Ana içeriğe atla

Ders Detayı

Ders Tanımı

DersKoduYarıyılT+U SaatKrediAKTS
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ-Bahar Dönemi2+022
Ders Programı
Ön Koşul Dersleri
Önerilen Seçmeli Dersler
Dersin DiliTürkçe
Dersin SeviyesiLisans
Dersin TürüPrograma Bağlı Seçmeli
Dersin KoordinatörüDoç.Dr. Pelin VARDARLIER
Dersi VerenlerDoç.Dr. Pelin VARDARLIER
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacıİnsan kaynaklarının işleyişini ve temel fonksiyonlarını öğretmektir.
Dersin İçeriğiBu ders; İnsan Kaynakları Yönetimine Giriş,İnsan Kaynakları Yönetimini Etkileyen Faktörler,İnsan kaynakları yönetiminin işlevleri,İş analizi ve iş tasarımı,İnsan kaynaklarının planlanması,İnsan kaynaklarının temini ve seçimi,İnsan kaynaklarının eğitimi ve geliştirilmesi,Performans değerleme,Kariyer yönetimi,İş değerleme,Ücret yönetimi,İş sağlığı ve iş güvenliği,İnsan kaynakları yönetiminin yasal boyutu,Endüstri İlişkileri; konularını içermektedir.
Dersin Öğrenme KazanımlarıÖğretim YöntemleriÖlçme Yöntemleri
1. Bir işletmenin insan kaynağı planlamasını tasarlar.5, 9A, E
1.1. İş tanımlarını hazırlar.5, 9A, E
1.2. İş değerleme formları oluşturur.5, 9A, E
1.3. İşe alım sürecini hazırlar.5, 9A, E
1.4. Performans değerleme sistemini formüle eder.5, 9A, E
2. Personelin gelişimi ile ilgili faaliyetleri düzenler.5, 9A, E
2.1. Personelin işe oryantasyonu ile ilgili çalışmaları tasarlar.5, 9A, E
2.2. Personelin eğitimi ve geliştirilmesi ile ilgili faaliyetleri planlar.5, 9A, E
2.3. Personel için kariyer planları önerir.5, 9A, E
3. İş hukukundaki konusu ile ilgili maddeleri yorumlayabilecektir.5, 9A, E
3.1. İş sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili düzenlemeleri uygular.5, 9A, E
3.2. İşe alma ve işten çıkarma, emeklilik işlemlerini yasal çerçeve içinde düzenler.5, 9A, E
3.3. Kıdem ve ihbar tazminatlarını hesaplar.5, 9A, E
Öğretim Yöntemleri:5: İşbirlikli Öğrenme Modeli, 9: Anlatım Yöntemi
Ölçme Yöntemleri:A: Klasik Yazılı Sınav, E: Ödev

Ders Akışı

SıraKonularÖn Hazırlık
1İnsan Kaynakları Yönetimine GirişÖnerilen kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
2İnsan Kaynakları Yönetimini Etkileyen FaktörlerÖnerilen kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
3İnsan kaynakları yönetiminin işlevleriÖnerilen kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
4İş analizi ve iş tasarımıÖnerilen kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
5İnsan kaynaklarının planlanmasıÖnerilen kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
6İnsan kaynaklarının temini ve seçimiÖnerilen kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
7İnsan kaynaklarının eğitimi ve geliştirilmesiÖnerilen kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
8Performans değerlemeÖnerilen kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
9Kariyer yönetimiÖnerilen kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
10İş değerlemeÖnerilen kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
11Ücret yönetimiÖnerilen kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
12İş sağlığı ve iş güvenliğiÖnerilen kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
13İnsan kaynakları yönetiminin yasal boyutuÖnerilen kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
14Endüstri İlişkileriÖnerilen kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
Kaynak
-Çetin, Canan, ve Esra Dinç Özcan. İnsan Kaynakları Yönetimi. İstanbul: Beta Basım, 2014.
-Cavide Uyargil ve diğerleri, İnsan Kaynakları Yönetimi, Beta Yayınları, 2010. -Pelin Vardarlıer, İnsan Kaynaklarının Sosyal Yüzü- Sosyalika, Fastbook Yayınları, 2015.

Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı

Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı
NoProgram Yeterliliği Katkı Düzeyi
12345
1
Beslenme ve Diyetetik alanında temel bilgiye sahiptir.
2
Mesleki bilgi ve becerilerini, bireysel ve toplumsal düzeyde sağlığın geliştirilmesi, hastalıkların önlenmesi ve tedavisi için kullanır.
3
Birey, aile ve topluma beslenme ve diyetetik alanında eğitim verir, danışmanlık yapar.
X
4
Bilgi birikimini kullanarak alanına ilişkin çalışmaları bağımsız olarak yürütür, sağlık ekibi ve diğer disiplinler ile işbirliği içinde araştırma, proje ve etkinliklerde rol alır.
X
5
Mesleğini bilimsel araştırmalar, kanıtlar, gelişen teknoloji, güncel literatür ve sağlık politikaları doğrultusunda yürütür.
X
6
Mesleki uygulamalarını etik ilke ve standartlar doğrultusunda gerçekleştirir. Davranışı ile meslektaşlarına ve topluma örnek olur.
X
7
En az bir yabancı dili kullanarak alanına ilişkin uluslararası literatüre ulaşır, değerlendirir ve mesleki gelişim için kullanır.
X
8
Beslenme ve Diyetetik alanında eleştirel düşünme, sorun çözme ve karar verme becerilerini kullanır.
X
9
Mesleki alanda yazılı ve sözlü etkili iletişim kurar.
X
10
Mesleğin gerektirdiği genel kültür bilgisine sahiptir.
11
Yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirir ve davranışa dönüştürür.
X

Değerlendirme Sistemi

Katkı DüzeyiMutlak Değerlendirme
Ara Sınavın Başarıya Oranı 40
Genel Sınavın Başarıya Oranı 60
Toplam 100
AKTS / İşyükü Tablosu
EtkinlikSayıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Saati14228
Rehberli Problem Çözme1400
Problem Çözümü / Ödev / Proje / Rapor Tanzimi1400
Okul Dışı Diğer Faaliyetler100
Proje Sunumu / Seminer100
Kısa Sınav (QUİZ) ve Hazırlığı100
Ara Sınav ve Hazırlığı11717
Genel Sınav ve Hazırlığı12727
Performans Görevi, Bakım Planı000
Toplam İş Yükü (Saat)72
Dersin AKTS Kredisi = Toplam İş Yükü (Saat)/30*=(72/30)2
Dersin AKTS Kredisi: *30 saatlik çalışma 1 AKTS kredisi sayılmaktadır.

Dersin Detaylı Bilgileri

Ders Tanımı

DersKoduYarıyılT+U SaatKrediAKTS
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ-Bahar Dönemi2+022
Ders Programı
Ön Koşul Dersleri
Önerilen Seçmeli Dersler
Dersin DiliTürkçe
Dersin SeviyesiLisans
Dersin TürüPrograma Bağlı Seçmeli
Dersin KoordinatörüDoç.Dr. Pelin VARDARLIER
Dersi VerenlerDoç.Dr. Pelin VARDARLIER
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacıİnsan kaynaklarının işleyişini ve temel fonksiyonlarını öğretmektir.
Dersin İçeriğiBu ders; İnsan Kaynakları Yönetimine Giriş,İnsan Kaynakları Yönetimini Etkileyen Faktörler,İnsan kaynakları yönetiminin işlevleri,İş analizi ve iş tasarımı,İnsan kaynaklarının planlanması,İnsan kaynaklarının temini ve seçimi,İnsan kaynaklarının eğitimi ve geliştirilmesi,Performans değerleme,Kariyer yönetimi,İş değerleme,Ücret yönetimi,İş sağlığı ve iş güvenliği,İnsan kaynakları yönetiminin yasal boyutu,Endüstri İlişkileri; konularını içermektedir.
Dersin Öğrenme KazanımlarıÖğretim YöntemleriÖlçme Yöntemleri
1. Bir işletmenin insan kaynağı planlamasını tasarlar.5, 9A, E
1.1. İş tanımlarını hazırlar.5, 9A, E
1.2. İş değerleme formları oluşturur.5, 9A, E
1.3. İşe alım sürecini hazırlar.5, 9A, E
1.4. Performans değerleme sistemini formüle eder.5, 9A, E
2. Personelin gelişimi ile ilgili faaliyetleri düzenler.5, 9A, E
2.1. Personelin işe oryantasyonu ile ilgili çalışmaları tasarlar.5, 9A, E
2.2. Personelin eğitimi ve geliştirilmesi ile ilgili faaliyetleri planlar.5, 9A, E
2.3. Personel için kariyer planları önerir.5, 9A, E
3. İş hukukundaki konusu ile ilgili maddeleri yorumlayabilecektir.5, 9A, E
3.1. İş sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili düzenlemeleri uygular.5, 9A, E
3.2. İşe alma ve işten çıkarma, emeklilik işlemlerini yasal çerçeve içinde düzenler.5, 9A, E
3.3. Kıdem ve ihbar tazminatlarını hesaplar.5, 9A, E
Öğretim Yöntemleri:5: İşbirlikli Öğrenme Modeli, 9: Anlatım Yöntemi
Ölçme Yöntemleri:A: Klasik Yazılı Sınav, E: Ödev

