Diyetetik alanına giren konular üzerine İngilizce yapılan yayınları analiz edip değerlendirebilmesidir.
Dersin İçeriği
Bu ders; Kompleks cümle çevirileri,Kompleks cümle çevirileri,Karmaşık cümle analizi,Karmaşık cümle analizi,Cümle içindeki kısaltmalar,Cümle içindeki kısaltmalar,Cümle içindeki kısaltmalar,Paragraf çevirisi,Paragraf çevirisi,Paragraf çevirisi,Paragraf çevirisi,Paragraf çevirisi,Paragraf çevirisi,Paragraf çevirisi,Paragraf çevirisi; konularını içermektedir.
Dersin Öğrenme Kazanımları
Öğretim Yöntemleri
Ölçme Yöntemleri
1. Beslenme ve diyetetik alanında yazılmış uluslararası ingilizce makaleleri tarar ve değerlendirir.
10, 14, 16, 9
A
2. Akademik arama motorları üzerinden kaynaklara ulaşır.
10, 14, 16, 9
A
3. İngilizce dilinde mesleki terimleri tanımlar ve kullanır.
10, 14, 16, 9
A
Öğretim Yöntemleri:
10: Tartışma Yöntemi, 14: Bireysel Çalışma Yöntemi, 16: Soru - Cevap Tekniği , 9: Anlatım Yöntemi
Ölçme Yöntemleri:
A: Klasik Yazılı Sınav
Ders Akışı
Sıra
Konular
Ön Hazırlık
1
Kompleks cümle çevirileri
Makale okunması
2
Kompleks cümle çevirileri
Makale okunması
3
Karmaşık cümle analizi
Makale okunması
4
Karmaşık cümle analizi
Makale okunması
5
Cümle içindeki kısaltmalar
Makale okunması
6
Cümle içindeki kısaltmalar
Makale okunması
7
Cümle içindeki kısaltmalar
Makale okunması
8
Paragraf çevirisi
Makale okunması
9
Paragraf çevirisi
Makale okunması
10
Paragraf çevirisi
Makale okunması
11
Paragraf çevirisi
Makale okunması
12
Paragraf çevirisi
Makale okunması
13
Paragraf çevirisi
Makale okunması
14
Paragraf çevirisi
Makale okunması
15
Paragraf çevirisi
Makale okunması
Kaynak
Ders notları
Diyetetik ile ilgili konularda yayınlanmış İngilizce kitap ve dergiler
Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı
Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı
No
Program Yeterliliği
Katkı Düzeyi
1
2
3
4
5
1
PY-1. Beslenme ve Diyetetik alanında temel bilgiye sahiptir.
X
2
PY-2. Mesleki bilgi ve becerilerini, bireysel ve toplumsal düzeyde sağlığın geliştirilmesi, hastalıkların önlenmesi ve tedavisi için kullanır.
X
3
PY-3. Birey, aile ve topluma beslenme ve diyetetik alanında eğitim verir, danışmanlık yapar.
X
4
PY-4. Bilgi birikimini kullanarak alanına ilişkin çalışmaları bağımsız olarak yürütür, sağlık ekibi ve diğer disiplinler ile işbirliği içinde araştırma, proje ve etkinliklerde rol alır.
X
5
PY-5. Mesleğini bilimsel araştırmalar, kanıtlar, gelişen teknoloji, güncel literatür ve sağlık politikaları doğrultusunda yürütür.
X
6
PY-6. Mesleki uygulamalarını etik ilke ve standartlar doğrultusunda gerçekleştirir. Davranışı ile meslektaşlarına ve topluma örnek olur.
X
7
PY-7. En az bir yabancı dili kullanarak alanına ilişkin uluslararası literatüre ulaşır, değerlendirir ve mesleki gelişim için kullanır.
X
8
PY-8. Beslenme ve Diyetetik alanında eleştirel düşünme, sorun çözme ve karar verme becerilerini kullanır.
X
9
PY-9. Mesleki alanda yazılı ve sözlü etkili iletişim kurar.
X
10
PY-10. Mesleğin gerektirdiği genel kültür bilgisine sahiptir.
X
11
PY-11. Yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirir ve davranışa dönüştürür.
X
Değerlendirme Sistemi
Katkı Düzeyi
Mutlak Değerlendirme
Ara Sınavın Başarıya Oranı
40
Genel Sınavın Başarıya Oranı
60
Toplam
100
AKTS / İşyükü Tablosu
Etkinlik
Sayı
Süresi (Saat)
Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Saati
14
2
28
Rehberli Problem Çözme
14
0
0
Problem Çözümü / Ödev / Proje / Rapor Tanzimi
0
0
0
Okul Dışı Diğer Faaliyetler
0
0
0
Proje Sunumu / Seminer
0
0
0
Kısa Sınav (QUİZ) ve Hazırlığı
0
0
0
Ara Sınav ve Hazırlığı
0
0
0
Genel Sınav ve Hazırlığı
0
0
0
Performans Görevi, Bakım Planı
0
0
0
Toplam İş Yükü (Saat)
28
Dersin AKTS Kredisi = Toplam İş Yükü (Saat)/30*=(28/30)
1
Dersin AKTS Kredisi: *30 saatlik çalışma 1 AKTS kredisi sayılmaktadır.
