KREDİ VE YURTLAR KURUMU YURT, BURS, ÖĞRENİM ve KATKI KREDİSİ BAŞVURULARI

02.07.2012

2012-2013 öğretim yılı Kredi ve Yurtlar Kurumu yurt, burs, öğrenim ve katkı kredisi başvuruları aşağıda ilan edilen tarihler arasında yapılacaktır.

• ·         2012-2013 öğretim yılında gerek yurt dışında gerekse yurt içinde ilk defa bir yükseköğretim programına yerleşecek (ek kontenjanla yerleşenler için yurt başvurusu hariç) tüm öğrencilerin, yurt, burs, öğrenim ve katkı kredisi başvuruları Ölçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra,

• ·         Gerek yurt dışında gerekse yurt içinde, halen bir yüksek öğretim kurumunda ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora yapan ara sınıf öğrencilerinin; yurt, burs, öğrenim ve katkı kredisi başvuruları 02 Temmuz-05 Ağustos 2012 (5 Ağustos 2012 dahil) tarihleri arasında,

• ·         Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında, 2012-2013 öğretim yılında ilk defa yükseklisans, doktora ve özel yetenek sınavı ile bir yükseköğretim programına girecek öğrencilerin yurt, burs, öğrenim ve katkı kredisi başvuruları 17 Eylül-07 Ekim 2012(07 Ekim 2012 dahil)  tarihleri arasında, YURTKUR’un www.kyk.gov.tr adresinden yapılacaktır.
    • ·         Kurum yurtlarında barınmakta iken devam ettikleri öğretim kurumlarını normal süresinde bitiremeyen (artık yıl) öğrencilerinin başvuruları ise daha önce barındıkları yurt müdürlüklerince 10-23 Eylül 2012( 23 Eylül 2012 dahil) tarihleri arasında kabul edilecektir.

Başvuru için gerekli evraklar ve detaylı bilgi için www.kyk.gov.tr adresinden yararlanabilirsiniz.