İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi 2020-2021 Eğitim-Öğretim Dönemine Yönelik Açıklama

23.09.2020

İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültemizin Değerli Öğrencileri;

Öncelikle, Fakültemizin tüm akademik ve idari kadrosu adına, bu yıl ilk kez öğrencimiz olan Fakültemiz bünyesindeki tüm programların 1. Sınıflarına başlayacak olan yeni Öğrencilerimize hoş geldiniz diyor; programlarımızdaki 2., 3. ve 4. Sınıf Öğrencilerimizle yeniden buluşmaktan büyük bir mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum.

Malumlarınız olduğu üzere, dünyanın bütünü açısından, 1. Dünya Savaşı'nın hemen bitiminde yaşanan 'İspanyol Gribi'nden bu yana, ilk kez küresel ölçekte bu derece ağır etkileri olan bir 'virüs salgını'yla mücadele ediliyor. 'Kovid-19' virüsünün bulaşıcılık etkisi, dünyanın bütününde 'sosyal mesafe', 'maske' ve 'temizlik' noktasında, bu güne kadar görülmemiş boyutlarda geniş kapsamlı tedbirler alınmasını, yeri geldiğinde 'ağır' karantina tedbirleri alınmasını gerektirdi.

Ülkelerin, 1. dalga olarak nitelendirilen salgın dönemi sonrasında geçtikleri 'normalleşme' dönemi ise, bilhassa yaz sonu, sonbahar başı itibariyle vaka ve yoğun bakım hastası sayılarının yeniden ciddi bir yükselişe geçtiği ve olası yeni bir '2. dalga' riskinin konuşulduğu bir sürece dönüşmüş durumda. Bu nedenle, dünyanın bütününde yüksek öğretim kurumları, öğrencilerini, akademik ve idari personelini bu salgından korumak adına 'uzaktan erişim'li olarak, on-line düzeyde yüksek öğretim çalışmalarını yürütme kararları almış durumdalar.

Bu temel gerçekten hareketle, Türkiye Yüksek Öğretim Sistemi'nde de, 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı'nın bilhassa  Güz Yarıyılı'na mahsus olmak üzere, Türkiye'yi söz konusu küresel virüs salgınında '2. dalga'dan korumak adına, tüm programlarındaki derslerimizin 'ağırlıklı' bir bölümü 'Uzaktan Eğitim' modeli ile yürütülecektir.

'İstatistik', 'matematik', 'ekonometri' dersleri ise 'Karma Eğitim', yani "Maske, Mesafe ve Hijyen" kurallarına titizlikle riayet edilerek, seyreltilmiş öğrenci sayısı ile, Üniversitemizin Kavacık Güney Kampüsü'nde yer alan sınıflarda, ilgili öğretim üyesinin sınıfta verdiği ders aynı anda 'on-line' olarak TEAMS üzerinden de çevrimiçi olarak paylaşılarak da gerçekleştirilecektir. 'Karma' olarak, hem sınıfta, hem de 'on-line' olarak yürütülecek derslerde  öğrencilerden devam zorunluluğu istenmeyecektir.

'Uzaktan Eğitim' yöntemiyle yürütülecek dersler çevrimiçi olarak gerçekleşecek ve kayıt altına alınacaktır. 'Karma Eğitim' yöntemiyle yürütülecek dersler de, aynı zamanda uzaktan çevrimiçi olarak da takip edilebilecek ve kayıt altına alınacaktır. Söz konusu kayıt altına alınan tüm dersler aynı zamanda İstanbul Medipol Üniversitesi Bilgi Eğitim Sistemi MEBİS ve derslerin yürütüldüğü dijital platform olan TEAMS üzerinden de, ders sonrasında istenildiği zaman tekrar izlenebilecektir. Bu nedenle, MEBİS ile TEAMS arasında uyum da gerçekleştirilmiştir.

En geç önümüzdeki Bahar Yarıyılı'nda tüm Öğrencilerimizle, Kavacık Güney Kampüsü'nde, 'yüz yüze örgün eğitim'e geçişi canı gönülden dilediğimizi belirterek, yeni Eğitim ve Öğretim Yılı'nın Siz Değerli Öğrencilerimiz başarı dolu geçmesini dileriz.

Küresel virüs salgınının bir an önce atlatıldığı günlerde buluşmak dileğiyle

Prof. Dr. Kerem ALKİN