek olur.
X
7
En az bir yabancı dili kullanarak alanına ilişkin uluslararası literatüre ulaşır, değerlendirir ve mesleki gelişim için kullanır.
X
8
Beslenme ve Diyetetik alanında eleştirel düşünme, sorun çözme ve karar verme becerilerini kullanır.
X
9
Mesleki alanda yazılı ve sözlü etkili iletişim kurar.
X
10
Mesleğin gerektirdiği genel kültür bilgisine sahiptir.
X
11
Yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirir ve davranışa dönüştürür.