FRANSIZCA DİL KURSU

03.01.2020

FRANSIZCA DİL KURSU

A1 seviyesini bitirmiş bir öğrenci; basit düzeyde ihtiyaçlarını karşılamak üzere günlük ifadeleri dinleme, okuma, yazma, konuşma ve iletişim sağlama yapabilir. Dünyada Güney Yarım Küreden, Avrupa ülkelerine kadar bir çok ülkede resmi dil olan ve farklı aksan yapılarına sahip olan bu dili bu seviye kapsamında selamlaşma, tanışma, geniş zaman, yol tarifi sorma-öğrenme, yemek tarifi, sipariş verme vb. gibi temel düzeyde kullanılır.

A2 seviyesini bitirmiş bir öğrenci; Fransızcada birden çok zamana ve fiil çekimlerine hakimdir.  Fransız kültürünü daha yakından tanır. Geçmiş ve gelecek deneyimleri, aynı zamanda giyim-moda, sağlık-beslenme, doğa, çevre, bilim, sanat, teknoloji gibi konularda dinleme yetisine sahiptir. Bu konularla ilgili fikrini beyan edebilir ve yazı yazar, okur. Amaç, neden sonuç ilişkisi, itiraz etme, reddetme yapabilir.

Eğitim İçeriği;

• A.0 ve A1 düzeyi için konular:
  • Selamlaşma, tanışma, hal hatır sorma, vedalaşma, isim ve yaş sorma söyleme,
  • Sayılar, alfabe, ülkeler, edatlar ve ülkelerle kullanımı, şehirler, milliyetler,
  • Diller, meslekler, renkler, günler, aylar, artikeller, nesneleri tarif edebilme, isimlerin cinsiyetleri, hoşa giden gitmeyen şeyler, soru sorma kalıpları, présent zaman ve fiil çekimleri, negatif cümle yapma, soru cümlesi ve türevleri,  ulaşım araçları, yer sorma-öğrenme, saat sorma, işaret sıfatları, kelime bilgisi, dönüşlü fiiller, rezervasyon yapma, onaylama, reddetme, emir kipi, bir kişi hakkında duygusal ve görüntüsel yorum yapma, kibarlık ifadeleri, konaklama, yaşam ve tatile ilişkin kelime ve tematik konular, geçmiş zaman vb.

EĞİTİMİ SATIN AL