Ana içeriğe atla

Ders Detayı

Ders Tanımı

DersKoduYarıyılT+U SaatKrediAKTS
EĞİTİMDE PROJE HAZIRLAMA-Bahar Dönemi2+024
Ders Programı
Ön Koşul Dersleri
Önerilen Seçmeli Dersler
Dersin DiliTürkçe
Dersin SeviyesiLisans
Dersin TürüSeç. Meslek Bilgisi
Dersin KoordinatörüProf.Dr. Servet BAYRAM
Dersi VerenlerÖğr.Gör.Dr. Özlem ERKEK
Dersin Yardımcıları
Dersin AmacıBu derste öğrenciler, herhangi bir konu alanında veya eğitimde proje hazırlamada başarılı olabilme için gerekli proje yönetimi ve bununla ilgili temel kavramları ve modelleri öğrenecektir.. Öncelikle yenilikçi eğitim projelerinin yönetiminde kritik konular tartışılacaktır. Eğitim organizasyonu, okul ortamı, birey-personel değerlendirmesi ve diğer kaynak perspektiflerinden zaman, maliyet, teknoloji, performans ve psikolojik parametreler analiz edilecektir. Yeni bir psikolojik değerlendirme aracı geliştirmek, yeni psikoterapi yaklaşımlarını oluşturmak, robot psikolog veya -siber danışmanlık sistemleri gibi yeni araçların oluşturulması Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık'ta proje geliştirme dersi kapsamında çalışma konularına örnek olabilir.
Dersin İçeriğiBu ders; - Neden Proje Yönetimi ve Girişimcilik?,Örgütsel Bağlam: Strateji, Yapı ve Kültür,Proje Seçimi, İnovasyon ve Portföy Yönetimi,Liderlik ve Proje Yöneticisi,Kapsam ve İnovasyon Yönetimi,Proje Ekibi Oluşturma, Çatışma ve Müzakere,Risk Yönetimi,Maliyet Tahmini ve Bütçeleme,Proje Planlama: Ağlar, Tahmin ve Kritik Yol,Proje Çizelgeleme: Gecikme, Kilitlenme ve Aktivite Ağları,Kritik Zincir Proje Planlaması,Teknoloji ve Kaynak Yönetimi,Proje Değerlendirme ve Kontrol,Proje Kapanışı ve Fesih; konularını içermektedir.
Dersin Öğrenme KazanımlarıÖğretim YöntemleriÖlçme Yöntemleri
Proje yönetimiyle ilgili kavramları açıklar.10, 11, 16, 8, 9A
Proje aşamalarını sıralar10, 12, 2, 9F
Proje yönetimde karar süreçlerini açıklar.10, 12, 2, 9F
Eğitsel bir proje tasarlar.10, 13, 2F
Eğitsel bir projeye değer biçer.10, 12, 13, 2, 20, 9F
Proje yönetiminde dikkat edilecek durumları nedenleriyle açıklar.10, 12, 13, 2, 9F
Proje yönetimi ve risk yönetimi arasındaki ilişkileri kurar.10, 12, 13, 2, 9F
Öğretim Yöntemleri:10: Tartışma Yöntemi, 11: Gösterip Yapma Yöntemi, 12: Problem Çözme Yöntemi, 13: Örnek Olay Yöntemi, 16: Soru - Cevap Tekniği , 2: Proje Temelli Öğrenme Modeli, 20: Tersine Beyin Fırtınası Tekniği, 8: Ters-yüz Edilmiş Sınıf Modeli, 9: Anlatım Yöntemi
Ölçme Yöntemleri:A: Klasik Yazılı Sınav, F: Proje Görevi

