Üniversitemiz Açılış Programı - 19.10.2010

26.11.2010

Üniversitemiz, Unkapanı Yerleşkesi’nde düzenlenen törenle eğitim-öğretime başladı. Rektörümüz Prof. Dr. Sabahattin Aydın’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Başkanı Dr. Zsuzsanna Jakab ve Türkiye Masas..

Üniversitemiz, Unkapanı Yerleşkesi’nde düzenlenen törenle eğitim-öğretime başladı. Rektörümüz Prof. Dr. Sabahattin Aydın’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Başkanı Dr. Zsuzsanna Jakab ve Türkiye Masası Şefi Dr. Maria Cristina Profili’nin de aralarında olduğu davetli topluluğu katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan töreni eğitimci Cihat Şener sundu. Sözlerine, “Bugün Türk üniversite yaşamı izin önemli bir gün, bugün önemli bir boşluğun doldurulduğu bir gün. Bugün aslında her adımımızda Medipol Üniversitesi’nin nerede durduğunu, nasıl baktığını, dünyayı nasıl algıladığını görmemizi sağlayacak” diye başlayan Şener, rektör Sabahattin Aydın’ı açılış konuşması için sahneye davet etti.

“İlk yılımızda büyük bir salonda, daha kalabalık bir kitle ile gösterişli bir tören yapmak istemedik. Hani nişan törenlerimizi aile içi içinde yapmak isteriz ya, biz de açılış törenimizi biz bize yapmak istedik.” diyen Aydın, şu anda 60 öğretim elemanı, 385 öğrenci ve ile toplamda yaklaşık 550 kişi ile birlikte eğitim-öğretim faaliyetine başladıklarını anlattı.

Açılış töreninin onur konuğu olan Jakab, İngilizce olarak yaptığı konuşmasında “Avrupa’da Halk Sağlığı: Beklentiler ve Çıkmazlar" konusunda düşüncelerini öğrencilerle paylaştı. Jakab’ın konuşması ses ve görüntü sistemi desteği ile aynı anda 7 sınıfta birden takip edildi. Simültane çeviri ile Türkçe’ye aktarılın konuşmanın ardından öğrenciler Dr. Jakab'a sorular yönelttiler.

Konuşmasının başında İstanbul’a atıfta bulunan Dr. Jakab, “Bugün burada bulunmak benim için mutluluk verici. 53 ülkede farklı pozisyonlarda çalıştım. Bu daveti aldığımda katılmak istedim. Çünkü gençler bizler için en büyük yatırım. Bunun yanında İstanbul benim en sevdiğim şehirlerden biri. Bu kentteki dinamizm beni heyecanlandırıyor.” dedi. Türkiye’deki gelişmeleri “gerçekten etkileyici” diye niteleyen Jakab, Türkiye’nin sağlığa son on yılda çok büyük yatırımlar yaptığını, Avrupa standartlarına çok yaklaşmış durumda olduğunu söyledi. Öğrencilere başarılar dileyen Dr. Jakab, daha sonra Avrupa’da kamu sağlığına ilişkin görüşlerini öğrencilerle paylaştı.

İlk dersin ardından canlı müzik dinletisi ve kokteyl için giriş katına inen topluluk, törenin bitiminde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Açılış programının video özeti için tıklayınız.

Dünya Sağlık Örgütü'nün açılış programı ile ilgili sayfası ve Suzanna Jacab'ın konuşma metni için tıklayınız.