Ana içeriğe atla

Ders Detayı

Ders Tanımı

DersKoduYarıyılT+U SaatKrediAKTS
İKRAM VE SERVİS TEKNİKLERİ-Güz Dönemi2+12,54
Ders Programı
Ön Koşul Dersleri
Önerilen Seçmeli Dersler
Dersin DiliTürkçe
Dersin SeviyesiÖn Lisans
Dersin TürüZorunlu
Dersin KoordinatörüÖğr.Gör. Çağlayan KAVGAOĞLU
Dersi VerenlerÖğr.Gör. Meliha APAYDIN
Dersin Yardımcıları
Dersin AmacıDersin amacı;Uçuş boyunca yolcu memnuniyetini sağlamayı hedefleyecek şekilde ikram malzeme ve şekillerinin anlatılmasıdır.
Dersin İçeriğiBu ders; Tanışma,İkramın tarihçesi ve önemi,İkram malzemelerinin tanıtılması ve korunması,Uçak ikramının özellikleri;
Uçuş sınıflarına göre ikram hizmeti.
Uçuşun türüne göre ikram hizmeti.
Servis ortamları.
Yemek türleri., Uçak ikramının özellikleri; Uçuş sınıflarına göre ikram hizmeti. Uçuşun türüne göre ikram hizmeti. Servis ortamları. Yemek türleri.,Kırtasiye, temizlik ve hijyen malzemeleri tanıtımı ve kullanımı.,Ekonomi ve Business Class ikram malzemeleri tanıtımı,Özel yemek çeşitleri, tanıtımı ve servis şekli.,Ara Sınav,İçecek servisi ve kuralları.,İçecek servisi kuralları ve uygulama,İkram servisi uygulaması,Dünya mutfakları, Ödev Sunumu,Genel Tekrar; konularını içermektedir.
Dersin Öğrenme KazanımlarıÖğretim YöntemleriÖlçme Yöntemleri
1) Uçak içi ikram servisi ile ilgili tarihsel gelişimi öğrenir. 2) İkramın hava ulaşımı içindeki yeri ve önemini bilir. 3) İkram malzemelerini koruma ve kullanma kurallarını öğrenir. 4) Yolcu niteliğine göre verilen servis ve yemek çeşitlerini tanır. 5) İç hat ve dış hat servislerini öğrenir. 10, 16, 5, 6, 8, 9A, E
Öğretim Yöntemleri:10: Tartışma Yöntemi, 16: Soru - Cevap Tekniği , 5: İşbirlikli Öğrenme Modeli, 6: Deneyimle Öğrenme Modeli, 8: Ters-yüz Edilmiş Sınıf Modeli, 9: Anlatım Yöntemi
Ölçme Yöntemleri:A: Klasik Yazılı Sınav, E: Ödev

Ders Akışı

SıraKonularÖn Hazırlık
1Tanışma,İkramın tarihçesi ve önemi
2İkram malzemelerinin tanıtılması ve korunması
3Uçak ikramının özellikleri;
Uçuş sınıflarına göre ikram hizmeti.
Uçuşun türüne göre ikram hizmeti.
Servis ortamları.
Yemek türleri.
4 Uçak ikramının özellikleri; Uçuş sınıflarına göre ikram hizmeti. Uçuşun türüne göre ikram hizmeti. Servis ortamları. Yemek türleri.
5Kırtasiye, temizlik ve hijyen malzemeleri tanıtımı ve kullanımı.
6Ekonomi ve Business Class ikram malzemeleri tanıtımı
7Özel yemek çeşitleri, tanıtımı ve servis şekli.
8Ara Sınav
9İçecek servisi ve kuralları.
10İçecek servisi kuralları ve uygulama
11İkram servisi uygulaması
12Dünya mutfakları
13 Ödev Sunumu
14Genel Tekrar
Kaynak
Servis eğitim dökümanı ve ders notları

Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı

Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı
NoProgram Yeterliliği Katkı Düzeyi
12345
1
Takım çalışması becerisi
2
Mesleki uygulamada problemleri tanımlama ve çözme becerisi
3
Mesleki etik ve sorumluluk bilinci
4
Teorik alan bilgilerini uygulamada kullanabilme becerisi
5
Sosyal kültürel ve toplumsal sorumlulukları kavrama, benimseme ve uygulama becerisi
6
Gereksinimleri karşılayacak biçimde bir süreci yönetme becerisi
7
Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci ve bunu gerçekleştirebilme becerisi
8
Sektörel sorunlar hakkında bilgi sahibi olabilme becerisi
9
Mesleki yasal mevzuatı anlayabilme ve uygulama becerisi
10
Yabancı dilde iletişim kurma becerisi
11
Bilgi ve iletişim teknolojisi araçları ile diğer mesleki araçları ve teknikleri kullanabilme becerisi
12
Mesleki süreçleri planlama ve uygulama becerisi
13
Etkin iletişim kurma becerisi
14
Mesleki öz güven becerisi
15
Farklı kültürlerden gelen kurum içi ve dışından kişilerle etkin sözlü ve yazılı iletişim kurar.

Değerlendirme Sistemi

Katkı DüzeyiMutlak Değerlendirme
Ara Sınavın Başarıya Oranı 40
Genel Sınavın Başarıya Oranı 60
Toplam 100
AKTS / İşyükü Tablosu
EtkinlikSayıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Saati000
Ders Saati000
Rehberli Problem Çözme000
Rehberli Problem Çözme000
Problem Çözümü / Ödev / Proje / Rapor Tanzimi000
Okul Dışı Diğer Faaliyetler000
Okul Dışı Diğer Faaliyetler000
Proje Sunumu / Seminer000
Proje Sunumu / Seminer000
Kısa Sınav (QUİZ) ve Hazırlığı000
Ara Sınav ve Hazırlığı000
Ara Sınav ve Hazırlığı000
Genel Sınav ve Hazırlığı000
Genel Sınav ve Hazırlığı000
Performans Görevi, Bakım Planı000
Performans Görevi, Bakım Planı000
Toplam İş Yükü (Saat)0
Dersin AKTS Kredisi = Toplam İş Yükü (Saat)/30*=(0/30)0
Dersin AKTS Kredisi: *30 saatlik çalışma 1 AKTS kredisi sayılmaktadır.

Dersin Detaylı Bilgileri

Ders Tanımı

DersKoduYarıyılT+U SaatKrediAKTS
İKRAM VE SERVİS TEKNİKLERİ-Güz Dönemi2+12,54
Ders Programı
Ön Koşul Dersleri
Önerilen Seçmeli Dersler
Dersin DiliTürkçe
Dersin SeviyesiÖn Lisans
Dersin TürüZorunlu
Dersin KoordinatörüÖğr.Gör. Çağlayan KAVGAOĞLU
Dersi VerenlerÖğr.Gör. Meliha APAYDIN
Dersin Yardımcıları
Dersin AmacıDersin amacı;Uçuş boyunca yolcu memnuniyetini sağlamayı hedefleyecek şekilde ikram malzeme ve şekillerinin anlatılmasıdır.
Dersin İçeriğiBu ders; Tanışma,İkramın tarihçesi ve önemi,İkram malzemelerinin tanıtılması ve korunması,Uçak ikramının özellikleri;
Uçuş sınıflarına göre ikram hizmeti.
Uçuşun türüne göre ikram hizmeti.
Servis ortamları.
Yemek türleri., Uçak ikramının özellikleri; Uçuş sınıflarına göre ikram hizmeti. Uçuşun türüne göre ikram hizmeti. Servis ortamları. Yemek türleri.,Kırtasiye, temizlik ve hijyen malzemeleri tanıtımı ve kullanımı.,Ekonomi ve Business Class ikram malzemeleri tanıtımı,Özel yemek çeşitleri, tanıtımı ve servis şekli.,Ara Sınav,İçecek servisi ve kuralları.,İçecek servisi kuralları ve uygulama,İkram servisi uygulaması,Dünya mutfakları, Ödev Sunumu,Genel Tekrar; konularını içermektedir.
Dersin Öğrenme KazanımlarıÖğretim YöntemleriÖlçme Yöntemleri
1) Uçak içi ikram servisi ile ilgili tarihsel gelişimi öğrenir. 2) İkramın hava ulaşımı içindeki yeri ve önemini bilir. 3) İkram malzemelerini koruma ve kullanma kurallarını öğrenir. 4) Yolcu niteliğine göre verilen servis ve yemek çeşitlerini tanır. 5) İç hat ve dış hat servislerini öğrenir. 10, 16, 5, 6, 8, 9A, E
Öğretim Yöntemleri:10: Tartışma Yöntemi, 16: Soru - Cevap Tekniği , 5: İşbirlikli Öğrenme Modeli, 6: Deneyimle Öğrenme Modeli, 8: Ters-yüz Edilmiş Sınıf Modeli, 9: Anlatım Yöntemi
Ölçme Yöntemleri:A: Klasik Yazılı Sınav, E: Ödev