Ders Akışı

SıraKonularÖn Hazırlık
1İnsan Kaynakları Yönetimine GirişÖnerilen kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
2İnsan Kaynakları Yönetimini Etkileyen FaktörlerÖnerilen kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
3İnsan kaynakları yönetiminin işlevleriÖnerilen kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
4İş analizi ve iş tasarımıÖnerilen kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
5İnsan kaynaklarının planlanmasıÖnerilen kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
6İnsan kaynaklarının temini ve seçimiÖnerilen kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
7İnsan kaynaklarının eğitimi ve geliştirilmesiÖnerilen kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
8Performans değerlemeÖnerilen kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
9Kariyer yönetimiÖnerilen kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
10İş değerlemeÖnerilen kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
11Ücret yönetimiÖnerilen kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
12İş sağlığı ve iş güvenliğiÖnerilen kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
13İnsan kaynakları yönetiminin yasal boyutuÖnerilen kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
14Endüstri İlişkileriÖnerilen kaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
Kaynak
-Çetin, Canan, ve Esra Dinç Özcan. İnsan Kaynakları Yönetimi. İstanbul: Beta Basım, 2014.
-Cavide Uyargil ve diğerleri, İnsan Kaynakları Yönetimi, Beta Yayınları, 2010. -Pelin Vardarlıer, İnsan Kaynaklarının Sosyal Yüzü- Sosyalika, Fastbook Yayınları, 2015.

Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı

Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı
NoProgram Yeterliliği Katkı Düzeyi
12345
1
Beslenme ve Diyetetik alanında temel bilgiye sahiptir.
2
Mesleki bilgi ve becerilerini, bireysel ve toplumsal düzeyde sağlığın geliştirilmesi, hastalıkların önlenmesi ve tedavisi için kullanır.
3
Birey, aile ve topluma beslenme ve diyetetik alanında eğitim verir, danışmanlık yapar.
X
4
Bilgi birikimini kullanarak alanına ilişkin çalışmaları bağımsız olarak yürütür, sağlık ekibi ve diğer disiplinler ile işbirliği içinde araştırma, proje ve etkinliklerde rol alır.
X
5
Mesleğini bilimsel araştırmalar, kanıtlar, gelişen teknoloji, güncel literatür ve sağlık politikaları doğrultusunda yürütür.
X
6
Mesleki uygulamalarını etik ilke ve standartlar doğrultusunda gerçekleştirir. Davranışı ile meslektaşlarına ve topluma örnek olur.
X
7
En az bir yabancı dili kullanarak alanına ilişkin uluslararası literatüre ulaşır, değerlendirir ve mesleki gelişim için kullanır.
X
8
Beslenme ve Diyetetik alanında eleştirel düşünme, sorun çözme ve karar verme becerilerini kullanır.
X
9
Mesleki alanda yazılı ve sözlü etkili iletişim kurar.
X
10
Mesleğin gerektirdiği genel kültür bilgisine sahiptir.
11
Yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirir ve davranışa dönüştürür.
X

Değerlendirme Sistemi

Katkı DüzeyiMutlak Değerlendirme
Ara Sınavın Başarıya Oranı 40
Genel Sınavın Başarıya Oranı 60
Toplam 100

Sayısal Veriler

Öğrenci Başarı Durumu

Ekleme Tarihi: 27/01/2023 - 10:24Son Güncelleme Tarihi: 27/01/2023 - 10:33