Sinirbilim Yüksek Lisans Programı öğrenci alıyor!

09.01.2012

İstanbul Medipol Üniversitesi Sinirbilim Yüksek Lisans Programı’na öğrenci alınacaktır.

Disiplinler arası bir araştırma alanı olarak sinirbilim, normal ve patolojik süreçler bağlamında sinir sisteminin yapısal ve fonksiyonel özelliklerini açıklayabilmeyi hedeflemektedir. İstanbul Medipol Üniversitesi disiplinler arası sinirbilim yüksek lisans programının amacı, sinirbilim alanında uluslararası seviyede araştırma yapabilme yeteneğine sahip, üst seviyede teorik ve pratik bilgi ile donanmış nitelikli bilim insanları yetiştirmektir.

Başvuru Koşulları:
• Temel bilimler (biyoloji, matematik, fizik, kimya, biyokimya ve benzeri),
• Mühendislik bilimleri (makine, elektrik-elektronik, inşaat, bilgisayar, kimya, fizik, matematik ve benzeri),
• Sağlık bilimleri (tıp, diş hekimliği, veterinerlik, tıbbi biyoloji, moleküler biyoloji ve genetik, fizik tedavi rehabilitasyon, beslenme ve diyetetik ve benzeri) başta olmak üzere ilgili alanlarda lisans/yüksek lisans derecesine sahip olmak.
• Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi (ALES) Sınavında minimum 65 puan almış olmak.
• Yabancı dil yeterlilik belgesine sahip olmak; bunun için aşağıdakilerden birini sağlıyor olmak:
    o ÜDS ya da KPDS 65 ve üzeri,
    o TOEFL skoru internet bazlı (IBT) 60, bilgisayar bazlı (CBT) 140, kağıt bazlı (PBT) 460 ve üzeri,
    o IELTS 5.5 ve üzeri,
    o Üniversitemiz tarafından yapılacak olan yeterlilik sınavından 65 ve üzeri almış olmak.
• Başvuruda sunulan transkripte göre, özellikle biyolojiden uzak alanlarda öğrenim görmüş adaylardan bilimsel hazırlık dersleri almaları istenebilecektir.

Sinirbilim Yüksek Lisans Programına zorunlu ortak derslerin dışındaki seçmeli derslere göre şekillenen “Hücresel” ve “Bilişsel” Sinirbilim olarak iki farklı başlık altında öğrenci alınacaktır. Adaylar başvuru formunda tercihlerini belirteceklerdir.

Hücresel sinirbilimi tercih eden öğrencilerin tez çalışması deney hayvanları ve / veya bunlardan izole edilecek doku ve hücre örneklerinin kullanılacağı bilimsel bir araştırma şeklinde olacaktır. Bilişsel sinirbilim tez çalışmaları ise öncelikli olarak sağlıklı ya da hasta gönüllülerle yapılacak insan üzerindeki araştırmalara dayanacaktır; bu alanda daha az sıklıkla çeşitli bilişsel fenomenlerin hayvan modelleri de kullanılabilecektir.

Başvuru takvimi:
Son başvuru 03 Şubat 2012
Kurumsal Yabancı Dil sınavı (geçerli yabancı dil belgesi olmayanlar için)

07 Şubat 2012 - Saat 09:30

Mülakat sınavı (yazılı ve sözlü) 07 Şubat 2012 - Saat 14:00
Sonuçların ilanı 08 Şubat 2012
Bahar yarıyıl kayıt işlemleri 13-17 Şubat 2012

Başvuruda Kullanılacak Belgeler
1. Başvuru formu
2.Özgeçmiş
3.ALES sonuç belgesi (yabancı uyruklu öğrenciler için GRE ya da muadili bir sınavın sonucu)
4.Diploma ya da mezuniyet belgesi
5. Transkript
6.Yabancı dil sınav sonuc belgesi (Geçerli bir belge sunamayan öğrenciler kurumsal yabancı dil sınavına alınacaktır.) Geçerli belgeler:
   • ÜDS
   • KPDS
   • TOEFL (internet, bilgisayar veya kâğıt bazlı)
   • IELTS

Adaylar evraklarını şahsen veya kargo ile aşağıdaki adrese ulaştırmalıdır:
İstanbul Medipol Üniversitesi
Sağlık Bilimleri Enstitüsü
Atatürk Bulvarı No:27 34083 Unkapanı-Fatih
İSTANBUL

Öğrenim Ücreti:
Bilimsel hazırlık dersleri: 500 TL + KDV / kredi
Lisans üstü dersleri : 500 TL + KDV / kredi
Tez: 1000 TL + KDV / sömestr
Üniversitenin öngördüğü akademik faaliyetlere (eğitim-öğretim, seminer / konferans, araştırma) tam süreli (8/24, 5/7, 50/52) katılmayı taahhüt eden öğrencilerden öğrenim ücreti alınmayacaktır.

Sinirbilim Yüksek Lisans Program Ayrıntıları

Hücresel Sinirbilim
(Koordinatör öğretim üyesi Prof.Dr. Gürkan Öztürk)
Bilişsel Sinirbilim
(Koordinatör öğretim üyesi Doç.Dr. Lütfü Hanoğlu)
1.yıl
Toplam kredi
2.yıl
Tez çalışması

Sağlık Bilimleri Enstitüsü sayfasına gitmek için tıklayınız.