Ders Akışı

SıraKonularÖn Hazırlık
1Tanışma,İkramın tarihçesi ve önemi
2İkram malzemelerinin tanıtılması ve korunması
3Uçak ikramının özellikleri;
Uçuş sınıflarına göre ikram hizmeti.
Uçuşun türüne göre ikram hizmeti.
Servis ortamları.
Yemek türleri.
4 Uçak ikramının özellikleri; Uçuş sınıflarına göre ikram hizmeti. Uçuşun türüne göre ikram hizmeti. Servis ortamları. Yemek türleri.
5Kırtasiye, temizlik ve hijyen malzemeleri tanıtımı ve kullanımı.
6Ekonomi ve Business Class ikram malzemeleri tanıtımı
7Özel yemek çeşitleri, tanıtımı ve servis şekli.
8Ara Sınav
9İçecek servisi ve kuralları.
10İçecek servisi kuralları ve uygulama
11İkram servisi uygulaması
12Dünya mutfakları
13 Ödev Sunumu
14Genel Tekrar
Kaynak
Servis eğitim dökümanı ve ders notları

Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı

Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı
NoProgram Yeterliliği Katkı Düzeyi
12345
1
Takım çalışması becerisi
2
Mesleki uygulamada problemleri tanımlama ve çözme becerisi
3
Mesleki etik ve sorumluluk bilinci
4
Teorik alan bilgilerini uygulamada kullanabilme becerisi
5
Sosyal kültürel ve toplumsal sorumlulukları kavrama, benimseme ve uygulama becerisi
6
Gereksinimleri karşılayacak biçimde bir süreci yönetme becerisi
7
Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci ve bunu gerçekleştirebilme becerisi
8
Sektörel sorunlar hakkında bilgi sahibi olabilme becerisi
9
Mesleki yasal mevzuatı anlayabilme ve uygulama becerisi
10
Yabancı dilde iletişim kurma becerisi
11
Bilgi ve iletişim teknolojisi araçları ile diğer mesleki araçları ve teknikleri kullanabilme becerisi
12
Mesleki süreçleri planlama ve uygulama becerisi
13
Etkin iletişim kurma becerisi
14
Mesleki öz güven becerisi
15
Farklı kültürlerden gelen kurum içi ve dışından kişilerle etkin sözlü ve yazılı iletişim kurar.

Değerlendirme Sistemi

Katkı DüzeyiMutlak Değerlendirme
Ara Sınavın Başarıya Oranı 40
Genel Sınavın Başarıya Oranı 60
Toplam 100

Sayısal Veriler

Öğrenci Başarı Durumu

Ekleme Tarihi: 31/01/2023 - 14:10Son Güncelleme Tarihi: 31/01/2023 - 14:12