Dersin Detaylı Bilgileri
Ders Tanımı
Ders
Kodu
Yarıyıl
T+U Saat
Kredi
AKTS
DIETETICS
-
Güz Dönemi
2+0
2
2
Ders Programı
Ön Koşul Dersleri
Önerilen Seçmeli Dersler
Dersin Dili
İngilizce
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Türü
Programa Bağlı Seçmeli
Dersin Koordinatörü
Öğr.Gör. Merve PEHLİVAN
Dersi Verenler
Öğr.Gör. Merve PEHLİVAN
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı
Diyetetik alanına giren konular üzerine İngilizce yapılan yayınları analiz edip değerlendirebilmesidir.
Dersin İçeriği
Bu ders; Kompleks cümle çevirileri,Kompleks cümle çevirileri,Karmaşık cümle analizi,Karmaşık cümle analizi,Cümle içindeki kısaltmalar,Cümle içindeki kısaltmalar,Cümle içindeki kısaltmalar,Paragraf çevirisi,Paragraf çevirisi,Paragraf çevirisi,Paragraf çevirisi,Paragraf çevirisi,Paragraf çevirisi,Paragraf çevirisi,Paragraf çevirisi; konularını içermektedir.
Dersin Öğrenme Kazanımları
Öğretim Yöntemleri
Ölçme Yöntemleri
1. Beslenme ve diyetetik alanında yazılmış uluslararası ingilizce makaleleri tarar ve değerlendirir.
10, 14, 16, 9
A
2. Akademik arama motorları üzerinden kaynaklara ulaşır.
10, 14, 16, 9
A
3. İngilizce dilinde mesleki terimleri tanımlar ve kullanır.
10, 14, 16, 9
A
Öğretim Yöntemleri:
10: Tartışma Yöntemi, 14: Bireysel Çalışma Yöntemi, 16: Soru - Cevap Tekniği , 9: Anlatım Yöntemi
Ölçme Yöntemleri:
A: Klasik Yazılı Sınav
Ders Akışı
Sıra
Konular
Ön Hazırlık
1
Kompleks cümle çevirileri
Makale okunması
2
Kompleks cümle çevirileri
Makale okunması
3
Karmaşık cümle analizi
Makale okunması
4
Karmaşık cümle analizi
Makale okunması
5
Cümle içindeki kısaltmalar
Makale okunması
6
Cümle içindeki kısaltmalar
Makale okunması
7
Cümle içindeki kısaltmalar
Makale okunması
8
Paragraf çevirisi
Makale okunması
9
Paragraf çevirisi
Makale okunması
10
Paragraf çevirisi
Makale okunması
11
Paragraf çevirisi
Makale okunması
12
Paragraf çevirisi
Makale okunması
13
Paragraf çevirisi
Makale okunması
14
Paragraf çevirisi
Makale okunması
15
Paragraf çevirisi
Makale okunması
Kaynak
Ders notları
Diyetetik ile ilgili konularda yayınlanmış İngilizce kitap ve dergiler
Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı
Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı
No
Program Yeterliliği
Katkı Düzeyi
1
2
3
4
5
1
PY-1. Beslenme ve Diyetetik alanında temel bilgiye sahiptir.
X
2
PY-2. Mesleki bilgi ve becerilerini, bireysel ve toplumsal düzeyde sağlığın geliştirilmesi, hastalıkların önlenmesi ve tedavisi için kullanır.
X
3
PY-3. Birey, aile ve topluma beslenme ve diyetetik alanında eğitim verir, danışmanlık yapar.
X
4
PY-4. Bilgi birikimini kullanarak alanına ilişkin çalışmaları bağımsız olarak yürütür, sağlık ekibi ve diğer disiplinler ile işbirliği içinde araştırma, proje ve etkinliklerde rol alır.
X
5
PY-5. Mesleğini bilimsel araştırmalar, kanıtlar, gelişen teknoloji, güncel literatür ve sağlık politikaları doğrultusunda yürütür.
X
6
PY-6. Mesleki uygulamalarını etik ilke ve standartlar doğrultusunda gerçekleştirir. Davranışı ile meslektaşlarına ve topluma örnek olur.
X
7
PY-7. En az bir yabancı dili kullanarak alanına ilişkin uluslararası literatüre ulaşır, değerlendirir ve mesleki gelişim için kullanır.
X
8
PY-8. Beslenme ve Diyetetik alanında eleştirel düşünme, sorun çözme ve karar verme becerilerini kullanır.
X
9
PY-9. Mesleki alanda yazılı ve sözlü etkili iletişim kurar.
X
10
PY-10. Mesleğin gerektirdiği genel kültür bilgisine sahiptir.
X
11
PY-11. Yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirir ve davranışa dönüştürür.