Ana içeriğe atla

Ders Detayı

Ders Tanımı

DersKoduYarıyılT+U SaatKrediAKTS
TEZ0+0-120
Ders Programı
Ön Koşul Dersleri
Önerilen Seçmeli Dersler
Dersin DiliTürkçe
Dersin SeviyesiDoktora
Dersin TürüTez
Dersin KoordinatörüProf.Dr. Gülgün ERSOY
Dersi VerenlerDoç.Dr. Nihal BÜYÜKUSLU, Prof.Dr. Hanefi ÖZBEK, Doç.Dr. Yaşar ÖZDENKAYA, Prof.Dr. Servet Erdal ADAL, Dr.Öğr.Üye. Nihal Zekiye ERDEM, Prof.Dr. Gülgün ERSOY, Prof.Dr. Gökhan BAYSOY, Dr.Öğr.Üye. Rabia İclal ÖZTÜRK, Prof.Dr. Abdulkadir ÖMER, Prof.Dr. Gülden Zehra OMURTAG, Dr.Öğr.Üye. Ozan Emre EYUPOĞLU, Doç.Dr. Seda KARABULUT, Doç.Dr. Indrani KALKAN, Dr.Öğr.Üye. Gözde ÜLFER, Dr.Öğr.Üye. Hande BAKIRHAN
Dersin Yardımcıları
Dersin AmacıÖğrencileri tez çalışmalarını planlama, literatür araştırması yapma, planladıkları çalışmayı yürütme, sonlandırma, tez yazım kurallarına uygun olarak yazma ve sunulması hakkında bilgilendirmektir.
Dersin İçeriğiBu ders; Haftalık tez görüşmeleri ve seminerler; konularını içermektedir.
Dersin İçeriğiÖğretim YöntemleriÖlçme Yöntemleri
1. Beslenme ve Diyetetik alanında araştırma planlamasının genel ilkelerini öğrenebilir.3D
1.1. Araştırma hipotezi oluşturur.3D
1.2. Araştırma planlama ilkelerini oluşturur.3D
1.3. Hipotezi doğrultusunda bir araştırma planlar.3D
2. Veri toplama ve değerlendirme yöntemlerini uygulayabilir.3D
2.1. Beslenme ve Diyetetik alanında hipotezine ilişkin güncel literatür tarar.3D
2.2. Literatür taraması sonucu bulduğu verileri istatistiksel yöntemlerle değerlendirir.3D
2.3. Veri toplama yöntemlerinin güçlü ve zayıf yönleri hakkında tahminde bulunur.3D
3. Çalışma verilerinin sonuçlarını yorumlayabilir.3D
3.1. Araştırma raporlarını ve makalelerini çözümler.3D
3.2. Başka araştırmalar ile kendi çalışmasının verilerini karşılaştırır.3D
3.3. Beslenme ve Diyetetik alanına uygun ve anlaşılır bir şekilde araştırmasını raporlar.3D
Öğretim Yöntemleri:3: Tartışma
Ölçme Yöntemleri:D: Proje / Tasarım

Ders Akışı

SıraKonularÖn Hazırlık
1Haftalık tez görüşmeleri ve seminerlerKaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
Kaynak
Beslenme ve Diyetetik alanındaki güncel her türlü kaynak

Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı

Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı
NoProgram Yeterliliği Katkı Düzeyi
12345
0
Beslenme ve Diyetetik alanında temel bilgiye sahiptir.
X
0
Mesleki bilgi ve becerilerini, bireysel ve toplumsal düzeyde sağlığın geliştirilmesi, hastalıkların önlenmesi ve tedavisi için kullanır.
0
Birey, aile ve topluma beslenme ve diyetetik alanında eğitim verir, danışmanlık yapar.
0
Bilgi birikimini kullanarak alanına ilişkin çalışmaları bağımsız olarak yürütür, sağlık ekibi ve diğer disiplinler ile işbirliği içinde araştırma, proje ve etkinliklerde rol alır.
0
Mesleğini bilimsel araştırmalar, kanıtlar, gelişen teknoloji, güncel literatür ve sağlık politikaları doğrultusunda yürütür.
0
Mesleki uygulamalarını etik ilke ve standartlar doğrultusunda gerçekleştirir. Davranışı ile meslektaşlarına ve topluma örnek olur.
X
0
En az bir yabancı dili kullanarak alanına ilişkin uluslararası literatüre ulaşır, değerlendirir ve mesleki gelişim için kullanır.
X
0
Beslenme ve Diyetetik alanında eleştirel düşünme, sorun çözme ve karar verme becerilerini kullanır.
X
0
Mesleki alanda yazılı ve sözlü etkili iletişim kurar.
0
Mesleğin gerektirdiği genel kültür bilgisine sahiptir.
0
Yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirir ve davranışa dönüştürür.

Değerlendirme Sistemi

Katkı DüzeyiMutlak Değerlendirme
Ara Sınavın Başarıya Oranı 50
Genel Sınavın Başarıya Oranı 50
Toplam 100

Ders

-

Dersin Detaylı Bilgileri

-

Sayısal Veriler

Öğrenci Başarı Durumu