Ders Akışı

SıraKonularÖn Hazırlık
1- Neden Proje Yönetimi ve Girişimcilik?Değişimi Yönetmek: Örgütsel/Kişisel-Psikolojik Değişim ve İş/Eğitim Kültürü, Proje Yöneticisi ve Değişim, Girişimcilik, Proje Ortamı, Proje Başlatma, Proje Yönetimi Nedir, Öğrenen, Takımlar, Sistem, Örnek Problemler ve Vakalar .
2Örgütsel Bağlam: Strateji, Yapı ve KültürStrateji ve Bilgi Sistemleri: Örgütsel Çerçeve, Geleneksel Yönetime Karşı Proje Bakış Açısı, Yeni Araç/Yaklaşım Geliştirme, Strateji Geliştirme, Rekabet, Strateji ve Kültür, Roller ve Sorumluluklar, Programlar ve Program Yönetimi, Farklı Proje Yönetimi Biçimleri
3Proje Seçimi, İnovasyon ve Portföy YönetimiSistemler, Organizasyonlar ve Sistem Metodolojileri: Sistem Kavramları ve İnovasyon İlkeleri, Sistem Mühendisliği ve yönetimi, Geliştirme İnovasyon Modelleri ve Yaklaşımları, Şelale Modeli, 'b' Modeli ve 'V' Modeli, Artımlı ve Spiral Modeller, Yöntemler ve Eğitimde Yaklaşımlar, Yapılandırılmış ve Gelişimsel Yöntemler, Örnek Proje Yaklaşımları.
4Liderlik ve Proje YöneticisiProje Yöneticisi Nasıl Liderlik Ediyor?, Bir Proje Profili: Süreç Modeli, Proje Başlatma, Tasarım ve Geliştirme, Tamamlama ve İşletme Aşaması, Eğitim ve Hizmet Organizasyonlarında Sistem Geliştirme, Etkin Proje Liderleri ve Profesyonellik, Örnek Sorunlar ve Vaka Çalışmaları .
5Kapsam ve İnovasyon YönetimiProje Planlama: İşi ve Tahminleri Anlama: Gereksinimleri, Bağımlılıkları ve Sorumlulukları, Çizelgeleri ve Planlama Araçlarını Anlama, Yenilikçi Ürün Tasarımı, Kapsam Raporlama, Eğitim Disiplinlerinde Tahmin Etme, Tahmin Yöntemleri ve Destekleyici Faaliyetler, Etkileyen Faktörler ve Pratik Deneyimler, Vaka Çalışmaları.
6Proje Ekibi Oluşturma, Çatışma ve MüzakereEtkili Proje Ekiplerinin Özellikleri, Grup Geliştirme, Çatışma ve Müzakere, Planlama ve Kaynak Kullanımı, İlerlemeyi İzleme, Kontrol Uygulaması, Değişiklik Kontrolü ve Yapılandırmaları, Ağ Oluşturma Planlaması ve Zamana Dayalı Ağlar, Vaka Çalışmaları.
7Risk YönetimiRisk Yönetimi: Risk Kavramları ve Tanımlamaları, Risk Yönetim Süreci, Risk Tanımlama ve Değerlendirme, Riske Müdahale Planlaması, Risk Eylemleri ve Diğer Kavramlar, Proje Yönetimi Risk Yönetimidir, Sorular ve Cevaplar, Örnek Problem Çözümleri
8Maliyet Tahmini ve BütçelemeMaliyet Yönetimi, Maliyet Tahmini, İlerleme ve Kalite Raporlama: Program Değerlendirme ve Gözden Geçirme Tekniği (PERT), Kritik Yol Metodu (CPM), Örnek Problemler, Vaka Çalışmaları ve Sunumlar.
9Proje Planlama: Ağlar, Tahmin ve Kritik YolGantt Şemaları, Çarpışan Projeler, Değişikliklerin ve Yeniliklerin Kontrolü, Kontrol Yönetimi, Değer Yönetimi, Ağların Kullanımındaki Tartışmalar, Yeni Yaklaşımlar, Eğitimsel Perspektif, Gelecek Trendler.
10Proje Çizelgeleme: Gecikme, Kilitlenme ve Aktivite AğlarıProjenin Satışı: Satın Alma ve Alıcılar, Satış Süreci, Müzakere, Yeniliklerin Yayılması, Psikolojik Teknoloji Değerlendirmesi, Sorunlar ve Çözümler.
11Kritik Zincir Proje PlanlamasıProje Organizasyon Yapısı ve Entegrasyon: Beklentileri, Değişiklikleri ve Çatışmaları Yönetme, Öğretimsel Bakış Açısı, Katılımı Yönetme, Takım Çalışmaları ve Çatışma: Tedarikçileri Yönetme, Sözleşmeyi Kurma, Kalite Kontrol ve Alt Yükleniciler,.
12Teknoloji ve Kaynak YönetimiKaynak Kısıtlamaları ve Yükleme, Teknoloji Yönetimi, Kaynak Seviyelendirme Tabloları, Kaynak Kullanımı ve Ticarileştirme.
13Proje Değerlendirme ve KontrolProje Başarısızlığı, Başarı ve Alınan Dersler: Liderlik ve Performans Yönetimi, Motivasyon ve Liderlik, Amaçlar, Performansın Gözden Geçirilmesi, Performans Değerlendirme Sistemleri ve Performans İyileştirme, Duygusal Bilgisayar için Örnek Kınamalar
14Proje Kapanışı ve FesihSistem Mühendisliği Süreci: Vizyon ve Perspektifler, Etkili Çalışma Ortamının Yaratılması, Psikoloji ve Eğitim için Geleceğin Paradigası
Kaynak
• Pinto, J. K. (2020). Project Management: Achieving Competittive Advantage (International- 5th Ed.). Pearson. ISBN 10: 1-292-26914-6, ISBN 13: 978-1-292-26914-6, eBook ISBN: 978-1-292-26916-0 • Wastian, M., Rosensteil, L.; West, M. A. And Braumandl, I. (2015). Applied Psychology for Project Managers: A Practitioner’s Guide to Successful Project Management, Springer Heidelberg New York Dordrecht London. ISSN 2192-8096 ISSN 2192-810X (electronic), ISBN 978-3-662-44213-5 ISBN 978-3-662-44214-2 (eBook)

Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı

Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı
NoProgram Yeterliliği Katkı Düzeyi
12345
1
İlköğretim matematik öğretmenliği alanı kapsamındaki mesleki terim ve kavramların anlamlarını sözel olarak ifade eder. İlköğretim matematik öğretmenliği alanındaki kuramların temel kavram, ilke ve tekniklerini sözel olarak ifade eder. Alanındaki kuramları karşılaştırıp, her bir kuramın güçlü ve zayıf yönlerini sözel olarak listeler.
X
2
İlköğretim matematik öğretmenliği alanında mesleki olarak karşılaştığı durum ya da sorunlara ilişkin aldığı eğitimle bağlantılı olarak gerekli müdahaleyi uygular.
X
3
Mesleki açıdan karşılaştığı bir problemi bilimsel yöntemlere dayalı olarak analiz edip, çözümler. Mesleki açıdan karşılaştığı bir problemi tek başına çözer. Mesleki açıdan kendi görev ve sorumlulukları kapsamında olan durumlar ile olmayan durumları birbirinden ayırt ederek, gerekli müdahalede bulunur.
X
4
Mesleki açıdan hayat boyu öğrenme ilkesi doğrultusunda mesleği ile ilgili yeni gelişmeleri takip eder.
X
5
Mesleki açıdan bir sorunun çözüme kavuşturulması sürecinde gerektiğinde meslektaşlarıyla konsültasyonuna başvurur. Karşılaştığı bir problemi, yazılı ya da sözlü olarak formüle eder. Mesleki kazanımlarını, toplumsal sorumluluk bilincine sahip olup yakın ve uzak çevresindeki sorunların çözümünde kullanır. Uluslararası mesleki gelişmeleri izlemek için en az B1 düzeyinde İngilizce bilir.
X
6
Mesleğiyle ilgili temel kavramları bilir. Mesleğiyle ilgili temel becerileri uygular. Ölçme ve değerlendirme araçlarını amacına uygun olarak ve etik ilkeler doğrultusunda uygular. Mesleki bir konuda, uygun araştırma yöntemini seçerek araştırma yapar.
X

Değerlendirme Sistemi

Katkı DüzeyiMutlak Değerlendirme
Ara Sınavın Başarıya Oranı 40
Genel Sınavın Başarıya Oranı 60
Toplam 100
AKTS / İşyükü Tablosu
EtkinlikSayıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Saati14228
Rehberli Problem Çözme14114
Problem Çözümü / Ödev / Proje / Rapor Tanzimi14342
Okul Dışı Diğer Faaliyetler000
Proje Sunumu / Seminer155
Kısa Sınav (QUİZ) ve Hazırlığı000
Ara Sınav ve Hazırlığı717
Genel Sınav ve Hazırlığı14114
Performans Görevi, Bakım Planı10110
Toplam İş Yükü (Saat)120
Dersin AKTS Kredisi = Toplam İş Yükü (Saat)/30*=(120/30)4
Dersin AKTS Kredisi: *30 saatlik çalışma 1 AKTS kredisi sayılmaktadır.

