Hekimlere Saldırıyı Kınıyoruz

19.04.2012

KAMUOYUNA DUYURU

Geçtiğimiz günlerde, Gaziantep Av. Cengiz Gökçek Devlet Hastanesinde bir hasta yakınının saldırısı sonucu Dr. Ersin Arslan hayatını yitirmiş ve büyük fedakarlıklarla hizmet vermeye çalışan, son dönem sağlık politikaları çerçevesinde halkımızın sağlık hizmetlerindeki memnuniyetini yükseltmeyi başaran sağlık camiasını ve halkımızı büyük üzüntüye boğmuştur.

Bu saldırının şokunu henüz atlatamadan İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Alper Toker'in bugün hastane bahçesinde yine bir hasta yakınının darp girişimine maruz kaldığını öğrenmiş bulunuyoruz. Aynı kurum çatısı altında ve aynı yerde daha önce bir hocamızın ölümü ile sonuçlanan menfur olay henüz hafızalarımızdan silinmemişken bir diğeri vuku bulmuştur.

Bu tip olayların rastlantı sonucu olmadığı yönündeki yaygın kanaat kamu vicdanını rahatsız etmektedir.

Görünen o ki, sağlık hizmetlerine erişimin kolaylaştırılması ve yurttaşlarımızın hak ettiği sağlık hizmetini alması yönünde hızla atılan adımlar, hizmet kullanma kültürünün gelişmesi ile paralel olamamıştır.

Saldırıya uğrayan Prof. Dr. Alper Toker ve benzer saldırılara maruz kalıp gündeme gelmeyen sağlık çalışanlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, hayatını kaybeden Dr. Ersin Arslan’a Allah’tan rahmet diliyor ve yakınları ile birlikte bütün sağlık camiamızın acısını paylaşıyoruz.

Bu hususta kamu otoritesinin sorumluluğu tartışılmazdır. Sosyal güvenlik ve sağlık hizmetlerinin bütün yurttaşlarımızı kapsayacak şekilde yaygınlaştırılması, sağlık hizmet kalitesinin artırılması, sağlığın geliştirilmesi ve teşviki gibi başarılı politikalarla birlikte sağlık hizmeti kullanma kültürünün geliştirilmesi yönünde aktif adımlar atılması talep ve temennimizi kamuoyunun dikkatine arz ederiz. 19.04.2012

İstanbul Medipol Üniversitesi Senatosu