Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde Fakültemizden İki İsim

09.12.2020

Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde Fakültemizden İki İsim

Akademik literatür platformu olan ScienceDirect’in “PLOS Biology” dergisi tarafından hazırlanan "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" makalesi yayınlandı. Bu makale, Stanford Üniversitesi'nin öncülüğündeki Amerikalı ve Hollandalı bilim insanlarından oluşan ekip tarafından, çeşitli bilimsel kriterlerin dikkate alınması sonucunda oluşturuldu. Araştırma kapsamında, bilim insanlarının “kariyerleri boyunca yaptıkları çalışmalar” incelenerek oluşturulan sıralamada 159.683 bilim insanı içerisinde; Türkiye’den 614 bilim insanının yer aldığı listede Fakültemiz Farmasötik Teknoloji alanında tam zamanlı görev yapan Prof.Dr. Jülide Akbuğa ve Fakültemizde Kısmi Zamanlı görev yapan Prof.Dr. Sevim Rollas’ta yer aldı. “2019 yılı çalışmaları” incelenerek 161.441 bilim insanının listelendiği diğer sıralamada ise Türkiye’den 857 öğretim üyesi yer aldı.

Canlı DestekBilgi Talep Formu