Dersin Detaylı Bilgileri

Ders Tanımı

DersKoduYarıyılT+U SaatKrediAKTS
EĞİTİMDE PROJE HAZIRLAMA-Bahar Dönemi2+024
Ders Programı
Ön Koşul Dersleri
Önerilen Seçmeli Dersler
Dersin DiliTürkçe
Dersin SeviyesiLisans
Dersin TürüSeç. Meslek Bilgisi
Dersin KoordinatörüProf.Dr. Servet BAYRAM
Dersi VerenlerÖğr.Gör.Dr. Özlem ERKEK
Dersin Yardımcıları
Dersin AmacıBu derste öğrenciler, herhangi bir konu alanında veya eğitimde proje hazırlamada başarılı olabilme için gerekli proje yönetimi ve bununla ilgili temel kavramları ve modelleri öğrenecektir.. Öncelikle yenilikçi eğitim projelerinin yönetiminde kritik konular tartışılacaktır. Eğitim organizasyonu, okul ortamı, birey-personel değerlendirmesi ve diğer kaynak perspektiflerinden zaman, maliyet, teknoloji, performans ve psikolojik parametreler analiz edilecektir. Yeni bir psikolojik değerlendirme aracı geliştirmek, yeni psikoterapi yaklaşımlarını oluşturmak, robot psikolog veya -siber danışmanlık sistemleri gibi yeni araçların oluşturulması Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık'ta proje geliştirme dersi kapsamında çalışma konularına örnek olabilir.
Dersin İçeriğiBu ders; - Neden Proje Yönetimi ve Girişimcilik?,Örgütsel Bağlam: Strateji, Yapı ve Kültür,Proje Seçimi, İnovasyon ve Portföy Yönetimi,Liderlik ve Proje Yöneticisi,Kapsam ve İnovasyon Yönetimi,Proje Ekibi Oluşturma, Çatışma ve Müzakere,Risk Yönetimi,Maliyet Tahmini ve Bütçeleme,Proje Planlama: Ağlar, Tahmin ve Kritik Yol,Proje Çizelgeleme: Gecikme, Kilitlenme ve Aktivite Ağları,Kritik Zincir Proje Planlaması,Teknoloji ve Kaynak Yönetimi,Proje Değerlendirme ve Kontrol,Proje Kapanışı ve Fesih; konularını içermektedir.
Dersin Öğrenme KazanımlarıÖğretim YöntemleriÖlçme Yöntemleri
Proje yönetimiyle ilgili kavramları açıklar.10, 11, 16, 8, 9A
Proje aşamalarını sıralar10, 12, 2, 9F
Proje yönetimde karar süreçlerini açıklar.10, 12, 2, 9F
Eğitsel bir proje tasarlar.10, 13, 2F
Eğitsel bir projeye değer biçer.10, 12, 13, 2, 20, 9F
Proje yönetiminde dikkat edilecek durumları nedenleriyle açıklar.10, 12, 13, 2, 9F
Proje yönetimi ve risk yönetimi arasındaki ilişkileri kurar.10, 12, 13, 2, 9F
Öğretim Yöntemleri:10: Tartışma Yöntemi, 11: Gösterip Yapma Yöntemi, 12: Problem Çözme Yöntemi, 13: Örnek Olay Yöntemi, 16: Soru - Cevap Tekniği , 2: Proje Temelli Öğrenme Modeli, 20: Tersine Beyin Fırtınası Tekniği, 8: Ters-yüz Edilmiş Sınıf Modeli, 9: Anlatım Yöntemi
Ölçme Yöntemleri:A: Klasik Yazılı Sınav, F: Proje Görevi

