ÇORBADA SENİN DE TUZUN OLSUN

İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik bölümü öğrencileri ve öğretim elemanları Öğr. Gör. Berkay ALİKAN, Arş. Gör. Merve Özsoy DURMAZ ve Arş. Gör. Rümeysa DEMİR tarafından düzenlenen 30.05.2022 tarihinde yapılan kermesten toplanan bağışlar “Çorbada Tuzun Olsun Derneği’’ne bağışlandı. 10.06.2022 tarihinde bölümümüz öğretim elemanları ve öğrencileri ile “Çorbada Tuzun Olsun Derneği’’ iş birliği sonucu kırılgan bireylere (evsizlere) yemek dağıtımı yapıldı.

SAĞLIK KURUMLARINDA ÖNEMLİ BİR SORUN: RİSKLER ve PAYLAŞACAK BİR KİTABIM VAR SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik bölümü öğrencileri ve öğretim elemanları Öğr.Gör. Belçim EDE SARIKAYA, Arş. Gör. Dürdane Gül ÖZER tarafından bir bilimsel etkinlik ve bu etkinliğin içinde bir sosyal sorumluluk projesine yer verildi. Düzenlenen etkinliğe katılmak isteyen katılımcılardan 31.05.2022 tarihine kadar bir adet kitap bağışında bulunmaları istendi. Etkinlikte toplanan kitaplar yaş gruplarına göre ayrıştırıldı ve ana okullara, liselere ve üniversite kütüphanelerine bağışlandı.

OKUL SAĞLIĞI UYGULAMALARI

İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik bölümü öğrencileri 3.sınıf öğrencileri Dr.Öğr.Üye. Ayşe DOST koordinatörlüğünde Halk Sağlığı Hemşireliği Uygulama dersi kapsamında Beykoz Atatürk İlkokulu, Kavacık Borsa İlkokulu, Bahattin Özyazıcı İlkokulu, Üsküdar Sokullu Mehmet Paşa İlkokulu, Bahçelievler Yayla İlkokulu, Fikret Yüzatlı İlkokulu öğrencilerinin boy, kilo, görme keskinliği taraması yaparak, sağlıklı beslenme, kişisel hijyen ve temizlik, ağız diş sağlığı, teknoloji bağımlılığı, geri dönüşüm ve çevre sağlığı konularında eğitimler verdiler.

ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLARIN AİLELERİNE YÖNELİK EV KAZALARI VE İLK YARDIM EĞİTİMİ

İstanbul Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı özel eğitim uygulama okullarında öğrenim gören özel gereksinimli çocukların ailelerine yönelik Ev Kazaları ve İlkyardım Eğitimi “Eğitim, Bilgi ve Beceri” kanalı üzerinden yayınlandı. Eğitim Medipol Üniversitesi Hemşirelik Bölümü’nden Prof.Dr.Sema KUĞUOĞLU moderatörlüğünde Dr.Öğr.Üye Özlem AVCI, Dr.Öğr.Üye. Ayşe DOST ve Dr.Öğr.Üye. Aysel KÖKCÜ DOĞAN tarafından verildi.

DİJİTAL OYUN BAĞIMLILIĞI SEMİNERİ

Hemşirelik bölümü öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarımızın katılımıyla Arş.Gör. Gülşah KÖRPE’nin moderatörlüğünde Psk. Dan. Ramazan ÖZKAN tarafından 11.05.2022 tarihinde “Dijital Oyun Bağımlılığı” isimli web semineri gerçekleştirildi. Seminerde sanal bağımlılıklar, oyun bağımlılığı, korunma ve önleme yöntemleri gibi içeriklere değinildi.

HEMŞİRELİKTE YENİLİKÇİLİK VE MARKALAŞMA

Hemşirelik öğrencilerimiz, Medipol Sağlık Grubunda görev yapan hemşirelerimiz ve öğretim elemanlarının katılımlarıyla “HEMŞİRELİKTE YENİLİKÇİLİK VE MARKALAŞMA” paneli 19.04.2022 tarihinde gerçekleştirildi. Panele bölümümüz Öğretim Üyesi Dr.Öğr.Üyesi Pınar DOĞAN moderatörlüğünde  Doç.Dr.Orhan HAKLI ve Dr.Öğr.Üyesi Yeliz DOĞAN MERİH konuşmacı olarak katıldı.

HEMŞİRELİKTE ARAŞTIRMA GÜNLERİ – I

Öğrencilerimiz, mezunlarımız ve Medipol Sağlık Grubunda görev yapan hemşirelerimiz ve öğretim elemanlarının katılımlarıyla “Hemşirelikte Araştırma Günleri-I” etkinliği 2 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirildi. Etkinlik, bölümümüzden Dr. Öğr. Üye. Merve TARHAN ve Dr. Öğr. Üye. Özlem AVCI değerlendirici olduğu poster bildiri oturumu ile başladı. Bölümümüzden Prof. Dr. Sema KUĞUOĞLU, Teknoloji Transfer Ofisi uzmanlarından Tuğçe Naz TÜRKAY ve Özlem DURMUŞ ile Kütüphane Daire Başkanlığı uzmanlarından Hilal KAZLI etkinliğe konuşmacı olarak katıldı.

İSTANBUL ULUSAL DÜZEY TAHLİYE, YERLEŞTİRME VE PLANLAMA TATBİKATI

20.05.2022 Tarihinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katılımı ile AFAD tarafından üniversitelerin “Arama ve Kurtarma Kulüpleri” katılımıyla “İstanbul Ulusal Düzey Tahliye, Yerleştirme ve Planlama Tatbikatı” organize edilmiştir. Etkinlik Hemşirelik bölümünden Öğr. Gör. Müzeyeyn ATASEVEN’in eşliğinde Kulübe üye olan Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin katılımı ile bu etkinlik gerçekleştirilmiştir.

KAMPÜSTE KAN ŞEKERİ VE BEDEN KİTLE İNDEKSİ TARAMASI

Bölümümüz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Sema KUĞUOĞLU, Dr. Öğr. Üye. Aysel Kökçü DOĞAN ve öğrencilerimiz ile okulumuz Beslenme ve Diyetetik bölümü öğretim elemanları ve öğrencileri iş birliğiyle gerçekleştirilen “Kampüste Kan Şekeri ve Beden Kitle İndeksi Taraması” etkinliği kapsamında kampüsteki öğrencilerin ve üniversite personelinin kan şekerleri ve beden kitle indeksleri ölçüldü, ölçüm sonuçlarına uygun olarak beslenme tavsiyeleri verildi. Etkinlik yoğun ilgi gördü.

Ekleme Tarihi: 28/06/2022 - 14:25Son Güncelleme Tarihi: 28/06/2022 - 14:28