Ders Akışı

SıraKonularÖn Hazırlık
1- Neden Proje Yönetimi ve Girişimcilik?Değişimi Yönetmek: Örgütsel/Kişisel-Psikolojik Değişim ve İş/Eğitim Kültürü, Proje Yöneticisi ve Değişim, Girişimcilik, Proje Ortamı, Proje Başlatma, Proje Yönetimi Nedir, Öğrenen, Takımlar, Sistem, Örnek Problemler ve Vakalar .
2Örgütsel Bağlam: Strateji, Yapı ve KültürStrateji ve Bilgi Sistemleri: Örgütsel Çerçeve, Geleneksel Yönetime Karşı Proje Bakış Açısı, Yeni Araç/Yaklaşım Geliştirme, Strateji Geliştirme, Rekabet, Strateji ve Kültür, Roller ve Sorumluluklar, Programlar ve Program Yönetimi, Farklı Proje Yönetimi Biçimleri
3Proje Seçimi, İnovasyon ve Portföy YönetimiSistemler, Organizasyonlar ve Sistem Metodolojileri: Sistem Kavramları ve İnovasyon İlkeleri, Sistem Mühendisliği ve yönetimi, Geliştirme İnovasyon Modelleri ve Yaklaşımları, Şelale Modeli, 'b' Modeli ve 'V' Modeli, Artımlı ve Spiral Modeller, Yöntemler ve Eğitimde Yaklaşımlar, Yapılandırılmış ve Gelişimsel Yöntemler, Örnek Proje Yaklaşımları.
4Liderlik ve Proje YöneticisiProje Yöneticisi Nasıl Liderlik Ediyor?, Bir Proje Profili: Süreç Modeli, Proje Başlatma, Tasarım ve Geliştirme, Tamamlama ve İşletme Aşaması, Eğitim ve Hizmet Organizasyonlarında Sistem Geliştirme, Etkin Proje Liderleri ve Profesyonellik, Örnek Sorunlar ve Vaka Çalışmaları .
5Kapsam ve İnovasyon YönetimiProje Planlama: İşi ve Tahminleri Anlama: Gereksinimleri, Bağımlılıkları ve Sorumlulukları, Çizelgeleri ve Planlama Araçlarını Anlama, Yenilikçi Ürün Tasarımı, Kapsam Raporlama, Eğitim Disiplinlerinde Tahmin Etme, Tahmin Yöntemleri ve Destekleyici Faaliyetler, Etkileyen Faktörler ve Pratik Deneyimler, Vaka Çalışmaları.
6Proje Ekibi Oluşturma, Çatışma ve MüzakereEtkili Proje Ekiplerinin Özellikleri, Grup Geliştirme, Çatışma ve Müzakere, Planlama ve Kaynak Kullanımı, İlerlemeyi İzleme, Kontrol Uygulaması, Değişiklik Kontrolü ve Yapılandırmaları, Ağ Oluşturma Planlaması ve Zamana Dayalı Ağlar, Vaka Çalışmaları.
7Risk YönetimiRisk Yönetimi: Risk Kavramları ve Tanımlamaları, Risk Yönetim Süreci, Risk Tanımlama ve Değerlendirme, Riske Müdahale Planlaması, Risk Eylemleri ve Diğer Kavramlar, Proje Yönetimi Risk Yönetimidir, Sorular ve Cevaplar, Örnek Problem Çözümleri
8Maliyet Tahmini ve BütçelemeMaliyet Yönetimi, Maliyet Tahmini, İlerleme ve Kalite Raporlama: Program Değerlendirme ve Gözden Geçirme Tekniği (PERT), Kritik Yol Metodu (CPM), Örnek Problemler, Vaka Çalışmaları ve Sunumlar.
9Proje Planlama: Ağlar, Tahmin ve Kritik YolGantt Şemaları, Çarpışan Projeler, Değişikliklerin ve Yeniliklerin Kontrolü, Kontrol Yönetimi, Değer Yönetimi, Ağların Kullanımındaki Tartışmalar, Yeni Yaklaşımlar, Eğitimsel Perspektif, Gelecek Trendler.
10Proje Çizelgeleme: Gecikme, Kilitlenme ve Aktivite AğlarıProjenin Satışı: Satın Alma ve Alıcılar, Satış Süreci, Müzakere, Yeniliklerin Yayılması, Psikolojik Teknoloji Değerlendirmesi, Sorunlar ve Çözümler.
11Kritik Zincir Proje PlanlamasıProje Organizasyon Yapısı ve Entegrasyon: Beklentileri, Değişiklikleri ve Çatışmaları Yönetme, Öğretimsel Bakış Açısı, Katılımı Yönetme, Takım Çalışmaları ve Çatışma: Tedarikçileri Yönetme, Sözleşmeyi Kurma, Kalite Kontrol ve Alt Yükleniciler,.
12Teknoloji ve Kaynak YönetimiKaynak Kısıtlamaları ve Yükleme, Teknoloji Yönetimi, Kaynak Seviyelendirme Tabloları, Kaynak Kullanımı ve Ticarileştirme.
13Proje Değerlendirme ve KontrolProje Başarısızlığı, Başarı ve Alınan Dersler: Liderlik ve Performans Yönetimi, Motivasyon ve Liderlik, Amaçlar, Performansın Gözden Geçirilmesi, Performans Değerlendirme Sistemleri ve Performans İyileştirme, Duygusal Bilgisayar için Örnek Kınamalar
14Proje Kapanışı ve FesihSistem Mühendisliği Süreci: Vizyon ve Perspektifler, Etkili Çalışma Ortamının Yaratılması, Psikoloji ve Eğitim için Geleceğin Paradigası
Kaynak
• Pinto, J. K. (2020). Project Management: Achieving Competittive Advantage (International- 5th Ed.). Pearson. ISBN 10: 1-292-26914-6, ISBN 13: 978-1-292-26914-6, eBook ISBN: 978-1-292-26916-0 • Wastian, M., Rosensteil, L.; West, M. A. And Braumandl, I. (2015). Applied Psychology for Project Managers: A Practitioner’s Guide to Successful Project Management, Springer Heidelberg New York Dordrecht London. ISSN 2192-8096 ISSN 2192-810X (electronic), ISBN 978-3-662-44213-5 ISBN 978-3-662-44214-2 (eBook)

Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı

Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı
NoProgram Yeterliliği Katkı Düzeyi
12345
1
İlköğretim matematik öğretmenliği alanı kapsamındaki mesleki terim ve kavramların anlamlarını sözel olarak ifade eder. İlköğretim matematik öğretmenliği alanındaki kuramların temel kavram, ilke ve tekniklerini sözel olarak ifade eder. Alanındaki kuramları karşılaştırıp, her bir kuramın güçlü ve zayıf yönlerini sözel olarak listeler.
X
2
İlköğretim matematik öğretmenliği alanında mesleki olarak karşılaştığı durum ya da sorunlara ilişkin aldığı eğitimle bağlantılı olarak gerekli müdahaleyi uygular.
X
3
Mesleki açıdan karşılaştığı bir problemi bilimsel yöntemlere dayalı olarak analiz edip, çözümler. Mesleki açıdan karşılaştığı bir problemi tek başına çözer. Mesleki açıdan kendi görev ve sorumlulukları kapsamında olan durumlar ile olmayan durumları birbirinden ayırt ederek, gerekli müdahalede bulunur.
X
4
Mesleki açıdan hayat boyu öğrenme ilkesi doğrultusunda mesleği ile ilgili yeni gelişmeleri takip eder.
X
5
Mesleki açıdan bir sorunun çözüme kavuşturulması sürecinde gerektiğinde meslektaşlarıyla konsültasyonuna başvurur. Karşılaştığı bir problemi, yazılı ya da sözlü olarak formüle eder. Mesleki kazanımlarını, toplumsal sorumluluk bilincine sahip olup yakın ve uzak çevresindeki sorunların çözümünde kullanır. Uluslararası mesleki gelişmeleri izlemek için en az B1 düzeyinde İngilizce bilir.
X
6
Mesleğiyle ilgili temel kavramları bilir. Mesleğiyle ilgili temel becerileri uygular. Ölçme ve değerlendirme araçlarını amacına uygun olarak ve etik ilkeler doğrultusunda uygular. Mesleki bir konuda, uygun araştırma yöntemini seçerek araştırma yapar.
X

Değerlendirme Sistemi

Katkı DüzeyiMutlak Değerlendirme
Ara Sınavın Başarıya Oranı 40
Genel Sınavın Başarıya Oranı 60
Toplam 100

Sayısal Veriler

Öğrenci Başarı Durumu

Ekleme Tarihi: 04/07/2022 - 14:09Son Güncelleme Tarihi: 04/07/2022 - 14:10